Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Nisan 2009, 22:06   #19
Çevrimdışı
SaW
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TCL scripting öğrenmek istiyorum




Daha zor ya da daha kolay diye bir kıyaslama yapmayalım çünkü bu kişiye göre değişebilir. Ama TCL scriptingde kullanılabilecek daha fazla arguman olduğunu söyleyebilirim.

Eggdrop olarak TCL tabanlı bir çok trivia çeşidi mevcuttur. Hatta TCL tabanlı triviaların mIRC tabanlı olanlardan fazlası vardır eksiği yoktur. Mevcut TCL tabanlı triviaları deneyerek hoşuna gideni kullanabilirsin. Şuana kadar biz Türklerden bir Trivia botu yazan olmadı. Bunun bir nedeni oldukça zahmetli ve zorlu olması diğer bir nedeni ise zaten piyasada bir çok örneği var, olan bir şeyi de ve bu denli zahmetli birşeyi baştan yazmanın bi alemi yok. Tekrardan bu konunun script istekleri için değil, TCL komut yardımı için olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Bu konu sanırım bir buçuk aydır açık. Ama ilginin ne kadar az olduğunu görüyorsunuz sanırım. İşte biz genel olarak hazırcı bir toplum olduğumuz için çok az üretiyor ama çok fazla tüketiyoruz. Konu eleştirmeye gelince de hepimiz "neden bizde böyle birşey yapılmıyor?" "neden bu kadar güzel çalışmaları bizde yapan yok?" gibi dert yakınıyoruz. İşte sebebi budur... Öğretici ve emek harcanması gereken bir konu olunca ona ilgi olmuyor. Ama hep örneğini verdiğim gibi; iki satır soru dosyası editleyip buyrun falanca soru botu deseydik ne kadar ilgi olurdu görürdük. Burada birşeyleri anlatmanın bize herhangi bir faydası yok, ya da bundan herhangi bir çıkarımız yok, sizler için emek harcıyoruz ama farkında olan da ne yazık ki çok çok az
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet