IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By müptezel

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2014, 09:43   #1
Çevrimdışı
See
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her Erkeğin Dinlemesi Gereken 50 Şarkı




Bu listedeki tüm şarkıları, aslında her biri zamanının en mükemmel şarkıları olduğu için dinlemeniz gerekiyor. Kiminin muhteşem gitar solosu kiminin harika düzenlemesi kiminin de gelmiş geçmiş en iyi sözlere sahip olması da, yine bu şarkıları dinlemenizi gerektiren önemli nedenlerden. Fakat az sonra listeleyeceğimiz bu 50 şarkıyı, ayrıca; hayatınızın bir döneminde sığınmak isteyeceğiniz bir liman, bir derdinize deva, içkinize meze, kırılan kalbinize çare ve yolculuklarınızda size eşlik edecek bir dost oldukları için de dinlemenizde fayda var(Bu sayfada, bu dostları deşifre ediyoruz!).


Gun's Roses - "Sweet Child O'mine"
Diyelim ki müzikle uğraşıyorsunuz ve sevgilinize olan hislerinizi notalara dökmek istiyorsunuz. O hâlde, Gun's Roses grubunun solisti Axl Rose'un, sevgilisi Stephanie Seymour'a yazdığı ve girişinde muhteşem bir gitar solo barındıran bu şarkıyı mutlaka dinlemeniz ve sevgiliye nasıl şarkı yazacağınızı anlamanız gerekiyor.


The Mamas and The Papas - "California Dreamin'"
Her erkeğin, bizce bu şarkıyı bilmesi ve dinlemesi şart. Çünkü sizi enerjisiyle oturduğunuz yerden zıplatan bu eğlenceli şarkıyı otomobil kullanırken dinlediğiniz takdirde, vücudunuza yayılacak enerjiyi gaz pedalına aktarmaya çalışmanız, eminiz ki kaçınılmaz son olacak. Tehlikeli durumlara mahal vermemek için; bu şarkıyı, daha çok evinizde dinleyip coşmanızı tavsiye ediyoruz.


The Rolling Stones - "Gimme Shelter"
Eğer bir Martin Scorsese hayranıysanız, ünlü yönetmenin; "Adventures in Babysitting", "Air America", "Goodfellas", "The War", "Casino", "The Fan", "Layer Cake" ve "The Departed" filmlerinde yer verdiği ve bu nedenle, kendisinin de hayran olduğunu düşündüğümüz bu muhteşem şarkıyı, kesinlikle dinlemeniz gerekiyor.


The Jimi Hendrix Experience - "Purple Haze"
Alkolden önünüzü göremiyorsanız ya da yataktan kalktığınızda hâlâ sersem gibiyseniz; ilacınız, kesinlikle Purple Haze. İnsanı ayıltma ve hatta uyandırma etkisine sahip bu şarkı; 1990 yılında, Penny Marshall tarafından çekilen ve başrollerini Robert De Niro ile Robin Williams'ın paylaştığı "Awakenings" adlı filmde de, ansefalit (beyin iltihabı) hastalarının tepki vermeleri için, hasta bakıcı tarafından çalınıyor ve parçadan önce, tek başlarına yemek yiyemeyen hastalar, parça sayesinde yemeklerini kendi başlarına yer hâle geliyor. Yani bu şarkı, kesinlikle işe yarıyor!


Aerosmith - "Dream On"
Asla hayal kurmaktan vazgeçmemeniz gerektiğinden bahseden bu şarkıyı, özellikle şu sıralar, özel hayatında ya da iş yaşamında kötü günler geçiren ve umutsuzluğa düşen erkeklerin dinlemesi yerinde olacaktır. Şarkıda da dediği gibi, eğer bir hayaliniz paramparça olursa; kırılan parçalarını toplamaktan korkmayın. Kim bilir; belki de her bir parça, yeni bir hayalin habercisidir.


Steve Wonder - "Superstition"
Bir funk müzik başyapıtı olan bu şarkıyı, mantıktan vazgeçip batıl inançlarına sığınan erkekler için listemize alıyoruz. Dinlerken, kaybettiğiniz mantığınızı geri kazanacak ve bunun için Steve Wonder'a bir kez daha hayranlık duyacaksınız.


Jefferson Airplane - "Somebody to love"
Evinizde bir parti veriyorsunuz ve görünüşe bakılırsa, herkes sıkılmışa benziyor. O hâlde, hemen şimdi, CD çalarınızda bu şarkıyı çalın ve partinizdeki herkesin nasıl ayağa fırladığını gözlerinizle görün.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Michael Jackson - "Billie Jean"
Michael Jackson; danslarının vazgeçilmez figürü olan meşhur Moonwalk (Ay yürüyüşü)'u, ünlü plak şirketi Motown'un 25.yıl kutlamalarında, sahnede, ilk kez bu şarkıyla yaptı. Eğer içinizde, Michael Jackson'ın Moonwalk dansına özenen ve yapmak için uğraşanlar varsa; bu şarkıyı dinlemeli ve dansını da, örnek olması açısından mutlaka izlemelidir.


The Beatles - "While My Guitar Gently Weeps"
Her şeyi bir tarafa bırakın; bu şarkıyı, sadece orijinal şarkı sözünün yazılı olduğu kâğıdının, açık arttırma yoluyla, 500 ila 800 dolar arasında bir fiyata satılacağı için bile dinlemenizde fayda var.


Pink Floyd - "Comfortably Numb"
İleride çocuklarınıza müziğin ne olduğunu anlatmanız gerekirse; bu şarkı, uzun cümleler kurmanızı engelleyecek.


Bob Dylan - "Like a Rolling Stone"
Tüm kadınların 30'lu yaşlarından sonra bir düşüş dönemine girdiği ve eskisi kadar popüler olmadıklarını anlatan bu parçayı, gittiğiniz bir ortamda size pas vermeyen kadınlara ithaf etmeniz ve kendilerini, bir an için bile olsa, kötü hissetmelerini sağlamanız için şiddetle öneriyoruz.


John Lennon - "Imagine"
Otoriter rejime karşı olan bu şarkı; cennetin, cehennemin, ülkelerin ve mülkiyetin olmadığı bir dünya hayal edenlere, hayal ettiklerini sunan bir şarkı olarak dikkatimizi çekiyor. Herhangi bir ortamda, entelektüel bir havayla, "Tıpkı John Lennon'un şarkısında dediği gibi." diye başlayan bir cümle kurabilmeniz için; bu şarkıyı, defalarca dinleyin.


Queen - "Bohemian Rapsody"
Bu şarkının, Guinness Rekorlar Kitabı'nda "Gelmiş Geçmiş En İyi Şarkı" olarak yer alması bir yana; şarkının yazarı Freddie Mercury'nin bu şarkıyla annesine eşcinsel olduğunu açıklaması, benzer tarzda bir sıkıntı çekenler için yol gösterici olabilir.


Elvis Costello - "She"
Bir kadına söylenebilecek tüm güzel cümleleri barındırdığı için, bu şarkıyı, kesinlikle dinlemelisiniz. Bu şarkı, illaki bir gün lazım olur; bize güvenin!


Nirvana - "Smells Like Teen Spirit"
Eğer yaşlandığınızı düşünmeye başladıysanız ve gençlik dönemlerinize özlem duyuyorsanız; bu şarkıyla, özleminizi dindirecek, içinizdeki gençlik ateşini yeniden alevlendireceksiniz.
Kamuran Akkor - "Kader diyemezsin sen kendin ettin"
Terk edilince teselliyi başka yerde aramayın; bu şarkıyı dinleyerek, sizin onu değil, onun sizi kaybettiğini hatırlayın.


Led Zeppelin - "Stairway to Heaven"
Sırf şarkının altıncı dakikasından sonra Jimmy Page tarafından atılan ve tüm zamanların en iyisi seçilen muhteşem gitar solosu için bile, bu şarkıyı dinlemeniz gerekir. Tersten dinlenildiği zaman sözlerinin farklı anlamlara geldiği öne sürülen bu şarkı, bu ilginç özelliğiyle de, listemizdeki yerini sağlamlaştırıyor.


John Bon Jovi - "Bed of Roses"
Sevgilinizle romantik bir gece geçirmeyi düşünüyorsanız; bir şişe şarap ve iki kadehin yanına, bu şarkının melodilerini de ekleyin (Elbette, işi, sanatçıya bırakın!). Bon Jovi'nin romantizm anlamında zirveye çıktığı bu şarkı eşliğinde, sevgilinizin yatağına güller dökmek isterseniz; biz sizi hiç tutmayalım.


Johny Cash - "I Walk The Line"
Bu şarkıyı, sadece bir kadına değil; ailenizden birine, dostunuza ya da çok sevdiğiniz komşunuza dahi ithaf edebilirsiniz.


Bob Marley - "No Woman No Cry"
Çoğu insanın düşündüğü gibi, bu şarkı, kadın düşmanı bir şarkı değil. Bob Marley, bu parçasında, "Kadın yok ağlamak yok" değil; "Ağlama kadın ağlama" demek istemiştir ve bu bilgiyi, her erkek bilmelidir.


Eagles - "Hotel California"
Bu şarkıyı bilmemek, bizce, iki kere ikinin kaç ettiğini bilmemek kadar ayıp bir şey. O nedenle, bu şarkı, yüzyılın en iyi şarkılarından biri olarak, sadece erkekler tarafından değil; tüm insanlık tarafından dinlenilmesi gereken bir şarkı olarak listemizdeki yerini alıyor.


Haluk Levent - "Akdeniz Akşamları"
Yazlık bir mekândasınız, kumsalda ateşi yakmışsınız, etrafınızda arkadaşlarınız ve hoşlandığınız o güzel kız… Elinizde gitarınız, bu şarkıyı çalmaya başlıyorsunuz. Eminiz, bu şarkıyı her dinlediğinizde, aklınızda böyle bir manzara canlanıyor ve belki de gençlik yıllarınız aklınıza geliyor.


Survivor - "Eye of the Tiger"
Spor yaparken dinlenebilecek en doğru şarkı, işte tam da bu! Sizi heyecanlandıracak ve hırslandıracak bu şarkıyla, en sıkıcı egzersizler bile keyifli hâle gelecek.


Alphaville - "Big in Japan"
Pop türünün en iyi örneklerinden olan bu şarkı, ister inanın ister inanmayın ama depresyona da birebir. Moraliniz bozuk olduğunda, şaşırtıcı bir şekilde sizi içine çeken ve ruhunuza iyi gelen bu şarkıyı, hafızanızın bir köşesine mutlaka yazın.


Hüner Coşkuner - "Bu akşam bütün meyhaneleri dolaştım, İstanbul'un"
İster en yakın arkadaşlarınızla salaş bir balıkçıda rakınızı yudumlayın isterseniz de tek başınıza, evinizde demleniyor olun; bu şarkıyı dinlemeden, geceyi noktalayamazsınız. Bu şarkı, kavun ve beyaz peynirden sonra sofranıza en iyi mezedir; rakınıza buzdur, ortamınıza candır.


Orbital - "The Box"
Eski sevgilinizi çoktan unuttunuz ve artık yeni kadınlarla flört edebilir; hatta yeni aşklara yelken açabilirsiniz. O hâlde, şimdi duşunuzu alın, parfümünüzü sıkın ve dışarı çıkmadan önce, mutlaka bu şarkıyı dinleyin.


Mazhar Alanson - "Benim hâlâ umudum var"
Karamsar olduğunuz şu günlerde, size hayatta yeni kapıların olduğunu hatırlatacak, umudunuzu yitirmemeniz gerektiğini gözünüze sokacak bu şarkıyı; kötü günler için bir köşede tutmanızda fayda var.


Bob Dylan - "Blowing in the Wind"
Her erkeğin içinde, isyankâr bir taraf vardır. Bu isyanı ortaya çıkaran, yanlış gidişe "Dur." demeyi ilke edinmiş bu şarkıyı; isyanlarda olan erkeklere adıyoruz.


Erkin Koray - "Öyle bir geçer zaman ki"
Zamanın akıp gittiğini size hatırlatacak bu şarkıyı, sık sık dinlemenizde fayda var. Sizce de, sevdiklerinize söylemek isteyip söyleyemediğiniz o güzel sözleri, artık onlara söylemenin vakti gelmedi mi?


Lionel Richie - "Hello"
Sevdiğiniz kadına evlenme teklifini nerede ettiğinizin bir önemi yok. Bu teklif, belki şık bir restoranda belki bir dağ evinde şömine başında belki de Paris'te Eyfel Kulesi'nin tam önünde olacaktır; kim bilir? Fakat bir evlenme teklifinin olmazsa olmazı, ortamı tamamlayacak bir şarkıdır ve bu şarkı, bu günler için saklanmalıdır.


Norah Jones & Ray Charles - "Here We Go Again"
Uzun ve virajlı Ege yollarında, tatilinizi geçireceğiniz otelinize doğru yol alırken; size eşlik edecek en iyi parça, işte tam da budur! Ne sizi sürat yapmaya teşvik edecek kadar enerjik ne de direksiyon başında uyuklamanıza neden olacak kadar yavaş…


Rolling Stones - "Paint It Black"
Diyelim ki, bir iş görüşmesine yetişmeniz gerekiyor ya da kız arkadaşınız, saatlerdir sizin hazırlanmanızı bekliyor. O hâlde, acele etmenin tam sırası ve sizi acil moduna sokacak şarkı ise, Rolling Stones'un işte bu parçası!


Elvis Presley - "Hound Dog"
Arkadaşlarınızla karaoke bara gittiniz ve mikrofon, dönüp dolaşıp size geldi. İnsanlar sizden bir şarkı söylemenizi bekliyor ve sizin aklınıza, insanları eğlendirebilecek tek bir şarkı bile gelmiyor. İşte böyle anlarda, herkes tarafından bilinen bu şarkı yardımınıza koşuyor.


Pain of Salvation - "Beyond The Pale"
Yatakta partnerinizi baştan çıkarmanın yolu, arka fonda yer alan bu kışkırtıcı şarkı olabilir mi? Denemeden bilemezsiniz!


Johann Pachelbel - "Canon In D Major"
Kitap okurken, çalışırken ve hatta yemek yaparken; sizi rahatlatacak fakat aynı zamanda dikkatinizi dağıtmayacak bu klasik müzik parçasını dinleyebilirsiniz.


Listenin son 15 şarkısı
Pearl Jam - "Alive"
Metallica - "The Unforgiven"
Ray Charles - "Georgia on My Mind"
Smokey Robinson - "The Tracks of My Tears"
The Band - "The Weight"
Sam Cooke - "A Change is Gonna Come"
The Who - My Generation
The Clash - "London Calling"
Lionel Richie - "How Long"
Nat King Cole - "Unforgettable"
Aretha Franklin - "Respect"
David Hudley - "Under the sees"
Al Green - "Let's Stay Together"
The Beatles - "Yesterday"
Chuck Berry - "Johnny B. Goode"

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Aralık 2014, 09:48   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her Erkeğin Dinlemesi Gereken 50 Şarkı




İyi yine bildiğim bi kaç tane çıktı. Çokta vahim değilmiş bendeki durum.


Anarchy is still a part of government.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Temmuz 2016, 02:11   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her Erkeğin Dinlemesi Gereken 50 Şarkı




Listedeki bir kaç parçaya göz attım. Hepsini eskittik. Boşverin onları da hayatınızda bir kez olsun racing motorda 300 km hızla giderken within temptation faster dinleyin. Son sesi verin o kulaklığa, acımayın. Bir kez olsun binecek olanlar muhtemelen artçı olarak katılım sağlayacaklardır. Artçı olanlar motoru kullanana söylesin, 300 olmasa da olur. Mevzu hız değil çünkü, şarkının verdiği sır.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
50, dinlemesi, erkeğin, gereken, şarkı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Her erkeğin dolabında olması gereken ayakkabılar hangileri Zen Ah Erkekler 0 01 Mart 2013 21:45
Her Erkeğin Bilmesi Gereken Konular-MIŞ Frozen Ah Erkekler 0 20 Mart 2011 19:30
Yetişkin Bir Erkeğin Sahip Olmaması Gereken 11 Şey Süslü Ah Erkekler 0 08 Haziran 2010 14:06
Her Erkeğin Nasıl Yapılacağını Bilmesi Gereken 24 Şey SeytaninOrkestrasi Ah Erkekler 0 03 Nisan 2010 07:16
Bir erkeğin ölmeden önce yapması gereken şeyler. LuisCode Genel Paylaşım 0 28 Mayıs 2006 18:53