IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2008, 12:59   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir İlişkide Kadın Nasıl Davranmalı?






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erkekler ne yaparlarsa yapsınlar kadınlar onları el üstünde tutuyor. Siz de erkeklerin bunu nasıl başardığını öğrenip, el üstünde tutulan kişi olmak istemez misiniz?

"Galiba kimseyle çıkamayacağım" diye ümitsizliğe düşmüş veya hoşlandığınız bir erkeğe nasıl yaklaşacağınız konusunda tereddütte olabilirsiniz. Erkekler, kızlar söz konusu olduğunda kendilerinden öyle eminler ki, zaman zaman biz neden kendimize bu kadar güvenmiyoruz diye soruyoruz. Acaba bir yerlerde yanlış mı yapıyoruz? Yakın erkek arkadaşlarımızın bize verdiği en önemli öğüt. "Aramak için birkaç gün bekle" ya da "Sakın sarhoş olma" seklinde oluyor. Erkeklerin, kız arkadaşlarını aramasalar da, giydikleri kıyafetle dalga geçseler veya doğum günlerini unutsalar bile kızlar tarafından el üstünde tutukluklarına şahit oluyoruz. Bunun sonucunda da erkekler bu isi çözmüş, diye düşünmeden edemiyoruz. Peki, onların sırrı ne? Nasıl davranmalıyız da erkekler etrafımızda pervane olmalı? Siz bunları kafaya takmayın çünkü artık elinizde müthiş bir kaynak var.

Kafamızdaki soru işaretlerini gidermek için, erkeklerin flört hakkındaki fikirlerini aldık.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1, AŞAMA
Bir kız hoşlandığı bir erkekle nasıl flört etmeli?


Öneri: Beğendiğiniz erkeği kapsama alanınız içine alınanız lazım. Sizin diğer kızlardan farklı olduğunuzu bir şekilde hissettirmelisiniz. Örneğin çok güzel bir gülüşünüz olabilir. Onu kullanarak erkeği kendi ekseniniz etrafında döndürebilirsiniz. Onun beyninde şimşekler çaktırmak için öylesine sinyaller gönderin ki, gözünü kapattığı zaman gülüşünüzü düşünsün. O flört aşamasında durmadan çocuğun beynini ikaz etmeniz gerekir.

Nasıl: Bu nasıl olabilir diye yüksek sesle düşünürken bir öneri geldi. Ben sarışın ve mavi gözlü olmamın avantajlarından faydalanıp bir erkeği etkileyebilirmişim. Çünkü hoşlandığım kişiye Türk olduğumu söylersem şok geçirme olasılığı yüksekmiş! Bana gerçekçi bir yaklaşım gibi geldi ama tabii sadece dış görünüşle değil, bazı hareketlerle de hoşlandığımız kişiyi etkileyebilmeliyiz diye düşünüyorum.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2. AŞAMA
Basit görünmeden nasıl telefon numarası alınır?


Öneri: Bir erkekten telefon numarasını istemeyin. Telefonu kız almaz, erkek alır. Ama kendi telefon numaranızı bir şekilde çocuğa verin. Bu nasıl olabilir? Öyle bir şey yapmalısınız ki erki k sizin numaranızı istesin. Onun sizi aramasını sağlayacak bir neden bulabilirsiniz. Birbirinizle iletişim kurmanızı sağlayacak bir konu bulmanız lazım. Eğer aynı okulda okuyorsanız beraber ödev yapmayı veya size bir konuda yardımcı olmasını isteyebilirsiniz, örneğin insanlar benim halledebileceğim şeyleri bilir ve o konularda beni ararlar. Siz de yardımcı olabileceğiniz şeyler konusunda ona tüyolar verebilirsiniz. Basit gözükmeden ancak bu şekilde telefon numaranızı istetebilirsiniz. Eğer kendinize çok güveniyorsanız erkeksi bir tavırla "Bu benim numaram, istediğin zaman ara" diyebilirsiniz. Erkek bu tavır karsısında "Vay be kıza bak!" diyebilir.

Nasıl: Anlıyorum ki flörtleşmenin değiştirilemeyecek kuralları var. Yani bir erkekten telefon numarasını isteyemiyoruz çünkü basit gözükme olasılığımız hâlâ devam ediyor. Eğer "Rol yapma kabiliyetim hiç yok" diyorsanız, telefonunuzu bazı oyunlarla istetme yerine cesaretinizi kullanıp kendi telefon numaranızı vermeyi tercih edebilirsiniz. Çünkü bir sürü şaklabanlık yaptıktan sonra bir de telefon numaranızı istemezse kendinizi çok kötü ve oyuna gelmiş hissedebilirsiniz!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3. AŞAMA
Telefon sorunu çözüldükten sonra mesaj mı atmalı, aramalı mı?


Öneri: Numaranızı vermenin bir yolunu bulduysanız çocuğun aramasını beklemekten başka çareniz yok. Şöyle bir yol çizebilirsiniz: Çoğu erkek futbolla yakından ilgilenir. Tanışma esnasında çocuğun tuttuğu takımı öğrendiğinizi varsayıyorum. Futboldan haz etmiyor olabilirsiniz ama hoşlandığınız erkek için ilgileniyormuş gibi yapın. Hafta sonu önemli bir maç var ve izleyemeyeceksiniz. 'Maçın skorunu mutlaka haber ver' diyebilirsiniz. Çocuğu bir şekilde görevlendirin ki size karsı sorumluluk hissetsin.

Nasıl: Bu gerçekten süper bir öneri çünkü aramızda futbolla ilgilenen kızlar var. Yani ilgileniyormuş gibi kendinizi kasmanız gerekmeyebilir. Maç izlemeye, gazetelerdeki yorumlan okumaya bayılıyor olabilirsiniz. Hele bir de hoşlandığınız erkekle aynı takımı tutuyorsanız sizden mutlusu olamaz. Farklı takımı tutuyor olsanız bile bu iletişim şekli ideal olabilir. Futbolla ilgilenmeyen bir kız için ilgileniyor numarası yapmak hayli zor ama yine de mesaj atmak için güzel bahane gibi gözüküyor. Tabii önce erkeğimizin futboldan gerçekten hoşlandığından ve bir takım tuttuğundan emin olmamız lazım.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


4. AŞAMA
Buluşma için yer seçimi nasıl olmalı? Nereye gidilmeli?


Öneri: İlk buluşma, birbirinize odaklanabileceğiniz bir yerde olmalı. Ama aynı zamanda sizden başka kimsenin olmadığı bir yer de olmamalı. Eğer 'Gel bende oturalım' derseniz erkeğin gözündeki imajınız direkt değişir. Sessiz ve sakin olması acısından Starbucks olabilir ama kuytu köşe tercih edilmeli. Onu da tesadüfen ayarlamış gibi olmalısınız, 'Gürültüden bir şey konuşamadık ki' gibi muhabbeti bölecek durumlardan uzak ama sosyal bir yapının içinde olmalısınız. Sinema olmamalı çünkü sinemada filmi seyreder, birbirinizle konuşamazsınız. Onun için birbirinizin gözlerinin içine bakarak sohbet edebileceğiniz, şakalaşabileceğiniz, birbirinizi tavlayabileceğiniz bir ortam hazırlayın. Bunun da çok hazırlanmış görünmemesine özen gösterin. Erkeğin, 'Benimle yakınlaşmak İçin düzen kurdu' diye düşünmesini engellemek açısından...

Nasıl: Hoşlandığınız erkekle kendinizi rahat hissetmek için tanıdık bir mekana gidip hiç de rahat olmadığınız buluşmalar yaşamışsınızdır. Arkadaşlarınız yanınızdakiyle tanışmak için masanıza uğrar veya meraklı bakışlar aranıza girer. Birbirimize konsantre olabileceğimiz bir yer konusunda hemfikirim. Hem keyifli hem de kalabalık olmayacak bir yer bulmak çok da zor olmamalı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


5. AŞAMA
İlk buluşmada nasıl giyinmeli? Nasıl makyaj yapmalı?


Öneri: Nerede ve nasıl buluşacağınız önemli, ilk buluşma her zaman kızla erkeğin diyalog içinde olabileceği bir yer olmalı diye önceden söylemiştim. O ortamın koşulları nasıl gerektiriyorsa da öyle giyinmeniz lazım. Ama olduğunuzdan da farklı gözükmeyin sakın. Kendinize bir-iki rötuş yapabilirsiniz. Bugüne kadar hiç giyilmemiş bir kıyafet veya denemediğiniz bir saç modeli ile kendiniz olmaktan çıkarsınız. Bu da karşı tarafa yansır ve çok da sırıtır.

Nasıl: Hiç denenmemiş bir saç modeli bir kadını çok frapan hale getirebilir. Ama en azından bir fön çektirmek sizi derli toplu gösterebilir. Tabii bakımlı eller de bir erkeği etkileyebilir. Çünkü masada otururken genelde erkeklerin gözleri ellere kayar. Bakımsız eller çok itici olacaktır.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


6. AŞAMA
Erkeği etkileyebilmek için neler yapmalı veya yapmamalı?


Öneri: Erkeğin size karşı bir şeyler hissettiğinden emin olun. Bir gecelik ilişki mi yoksa ciddi bir şey mi istiyor? Sadece arkadaş olmak mı yoksa sizi kullanıp arkadaşınızı mı elde etmek istiyor? Her buluşma teklifi sizden gelmemeli. Aksi hakle buna alışır ve kendisi asla 'Buluşalım' demez. O yüzden kendinizi biraz geriye çekin ki size ilgi göstersin. Bun yaparken şevkini kırabilecek soğuk tavırlar takınmayın. Umut verici şekilde ve ona ilginizi ima ederek konuşun, geleceğe yönelik kafasında öyle bir düşünce olusunun ki 'Ben bu kadınla birlikle olacaksam mutlu olacağıma, çok keyif alacağıma ve onunla geçireceğim her anın güzel olacağına inanıyorum' şeklinde düşünsün.

Nasıl: Deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki kendini geriye çekmek gerçekten işe yarıyor. Bunu internet ortamında yani hepimizin çok sevdiği MSN'de de yapabilirsiniz. Sizi devamlı "çevrimiçi" gören hoşlandığınız kişi, sizinle buradan rahatlıkla iletişim kuracağını düşünüp başka şekillerde sizinle irtibata geçmez… Bir süre çevrimdışı takılmayı deneyebilir, gizemli moda geçiş yapabilirsiniz. Sizi çevrimiçi görmeyince arayıp 'Nerelerdesin?' diye sorduğunda en sıcak ses tonunuzla konuştuğunuzda islediğiniz etkiyi bırakmış olursunuz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


7. AŞAMA
Üzerimizdeki çanta, ayakkabı ya da saatin marka önemli mi?


Öneri: Bu erkekten erkeğe ve bulunduğunuz statüye göre değişir. Ama ekonomik düzeyiniz neyse ona göre giyinmeniz lazım. Erkek sizin orta halli bir kız olduğunuzu bildiği halde zengin gözükmeye çalışırsanız negatif etki yaratabilirsiniz. Zaten zengin bir aileden geliyorsanız giydikleriniz de o paralelde olur. Ama siz yine de hiçbir zaman aşırıya kaçmamaya bakin. Beni marka bir çanta veya güzel bir saat takması ilgilendirmez, şık olması ilgilendirir. Ortama ve ambiyansa ayak uydurmanız lazım. Neyseniz o olmalısınız. Kızlar genellikle o dengeyi şaşırdıklarından "aranıyor" gözükmekten de kurtulamıyorlar.

Nasıl: "Aranıyor" kelimesi bence burada biraz ağır kaçıyor. Komik desek belki daha doğru olur sanki. Güzel olacağım derken çok fazla takıp takıştırmanın hoş gözükmediği konusunda hemfikiriz. Marka giymeden veya marka bir saat takmadan da şık ve güzel gözükmek mümkün. Türkiye'nin bir tekstil cenneti olduğunu unutmayın!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


8. AŞAMA
Erkek telefonda çok konuşur veya çok mesajlaşırsa nasıl tepki vermeli?


Öneri: Fazla kıskanmamaya çalışmalısınız. Şakayla karışık 'Maşallah telefonun da susmuyor' diye rahatsızlığınızı belli edebilirsiniz. Tepkinizi koyduğunuz zaman sizin yanınızda böyle hareketler yapmaz. Bazen erkekler sadece hava olsun diye de uzun konuşurlar.

Nasıl: Yanında telefonda çok konuşan bir erkeği hangi kadın ister? Böylesi bir durumla karşı karşıya kalındığında sakayla karışık takılmayı ister misiniz bilmiyorum. Ama çok hoşlanıyorsanız tabii ki bu öneriye kulak vermelisiniz. Bazen bir erkeği utandırmak da ise yarayabilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


9. AŞAMA
İkinci buluşma için ne zaman aramalı?


Öneri: Canınız ne zaman isterse arayın. Ertesi gün aramak istiyorsanız ertesi gün arayın. Hiçbir şeyden çekinmiyorsanız ve "erkek aramalı" gibi kurallarınız da yoksa iç sesinizi dinleyin. "N'apıyorsun? Canım seni aramak istedi, bir arayayım dedim" cümlesi bir erkeği etkileyebilir. Beni etkiler. Hoşlandığım bir kız bana bu şekilde bir telefon açarsa direkt 'Görüşelim' derim.

Nasıl: Hoşlandığınız erkeği arayıp görüşmek istemek çok da zor olmasa gerek. Sadece görüşmek için değil, "Öylesine aradım" demek bile çok etkili olabilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


10. AŞAMA
Resmen sevgili olduğumuz nasıl anlaşılır?


Öneri: Aranızda bir bağ oluşur ve birbirinizi sahiplenmeye başlarsınız. O bağ doğrultusunda flört aşamasından ilişkiye geçilir ve karşılıklı sorumluluklar oluşmaya başlar. Birbirinizi yaptıklarınızdan haberdar etmeye başlarsınız. Erkek size karşı bir şeyler hissediyorsa ne yaptığı konusunda sizi haberdar etmek ister. Aşk dolu mesajlar başlar. Erkek Shakespeare kesilip "günaydın" veya "İyi geceler" mesajları atmaya başlar… Bunlar aşkın en güzel üç ayıdır.

Nasıl: Kadınların kafasındaki soru işaretleri kolay kolay gitmez. Her zaman 'Acaba?' sorusuyla ortalıkta dolaşırız. Bize "sevgilim" diye hitap edene kadar hiçbir şeyden emin olmayabiliriz. Biraz çocuksu belki ama sahiplenme deyince bu sadece sevgiliyle olmuyor. Herkes birbirini sahiplenmiyor mu zaten? Yakın arkadaşımız bile başka biriyle çok sıkı fıkı olmaya başladığında kıskançlık alarmları bas bas çalmaya başlıyor kafamızın içinde, izin verin de ağzınızdan açıkça duyalım şu "sevgilim" lafını.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


11. AŞAMA
Evlilik hakkında konuşulursa erkek kaçar mı?


Öneri: Çıkmaya başlar başlamaz evlilik konusu açılmaz zaten. Açılırsa da erkek kaçar. Siz iyisi mi evlilik konusunu erkeğin açmasını bekleyin. Erkek evlenmek isterse zaten söyler. Bahsini açmıyorsa zaten istemiyor demektir. Bunu kabullenip yola devam eder ya da ayrılırsınız. Çocuğun aklında evlilik düşüncesi yoksa yoktur. Bunu zorla beynine sokamazsınız. Çıktığım kızla evlenmeye karar verdiğim zaman zaten o girişimlere başlarım. Ama ne yapıp etseniz de karşınızdaki evliliğe yanaşmıyorsa zaten hiç olmayacak demektir.

Nasıl: Çıktığımız her erkekle ilgili evlilik hülyasına kapılmak gibi bir huyumuz olduğunu kabul edelim. Evlensek nasıl olurdu, çocuklarımız neye benzerdi diye mutlaka düşünmüşsünüzdür. Ama bunu dışa vurmamak gerek. Eğer gerçekten karşınızdaki erkekten hoşlanıyorsanız, evlilik konusunu açmayın. Bırakın her şey plansız, doğal akışında olsun.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


12. AŞAMA
Erkeğin yakın arkadaşlarına nasıl davranmalı?


Öneri: Erkek arkadaşınızın, arkadaşlarıyla olan bağı nedir, önce onu anlamanız lazım. Birbirlerine olan sözlerini çok önemsiyorlarsa o kişileri kazanmalısınız. Onlarla dost olmalı ve onları kendinizle kıyaslamamalısınız. Bazı durumlarda onların öncelikli olduğunu kabul etmelisiniz. Örneğin Altuğ benim en yakın arkadaşım. Bence. Altuğ'la aranız bozuksa sizde bir problem var demektir. Aranızı Altuğ'la iyi tutmaya bakacaksınız. Çünkü yakın arkadaşlar birbirlerinin göremeyeceği şeyleri görür ve uyarılarını yaparlar. Bu yüzden erkekle beraber arkadaşlarını da kazanmalısınız.

Nasıl: Hoşlandığınız kişinin arkadaşlarından birinin sizi sevmemesi can sıkıcı olabilir. Aslan'ın dediği gibi onlarla aramızı iyi tutmaya bakmalıyız. Sevmiyorsanız bile bu hislerinizi belli etmeyin. Erkeklerin bir kaş göz hareketiyle birbirlerini etkilediklerine mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Aman diyoruz!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


13. AŞAMA
Aile ile tanışılırsa nasıl davranmalı?


Öneri: Saygılı davranmalı, kendini sevdirmeli. Kız arkadaşımı uzun zaman sonra ailemle tanıştırırım. Annemle laf olsun diye tanıştırabilirim eve geldiğinde falan. Ciddi manada tanışmak ayrı bir kavram.

Nasıl: Bazılarımız çıktığımız erkeğin ailesiyle tanışmayı çok önemserken, bazılarımız da bunu kafaya takmaz. Sevgilimizin evine gittiğimiz zaman saygıda kusur etmemek çok önemli. Umursamaz tavırlar veya yokmuş gibi davranmak kötü bir etki bırakabilir. Annelerin oğullarını etkileme gücüne sahip olduklarını unutmayın.


ekolay...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bîr, davranmalı, ilişkide, kadın, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlişkide Kadın - Erkek Klişeleri taLia Serbest Kürsü 1 21 Aralık 2016 16:11
Hangi Erkeğe Nasıl Davranmalı? Elysian Ah Erkekler 0 04 Nisan 2014 15:24
Agresif çocuklara nasıl davranmalı ? Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 28 Haziran 2013 17:40
Saldırgan Çocuğa Nasıl Davranmalı? Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 28 Haziran 2013 17:39
İlişkide kadın-erkek klişeleri N999 Genel Paylaşım 0 13 Şubat 2012 09:13