IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Burce

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2017, 16:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kendini Geliştir, Kariyerini Yükselt!




Üniversiteden bir hocam dün facebook sayfasında yazı paylaşmış. “Teknolojiye giderek daha fazla yatırım yapan Estonya’da hükümet, ilkokullara birinci sınıftan itibaren bilgisayar kodu yazma dersleri koydu.” diye bir yazı konusu var.
Tam da bu sabah bunu düşünüyordum. Yükseklisansda dahil 3 üniversite bitirmiş olacağım ama excel bilgimle aldığım işler okuduğum okullar sayesinde girdiğim işlerden fazladır.
Artık teknoloji çağında olduğumuzu, bilginin her an elimizin altında olduğunu unutmamak gerek. Kendini geliştirmek isteyen insan “kaynaklara ulaşmak çok zor ya” bahanesine sığınmamalı. Yeni şeyler keşfetmeye bakmak lazım.
Bol bol okuyup, işinin en iyisini yapmaya zorlamalısın.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ne iş yapıyorsan yap, o işe yenilik getirmeye bak. Yetenekli olduğun veya keyif aldığın şeyi bul, ona tutun ve o konuda kendini geliştir. Maaşlı bir işte çalışmak zorunda mısın? Olabilir. İşi bırak, sevdiğin işi yap masallarını anlatmayacağım. Türkiye’nin ekonomisinin pek parlak olmadığı ortada. Neredeyse herkes maaşlı bir işte çalışmak zorunda. Bunun yanında bir şeylerden keyifte almak zorundasın. İşinden arta kalan zamanda bunu değerlendir. Gününün en azından yarım saatini hayalini kurduğun şeyi gerçekleştirmek için harca. Emin ol öğrenmekten asla sıkılmayacağın, yenilik getirebileceğin, standart yollardan sapma cesaretini gösterebildiğin şeyde başarısız olma ihtimalin asla yok.
Herkesin bir kapasitesi vardır, sen çokta şeyapma ya diyen bir aileden, hayal kurduğumda bile paramız yetmez bizim ona diyen bir kocaya geçiş yaptım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yani hayatımın her iki döneminde de benim gibi sürekli hayal kuran ve isteyince her şeyi yapabilirim kafasında olan bir insanı destekleyecek insanlar yanımda pek olmadı. Benim bu heyecanlarıma aynı heyecanla cevap veren kişilerden biri en küçük amcam oldu. Onun sayesinde bilgisayara, teknolojiye bu kadar meraklı oldum. Hangi programı sorsam veya yeni bir şeylerden bahsetsem hep yardımcı oldu, temin etmeye çalıştı. Hatta lisede sayısal sözel seçimimde eğer benimle gelmeseydi eğitim hayatım buralara gelemezdi bile
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Etrafınızdaki insanlar da bu süreçte çok önemli. Öncelikle size destek olabilecek insanlarla daha çok zaman geçirin. Size ilham veren, neden olmasın diyenleri dinleyin. Her dediğiniz lafa bir kulp bulanları ise hayatınızdan çıkaramazsınız belki ama dinlemeyi bırakabilirsiniz. Hayallerinizden, hedeflerinizden böyle insanlara pek bahsetmeyin. Sizin enerji ve motivasyonunuzu düşürmekten başka bir işe yaramazlar. Ayrıca bu insanlara dikkat edin zaten kendileri de pek ilerleyememiş olurlar.
Bu çağ bilgi çağı. Eğitimli olanın değil, kendini geliştirenin, okuyanın, kafa yoranın ilerlediği bir çağ. Hedefinize sahip çıkın. Attığınız adımlar hep buna yönelik olsun. Kendiniz için, çocuğunuz için bir adım atın. İnanın evde sadece kitap okumanız bile çocuğunuzun ileride kitap sevmesini sağlayacak. Sizin çevreye duyarlı olmanız, doğa için bir şeyler yapmanız ona da örnek olacak.
Bu yazıyı yazarken nedense çok heyecanlandım. Umarım bu heyecanım size de yansımıştır ve aslında yapabileceğimiz ne kadar çok şey olduğunu anlatabilmişimdir.


Sevgilerle..

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Raul kariyerini noktaladı Mehmet Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 16 Kasım 2015 18:56
Araştır-Geliştir kendin pazarla Seth Haber Arşivi 0 28 Ekim 2014 12:09
Alexa RANK Yükselt! CeSaRCripS Alexa 0 15 Ocak 2013 17:46
Tecavüze karşı sesini yükselt KuSuRSuZ Haber Arşivi 0 24 Mayıs 2010 04:08