IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2009, 22:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bugünü Yaşayabilmek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


“Yarını boşverin bugünü yaşayın” ne güzel de söylüyordu Sahil Günlüğü Programında ömrünün az bir sene kaldığını söyleyen bir turiste kelebekler vadisinde, Fethiye de Fatih Türkmenoğlu. Ve devam ediyordu. Yaşamımızın garantisi yok diye. Kuşkusuz haklıydı.
Herkes hayatıyla ilgili her şeyin yolunda yürümesini ister. Sağlığının da öyle. Sağlık olmadıkça hayat hiçbir zaman çekici ve yaşanılası gelmiyor insana. Yaşam ve sağlık insanı büyüleyen bir çekiciliğe sahiptir. Ve, karşı koyulmaz bir güçle bizi çağırır.
Her an, her saniye ölüme bir adım yakın olduğunun farkına bile varmıyor insan. Ölüm gelmez aklına. Bütün farkında olduğu bir yerlerde saklı ve bir gün gelecek olduğunu bildiği; ölümün yaşarken aklından çıkarılması gerektiğidir. Bu konuda unutkan olmaya çalışır. Başına sağlıkla ilgili herhangi bir rahatsızlık geldi mide bazen ne olacaksa olsun felsefesinden yola çıkarak ölüme karşı koymaya çalışır. Belki hastalığını yenmeyide bu felsefeyle başarır.
Kaybettikleri ve kaybedecekleri için yas tutmaktan vazgeçer. Bütün kuvvetini toparlayıp yaşamak için hayata mücadeleye devam etmem gerekli diye düşünür. Yaşamakla ölmek arasında çizilen, belirlenen seneler bu süreçte beynini allak bullak etmeye de yetebilir. Sonra her şeyin düzeleceğine inanır. Hayata farklı bir gözle bakar. Yarı hasta, yarı yaşamak için çırpınan bir bedenle bir süre ara verdiği hayat yolculuklarına start verir; buruk bir ruhla da olsa.
Bazen bilmek, bir şeylerden haberdar olmak; bilmemekten daha iyidir fikri bir insan ömrünün sağlığıyla ilgili kaç yıl kaldığını bilmesinden daha iyi olmuyordu ne yazık ki!. Anlatılması güç bir durumdur bu. Ve sizin anlayacağınız yazılması hepten karmaşa.
Bu sözden yola çıkmak istediğim konu, içinde bulunduğumuz durum her ne olursa olsun, yaşadığımız acı deneyimleri de unutarak her sabah yeni bir hayata başlayabiliriz; yarını olmayan bugünlerle. Bu düşüncem belki “oooooo” sen ne diyorsun? Keşke! Hayat senin dediğin gibi olsa diyenlerle dolu olabilir. Fakat benim ifade etmek istediğim, birçok insanın da dilinden düşürmediği ve Fatih Türkmenoğlu’nun da söylediği gibi bu söz yaşamak için belki bir çözüm yoludur hayatta. Ne dersiniz?

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bugunu, bugünü, yasayabilmek, yaşayabilmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bugünü Yaşa Heidi Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 29 Mayıs 2008 18:26