IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By SeytaninOrkestrasi
  • 1 Post By Sindy

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2018, 09:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akıllı telefon satışları ilk kez bir önceki yıla göre azaldı




Akıllı telefon endüstrisinde ilk kez, satışlar yıllık bazda düşüş gösterdi. Satışlardaki bu yüzde 5.6'lık düşüş aslında şaşırtıcı değil. Pazar kesinlikle bir doygunluk noktasına ulaştı. Genel düşüşe rağmen, Samsung, Xiaomi, Huawei ve Oppo pazar paylarını artırdı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Akıllı telefon satışları, 2017 yılının son çeyreğinde ilk kez düştü. Araştırma ve danışmanlık şirketi olan Gartner, 2004 yılında küresel akıllı telefon pazarını izlemeye başladı. O zamandan beri, her geçen yıl akıllı telefon satışları şimdiye kadar yükseldi ya da düştü.

2016 yılının 4. çeyreğinde, yaklaşık 432 milyon adet akıllı telefon satıldı. 2017 yılının 4. çeyreğinde ise sadece yaklaşık 408 milyon adet satıldı. Bu yaklaşık yüzde 5.6'lık bir düşüş demek.

Gartner'a düşüşün arkasında iki teori var. İlki akıllı telefonlara yapılan güncellemeler yavaşladı, ikincisi insanlar mevcut akıllı telefonlarını eskisinden daha uzun kullanıyor. Bu teoriler çok güzel. Ancak 14 yıllık sürenin sonrasında, akıllı telefon isteyen herkesin muhtemelen bir tane var. Olmayanlar, gelişmekte olan ülkelerde ya da bir tane bile istemeyenler.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Satış düşüşü şüphesiz olağanüstü, çünkü ilk kez olmasına rağmen şaşırtıcı değil. Akıllı telefonlar doygunluk noktasına ulaştı ve her yenisi bir önceki yılın telefonlarına çok benziyor. Ya da birbirlerine benzemeye çalışıyor. İvme yavaşlamadan önce bu sadece bir zaman meselesiydi.

Gartner'a göre Samsung, pazar payını yüzde 17.8'den yüzde 18.2'ye yükseltti. Rakibi Apple hemen arkasından geliyor. Samsung sadece 700 bin adetle Apple'ın önünde. Ancak, her iki şirketin cihazları genel olarak satıyor. Üçüncü sırada ise 2 yıldır büyük ivme yakalayan %10.8'lik performansıyla Huawei var.

Xiaomi pazar payını 2016 yılının dördüncü çeyreğindeki yüzde 3.6 'dan 2017 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 6.9' a neredeyse iki katına çıkardı. Huawei ve Oppo da hafif bir artış gördü. Xiaomi, inanılmaz bir şekilde 2017 yılının dördüncü çeyreğinde neredeyse yüzde 79 daha fazla ürünle birlikte yükseldi.

Özellikle, Gartner, LG, Lenovo, HTC, Sony, OnePlus, Essential veya hatta Google gibi üreticilerin sonuçlarını sunmadı. Tüm bu şirketler "Diğer" kategorisine girdi

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Şubat 2018, 09:48   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Akıllı telefon satışları ilk kez bir önceki yıla göre azaldı




Arap yağı bol bulunca bir taraflarına sürermiş. Bizim de teknoloji ile sınavımız bu yönde, işin kötü yanı alım gücü olmamasına rağmen borçlanarak elde ediyoruz teknolojiyi.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Şubat 2018, 10:28   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Akıllı telefon satışları ilk kez bir önceki yıla göre azaldı




Hem doygunluk var hemde sürekli bir üst modelini veya yep yeni bir model akıllı cep telefon çıkarıyorlar. Ee insan hangisini takip etsin. Bir süre sonra yorulur almaktan da ve eldeki mevcut telefonları değerlendirmek ister.
Arda arda yeni modelleri çıkarıyorlar. Kimileri iyi çıkıyor kimileri de üretim hatası olduğu zaman geri toplanıyor ve üretimi iptal ediliyor.
Mesela 1 senelik yeni model aldığım telefonum bir süre sonra arızalanmaya başladı dondu ağırlaştı kastı derken komple kapandı bir dahada açılması. Hemen servise verdim. Verdikten sonra 1 ay bekledim servisinden gelmesini. E tamam bana verilen zamanı da bekledim ve süre dolduktan sonra, tamire verdiğim bayiilikten aldım telefonumu. Ardından 2 hafta kadar kullandım yine aynı şeyleri yaşadım yine tamire verdim servisine. Yine bekledim bana verilen 30 günlük zaman zarfını, tamire verdiğim bayiilikten servisten geldi dediler telefonunuz ve almaya gittim. Ve bana telefonumun yenisini verdiler. Aldığıma pişmanlık yaşadım ve soğudum açıkçası.

Daha önceler de haberler de görmüştüm bir doktorun cebindeki akıllı telefon patlayarak bacağı yanmıştı. Bunun gibi bir çok üretimi hatalı yapılan veya yanlış kullanımdan doğan zararlı etkilerine dikkat edilmediği sürece insanlar kullanmaktan sakınır diye düşünüyorum.

__________________
- Tiktok -> @gulcincecom
- Taklitler her zaman Asıllarını yaşatır.
- Eski mazide kaldı. QueeN & Gülçin
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
satışlar telefon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Call of Duty'nin Kasım Ayındaki Kutulu Oyun Satışları Geçen Yıla Oranla Epey Bir Düşük Wizard Oyun Dünyasından Son Haberler 0 10 Aralık 2016 17:33
Vettel: RB9 önceki araca göre bir adım önde Zen Diğer Spor Branşları 0 09 Şubat 2013 15:53
Akıllı telefon satışları patladı! Deep Cep Telefonlar 0 17 Mayıs 2012 17:37
En iyi akıllı telefon! Deep Samsung 0 02 Mart 2012 17:22
Standart telefon fiyatına akıllı telefon! Deep Turkcell 0 20 Ocak 2012 20:02