IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By fatal

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2011, 02:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haber Siteleri ve Alexa




Merhaba,

Alexa için en temel özellik ziyaretçi bağımlılığı diyebiliriz. Haber siteleri çok fazla hit aldığı için alexa sıralamasında üst sıralarda diye düşünecek olursanız bilin ki yanılıyorsunuz.

Çünkü alexa seviyesinin yüksek olmasındaki temel sebep haber sitelerinin ziyaretçi bağımlılığına sahip olmasıdır. Bir haber meraklısı beğendiği bir haber sitesine yeni gelişmeleri öğrenmek adına her gün de girebilir, haftada birkaç kez de.. Fakat önemli olan aynı ip ağı üzerinden siteyi düzenli ve tekrar tekrar ziyaret etmektir. Yani sitenizi takip eden düzenli bir ziyaretçiye sahipseniz doğal olarak alexa sıralamanız üst sıralara çıkacaktır.


Fakat haber sitelerinin günlük olarak ziyaretçisi olan yüzbinlerce kişi alexa adına aynı bilince sahip değil. Kimisi alexa konusunda hiçbirşey bilmiyorken, kimisi alexa konusunda bilgiye hakim olduğu halde alexa toolbar kullanmıyor. Fakat site üzerinde yer alan alexa widget bilinçsiz ziyaretçiden dahi verim almayı sağlıyor.


Haber sitelerinin özel kelimelere girerek hit alma gibi bir derdi olmadığı için sürekli prestij üzerine çalışmalar yapıyorlar. Bunu sağlayan etkenlerden birisi de alexa sıralaması. Bu yüzden alexa sıralamasını yüseltmek adına ziyaretçileri sitesine bağımlı kılmaya çalışıyor.


Ziyaretçiyi bağımlı kılmak için de “Resim Galerisi” etkenini kullanıyor. Bunu hem bilinçli ziyaretçiye yönelik yapıyor, hemde cinsellik faktörünü kullanabiliyor. Elbette ki adult siteler gibi materyallere ulaşmak gibi bir durum yok, fakat manken ve oyunculara yönelik özel galeriler ile ziyaretçiyi sitesinde uzun süre tutabiliyor. Ziyaretçinin sitede uzun süre kalması da bir nevi ziyaretçi bağımlılığı anlamına geliyor.


Bir diğeri ise günlük haberleri ve web geliştiricilerine yönelik program haberlerine dair bilgileri; görseller ile destekleyerek 10 parçaya ayırıyor ve bunu size görsel galeri olarak sunuyor.

Sitenize çektiğiniz ziyaretçiler mutlaka ki büyük haber siteleri kadar fazla olmayacaktır. Fakat sitenizin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] değerini artırmak ve daha kaliteli bir siteye sahip olmak istiyorsanız, ziyaretçilerinizin sitenizde geçirdiği zamanları yükseltmeye çalışmalısınız. Sitenizde fazladan geçirilmiş birkaç saniye dahi sizin için artı bir puan anlamına geliyor.


Yazılarınızı görsellerle destekleyebilir ve yazılarınıza görsel galeri seçeneği ile daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz.

Unutmayın, bu index sayınızda da düzenli bir artışa sebep olacaktır.

Teşekkürler,
fataL.

__________________
die with memories, not dreams.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Eylül 2011, 23:00   #2
MR_WaR
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haber Siteleri ve Alexa




Güzel Anlatmışsın Kardeşim Eline Sağlık.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
alexa, haber, siteleri, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En Az Pr2 Siteleri Ve Mirc Siteleri İle Link Değişimi Yapılcaktır. uykumfirari Link değişimi 9 22 Haziran 2008 11:13