IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2011, 15:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arama Motoru Optimizasyonu kurallarında,-Sitelerin başlıkları ve açıklamasının Önemi




Arama Motoru Optimizasyonu kurallarında,-Sitelerin başlıkları ve açıklamasının Önemi Nedir?

Google, site başlıklarını ve açıklamaları (ya da "pasajları") tümüyle otomatik olarak oluşturur ve hem sayfanın içeriğini, hem de o sayfa için web'de görünen referansları göz önünde bulundurur. Bu açıklama bile maalesaf bizim internet kullnıcılarımız pek azı tarafından bilinmektedir. Prokaydet ,SEO firması olarak, otomatik çalışan dünyadaki 400 büyük Arama Motoru optimizasyonu işlemlerinde profesyonel anlayışla yapmaktadır.
Bu bilgi , her sayfanın META etiketindeki açıklayıcı bilgiler dahil olmak üzere çeşitli kaynaklar arama motorları spider- örümcek programalrı tarafından kullanılmaktadır. Meta tag bilgileri olmadığı durumlarda otomatik büyük arama motoru optimizasyonu için, daha önce directory sitelerini kontrol ederek indexlemede kullanır. DMOZ içindeki genel bilgileri bu konuda sizi aydınlatabilir. Doğru meta açıklamaları , optimizasyonu eksik ise tıklama oranını artırsa da arama sonuçlarındaki sıralamanızı etkilemez. Kullanıcılara URL'nin içeriği hakkında net bir fikir verdiği için çoğunlukla sayfaların meta açıklamalarını (varsa), arama motoru indexinde görüntülemeye hak kazanmış olur. Böylece kullanıcılar iyi sonuçlara daha hızlı bir şekilde ulaşır ve ziyaretçileri rahatsız eden ve web trafiği ölçümlerini şişiren tıklama ve geriye dönük izleme davranışları azalır. Bu tür logoritmalar ancak profesyonel SEO larca bilinmektedir. Arama Motorları Optimizasyonu ve SEO işlemlerinde profesyonel optimizatör firmamızı bu nedenlede tercih etmelisiniz.
Tek tek sitelerin başlıklarını veya pasajlarını el ile değiştiremeyeceği içinde sitelerin mümkün olduğunca içerik ve konuyla alakalı olmasını sağlamak için googlebot web siteleriylede bu şekilde uğraş vermektedir. Her sayfa için bilgilendirici meta açıklamalar ekleyerek sayfalarınız için görüntülenen web sayfalarınızın kalitesini extra paket farkları ile yükseltiyoruz.

İyi meta açıklamaları oluşturmanın; Arama Motoru Optimizasyonu etkileri ve yolları ,
Farklı sayfaların açıklamaları birbirinden farklı olmalıdır. Web sonuçlarında tek tek sayfalar göründüğünde, bir sitenin tüm sayfalarında özdeş veya benzer açıklamalar kullanmak çok da yararlı değildir. Böyle durumlarda ortak metni görüntüleme olasılığı, büyük arama motorları için daha zor olamakta, istedğiniz kadar sürekli bu şekilde başvuru yapılsada alacağı sonuç indexlemde araka sayfalarda ve zor bulunur olacaktır. Mümkün olduğunca o sayfayı doğru bir şekilde anlatan açıklamalar oluşturun veya bize texti gönderin sizin yerinize biz yapalım. Ana sayfada veya tüm siteyi ilgilendiren diğer sayfalarda siteye ilişkin açıklamalar, öteki sayfalarda sayfa düzeyinde açıklamalar kullanmalısınız. Her sayfa için açıklama oluşturacak zamanınız yoksa içeriğinize öncelik tanıyın: Hiçbir şey yapmasanız bile ana sayfanız ve popüler sayfalar gibi önemli URL'ler için bir açıklama, cümleler kurarak açıklayın. Profesyonel firma olarak, kayıt öncesi en çok dikkat ettiğimiz nokta olma özelliğene sahip işdir. Açıklamaya net bir şekilde cümlelerle anlatmaya , veya kullanılmasını istediğiniz ana kelimleri bize gönderin sizin yerinize biz yapalım. Meta açıklamasının cümle biçiminde olması şart değildir. Meta açıklaması sayfa hakkında yapısal verileri koymak için de ideal bir yerdir. Söz gelimi, haber veya blog postalarında yazar, yayınlama tarihi veya yazar adının bulunduğu satıra ilişkin bilgi listelenir. Bu, olası ziyaretçilere aksi halde pasajda görüntülenmeyebilecek alaka düzeyi hayli yüksek bilgiler verebilir. Aynı şekilde, ürün sayfalarında fiyat, yıl, üretici gibi kilit bilgiler, sayfa içine dağılmış olarak bulunabilir. İyi bir meta açıklaması bu verilerin tümünü bir araya getirebilir. Örneğin, aşağıdaki meta açıklaması bir kitap hakkında ayrıntılı bilgiler vermesi için örnekleme yaptık.
<META NAME="Description" CONTENT="Yazar: A.N. Yazan, Çizen: P. Picture, Kategori: Kitap, Fiyat: $17.99, Uzunluk: 784 sayfa">
Arama Motoru Optimizasyonu sırasında yapılması gerekli komplike 2 dosya,
Ana klasör içinde (xml ve robots.txt) şeklinde olup, bunlardan birisi site haritası ve robot dosyası olup spider-robot un ilk hafızasına aldığı dosyalardır. Çünkü, bu iki dosya içinde websitenizin tüm sayfa uzantıları, ne kadar süre ile bakması gerktiği gibi önemli bilgiler içermektedir. Şayet, web sitenizde bu iki dosya yok ise, ratsgele ve çok geç olarak web sayfalarınız indexe alınır. Bu iki dosya türü arama motoru optimizasyonu içeren paketlerimizin ayrıntılarında yazılıdır. Fakat, sanki website sahipleri bunları farklı bir şey zannetmekte olduğu için burada açıklama gereği duyduk.
Programlı-Düzenli Açıklama- Arama Motorları Optimizasyonu Ranking etkisi ,
Haber medya kaynakları gibi bazı siteler söz konusu olduğunda her sayfa için kolayca doğru ve benzersiz bir açıklama yapabilirsiniz: tüm makaleler elle yazıldığı için tek cümlelik bir açıklama eklemek son derece kolaydır. Ürün toptancıları gibi veritabanına dayalı daha büyük siteler için elle yazılmış açıklamalar kullanmak imkansızdır. Ancak ikinci durumda, programlı bir şekilde açıklama üretmek uygun olur. Yukarıdaki noktalardan ilkinde de belirttiğimiz gibi iyi açıklamalar kullanıcılar tarafından okunabilir ve çeşitlidir. İkinci noktada belirttiğimiz sayfaya özgü veriler ise programlı üretim için iyi bir adaydır. Uzun anahtar kelime dizelerinden oluşan meta açıklamalarının kullanıcılara sayfanın içeriği hakkında net bir fikir vermekten uzak olduğunu ve normal bir pasaj yerine görüntülenme olasılıklarının düşük olduğunu unutmayın.

Kullandığınız açıklamalar kaliteli olsun. Son olarak, açıklamalarınızın gerçekten açıklayıcı olduğundan emin olun. Meta açıklamaları, kullanıcıların gördüğü sayfalarda görüntülenmediği için bu içerik kolayca gözden kaçabilir. Ancak kaliteli açıklamalar, Google'ın arama sonuçlarında görüntülenebilir ve arama trafiğinizi başarılı bir şekilde artırırken bu trafiğin daha kaliteli olmasını da sağlayabilir. Otomatik çalışan, dünyadaki büyük Arama Motorları Optimizasyonu için yapılması gerekenlerin açıklamasıdır.

Arama motoru siteniz için arama sonuçlarında DMOZ verisi görüntülemesini önlemenin yolları: Pasaj oluşturmada kullandığımız kaynaklardan biri Açık Dizin Projesi'dir. Sayfalarınıza meta etiketi ekleyerek bu kaynağı kullanmamızı önleyebilirsiniz.
Meta etiketini destekleyen tüm arama motorlarının sayfa açıklaması için bu bilgileri kullanmasını önlemek üzere şunu kullanın:
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOODP">
Özellikle Google'ın belirli bir sayfanın açıklaması için bu bilgileri kullanmasını önlemek üzere şunu kullanın:
<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOODP">
Eğer robots meta etiketini başka yönergeler için kullanıyorsanız bunları birleştirebilirsiniz. Örneğin:
<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOODP, NOFOLLOW">
Bu meta etiketini sayfalarınıza ekledikten sonra pasajlarınız üzerindeki değişikliklerin dizinde görünmesi biraz zaman alabilir. Fakat , buradaki en önemli husus bu tür meta tag etiketlrinin mutlaka SEO-webmaster tarafından eklenmesidir. Aksi halde istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Yukarıdaki etiketler bunların sadece bir kısmıdır. Daha önemli mata tag etiketlerini siparişini müteakip arama motoru optimizasyonu hizmetimiz sırasında yapmaktayız.
Başlığınızda veya pasajınızda bulunan içeriğe ilişkin endişeleriniz varsa bu içeriğin sitenizde görünüp görünmediğini kontrol etmek isteyebilirsiniz. Sitenizde görünüyorsa, bu içeriği değiştirmeniz sitenizi bir sonraki taramamızın ardından Google pasajınızı etkileyebilir. Görünmüyorsa başlık veya pasajı tırnak içinde yazarak Google.com.tr üzerinde aramayı deneyebilirsiniz. Bu arama sonucunda, bu metni kullanarak sitenize başvuru yapan web sayfaları görüntülenir. Bu web yöneticileriyle bağlantı kurarak sitenizle ilgili bilgilerini değiştirmelerini isterseniz, bu yöneticilerin sitelerinde yaptığı değişiklikler bir sonraki taramada tarayıcılarımız tarafından algılanır.
NEDEN ; 6,9 veya 12 AYLIK Arama Motoru Optimizasyonu PAKETLERI ?

Website Optimizasyonu sonrası, sadece ilk aşama bitmiş olmaktadır. Yani, dağa tırmanmak isteyen dağcı, ilk önce Tırmanmaya uygun giysi,donanım,kanca, çadır,çekiç, vs. tüm malzemleri yanına alması optimizasyon ile aynıdır. Optimizasyonu olamayan web siteleride, Yukarda saydığımız malzemeleri giyinip kuşanmadan, dağa çıkmaya çalışan gibidir. Dağa tırmanmaya başlayan dağcı da, yanına en önemli malzemeleri, kanca, çekiç ve ipi alır. Dağa tımanmakta en önemli araçlar olan bu aletler ile, aynı "BACKLİNK" denen, optimizasyonu sonradan destekleyen ve buyuk arama motorlarınada TOP 10 olabilmek içinde önce bu tür sitelerde kaydınızına bakılması ; aynen RANSOYMAN-SORUŞTURMASI gibi destekleyici, katagorinizi ve keywordlerinizi indexlemeye çok büyük fayda sağlamaktadır.. Fakat , site eklenen; Web SİTESİNE , nasıl, keywords duzeni, Meta-Tag etiketleri, bulunması gibi, özellikler eğer, arama motoru optimizasyonu ile uyuşmaz ise ilk sayfada açıkladığımız gibi feleketle sonuçlanır. 6,9,12 Aylık Optimizasyon paketlerimiz, FREE olan Uluslararası-International Directory-Arama Motorları optimizasyonu ile ancak bu sureler de top 10-20 arasına gelmeyi garantiler. Hatta çoğu Arama Motoru, otomatik kayıttan düşen veya yaptırmayan websitelerini, belli bir süre sonra LİSTE de aşağıya düşmesine sebep olacak şekilde INDEX Sayfalarını ve sistemlerini bu şekilde programlamışlardır.
Profesyonel,SEO, Arama motorları Optimizasyonu paketlerimiz, BACKLİNK kaydı yaptığımız 1-3 YILLIK UCRETLİ ,Turkce,İngilizce ve Almanca Directory sitelerine kayıtları da EXTRA içermektedir.

En Popüler Arama Motorları Hangileridir?
internet uzerinde binlerce arama motoru bulunmaktadr. En populer arama motorları ;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açıklamasının, arama, başlıkları, kurallarında, motoru, optimizasyonu, sitelerin, ve, Önemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dev arama motoru açılıyor System Arama Motorları Haberleri 0 01 Eylül 2011 19:07
Arama motoru yerine toolbardan arama yap kazan. MT EkoL İnternetten Para Kazanma Yolları 0 12 Kasım 2009 15:46
MS'ten görüntü arama motoru YapraK Arama Motorları Haberleri 0 25 Eylül 2009 18:18