IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2014, 15:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arama Motoru Geliyoo'da değişim rüzgarı başladı.




Bir çok değerli webmaster arkadaşımızın Geliyoo'da yapılan ve yapılacak olan değişiklikleri takip ettiğini bilerek ve bir çok duyurumuzu öncelikli olarak Wmaracı vasıtası ile yapıyor olmamıza istinaden yapılan bazı değişiklikleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

ÖNEMLİ NOT: Yapılan değişiklikle henüz aktif edilmemiştir, bu makale sadece bilgilendirme amaçlıdır. Yapılan çalışmaları duyurma ve çalışmalar hakkında bilgi vermek için düzenlenmiştir. Tasarım'da yapılan değişiklikler dışında henüz tam olarak entegre dilmiş bir alan bulunmamaktadır.

İlk olarak Geliyoo'nun öncelikli hedefinin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olması sebebiyle ilk olarak arama motoru üzerindeki iyileştirme çalışmalarına hız vermiş durumdayız. Arama Motoru kısmındaki çalışmalarımızda yapılan değişiklikleri şu şekilde sıralayabiliriz.

1. Hortonworks Platform güncellemesi yeni sürümdeki değişikliklerin uygulanması. Bu uygulamalar sayesinde NoSql tarafında yapacağımız çalışmalarda yüksek orandaki veri yazma, okuma, işleme, analiz etme, ayrıştırma, biçimlendirme, semantic raporlama ve Semantic Web üzerinde inceleme alanlarında bazı değişiklikler yapılmıştır. Bundan böyle Webmasterlar "Araçlar" sekmesi altında Web Siteleri'ne ait Semantic Web görüntüsünü ve url dağılımını görebilecekler. Bu sayede hatalı URL adreslerini Semantic Platform aracılığı ile tespit ederek daha hızlı müdahale edebilecekler.

2. Webmaster Araçları: Google'da bulunan Webmaster çalışmalarının bir çoğu aynı şekilde uygulanacaktır. Kullanıcıların aşina olduğu araçları kullanması için yapılan incelemelerde hemen herkesin basit şekilde kullanabildiği çalışmalara daha çok meyil verdiğini ve bu çalışmalarda daha hızlı sonuçlar aldığını gözlemlemiş bulunuyoruz. Bu nedenle Webmaster Tool kullanıcılarına bazı kolaylıklar sağlayacak yeni eklentiler kullanacağız.

2. A) Webmater Araçları Eklentiler: Eklenti'den kastettiğimiz çalışma şu şekilde değerlendirilebilir. Webmaster Araçlarında bir şey olmasını istiyorsunuz mesela Ping Eklentisi. Kendi yazmış olduğunuz eklentiyi size verilecek olan özel platform aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz. Böylece Ping eklentisini hem siz hemde diğer kullanıcılar kullanabilir. Browser'a entegre şekilde değilde daha çok siteye entegre şekilde çalışacak bir eklenti konsepti planlıyoruz. API Key'le üzerinden çalışmalarınızı takip edebilir kullana kişi sayısını görebilir ve hatta eklentinin satışını dahi yapabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz eklentiler kullanma imkanınız bulunacak. Böylece yeni bir pazar daha açmış lacağız.

3. SEO Çalışması: Geliyoo'da dikkat etmeniz gereken en önemli unsur bir kişinin içeriğini asla çalmamak. Kaynak göstermek sureti ile yayınlama yapabilirsiniz. Ancak asla bir kişinin içeriğini çalmayın. Aksi halde Geliyoo bunu farkeder ve yayın tarihine göre hangi sitede yayınlandığını tespit etmesinin hemen ardından diğer benzer içerikleri oldukça geri sıralara atar. Algoritma'da bu iyileştirme bir sürece bağlı şekilde hareket etsede oldukça hızlı da davranabilir. Benzer link ve benzer çalışmalar alt alta değilde daha ziyade [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da bulunan bir sekme ile gösterilecek. Link'in yanında bulunan aşağı butonu sayesinde benzer url ve benzer başlıklar açılacak böylece bir sayfada 10 adet gösterim yerine 1 sayfada 100 adet gösterim imkanı sunulacak. Her linkin benzeri yada benzer içerikli farklı bir sitedeki linki bu sekme altında bulabileceksiniz.

4. Resim Araması: Bu kısımda ise resimler öncelikli olarak taramadan geçirilecek, modifiye edilmiş, orjinalliği bozulmış ya da telif hakkı bulunan resimler kesinlikle gösterilmez. Bu nedenle olabildiğince doğal resimler kullanmaya çalışmalısınız. Bu neden önemli? Resim içerisine yerleştirilen gizli kodlar sayesinde bir çok kişi mağdur oluyor ancak bunları bilmedikleri için hoşlarına giden resimleri masaüstüne indirdiklerinde virüs koruma kullanmıyorlar ise ya da websitelerine yüklediklerinde herhangi bir güvenlik önlemi almıyorlarsa bir çok kişi yada siteye zarar verebiliyorlar. Bu nedenle bunların incelemesini çok iyi yapan bazı uluslar arası firmaların APİ kaynaklarını kullanarak bir taramadan geçiriyoruz. Bu sayede hem bağlantılı olan linkleri hemde içerisindeki resimleri tarama imkanımız olucak.

5. Video Araması: Videoları tek tek indexlemek yerine her biri için oluşturulmuş çeşitli api kaynakları sayesinde direckt arama yapabilme imkanı bulabileceksiniz. Api Kaynakları ile sunulmayan hizmetler için Dizi, Film, Fragman gibi özellikteki siteler için belli hizmetler oluşturulacak. Bu hizmetlerin aramaları sadece kendi alanlarında gerçekleştirilebilecek. Örneğin: Dizi: Yalan Rüzgazı denildiğinde belirlenmiş arka plan kategorisi içerisinde sadece dizi filmlerde bahsetmiş olduğunuz alan ile ilgili sonuçlar sizlere çıkarılacak. Aynı şekilde Film: Fragman: vs.. gibi belli komutlar oluşturulacak. Bu sayede ilgisiz sonçlar yerine sadece ilgili olan sonuçlar çıkarılacak.

6. Tasarım Değişiklikleri: Tasarım'da bulunan ikonları kaldırarak yeni tasarımda sadeleştirilmiş içerik kullanmaya karar verdik. Footer'da sadece ana sayfada bulunan linklerimizden tüm Geliyoo ürünlerine aynı tasarım ve düzende ulaşabileceksiniz. (Şu anda sadece ana sayfa ve sonuç sayfası değiştirilmiştir. diğer sitelerin değişimi başlamış olsada entegrasyon süreçleri tamamlanmamıştır.)

Gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla..
Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arama, başladı, değişim, geliyooda, motoru, rüzgarı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Grinfe,internet,arama motoru,müzik Türk arama motoru güçleniyor! Deep Alternatif Arama Motorları 0 10 Aralık 2011 02:36
100 Alternatif Arama Motoru YaRGuCi Alternatif Arama Motorları 0 28 Kasım 2011 19:55
Arama motoru yerine toolbardan arama yap kazan. MT EkoL İnternetten Para Kazanma Yolları 0 12 Kasım 2009 15:46
Program Arama Motoru SeRDaR406 mIRC Scripting Hazır Kodlar 8 17 Nisan 2007 12:41
Kanal Arama Motoru CheaLSea Uydu Dünyası 0 06 Haziran 2006 01:02