IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
Mihri
Mihri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Şıpsevdi Bir Kedi
Yazan; Mihri 17 Nisan 2023, 05:11

Nevbaharın gelişiyle kedinin biri kendini rengârenk çiçeklerle dolup taşan çayırlara salmış. Etrafı saran kimi tatlı kimi ekşi türlü mayhoş koku arasında kendinden geçmiş, sarhoş olmuş. Önüne gelen çiçeğe hayranlığını haykırıp sevdaya tutuşmuş.

Kedi, gözüne çarpan ilk çiçek olan çiğdeme varmış ve aşkını ilân etmiş. Çiğdem, sevda niyeti için kediye müteşekkir olduğunu, fakat gönlünün yağan yağmurun hemen ardından gün ışığıyla ortaya çıkan gökkuşağına ait olduğunu söylemiş. Bunun üzerine kedi, kalbini güle vermek istemiş, ama bu güzel çiçeğin de bülbülün tutkunu olduğunu öğrenmiş. Kır çiçekleri arılara, yaseminler süslü kuşlara, sümbüller kelebeklere, zambaklar ateş böceklerine, yoncalar uğur böceklerine, yosunlar ise kurbağalara sevdalıyız yanıtı vermiş.

Kedi yılmamış, bu sefer de uzunca boylu günebakan çiçeğine varıp “ey güzel çiçek, gel senle sevda edelim” diye seslenmiş. Günebakan, derin bir iç geçirmiş ve “bir yanardöner sevda ki hiç bitmez, günebakanın gözü Güneş’ten başkasını görmez” diyerek onun bu teklifini geri çevirmiş.

Ona da sorayım, buna da sorayım, olmadı öbürüne bir bakayım diye aşk hevesiyle renk renk, çiçek çiçek dolaşan şıpsevdi kedi, en nihayetinde papatyaya varınca, sualinin cevabı için bu nazlı çiçekle fala tutuşmuşlar. Kedi, her gün papatyanın yanına gelmiş ve onun her düşen taç yaprağıyla birlikte bir seviyor, bir sevmiyor diye yinelemiş. Nice zaman sonra papatyanın kuruyup kopan son taç yaprağıyla birlikte nihai cevabına ermiş ve papatyanın da onu sevdiğini öğrenmiş. Bundan böyle yapması gereken, yine, yeni ve yeniden bahar erinceye dek papatyayı beklemekmiş.

İşte o günden beri, yüreklerde yeşeren yeni sevdaların vuslatına “ikinci bahar” denmiş.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 64 Yorumlar 0
Toplam Yorum 0

Yorumlar

Cevapla


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Şıpsevdi birisi misiniz.? `She IF Ekstra 14 15 Ağustos 2020 14:24
2014 Kedi Resimleri, Kedi Resimleri, Beyaz Kedi Resimleri, Komik Kedi Resimleri, Masum Kedi Resimleri Violent Hayvan Resimleri 6 11 Kasım 2014 21:52
Anne sevgisi eksikliği gençleri 'şıpsevdi' yapıyor! pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Ekim 2010 16:27
İşte şıpsevdi bir kız ve günlüğü Hayal Komedi ve Mizah 6 05 Haziran 2010 22:41