IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Temmuz 2008, 21:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lively'de Seks Sorunsalı




Google'ın başı, şu sıralar yeni hizmete soktuğu ve geçtiğimiz günlerde duyurulan Lively ile dertte. Gerçek dünyayı sanal dünyaya çeviren ve sanal dünyada bir yaşam vaadeden Google Lively ile kendi odanızı oluştururken, örneğin bu odanıza istediğiniz materyalleri de (TV vb.) yerleştirebiliyorsunuz.

Ancak Google Lively'de son zamanlarda bazı aşırılıklar gözlemlenmeye başlandı. Google'ın özellikle canını sıkan konu ise 'seks'in Google Lively'nin içine fazlaca sokulması.

Bu durum artık o denli ciddi bir hal almış ki Google da sonunda bu işe el atmaya karar verdi.

Google'dan bu konuda yapılan açıklama ise şöyle: "Lively hizmetimizden faydalanan kullanıcılarımızdan yoğun olarak 'seks odaları' ile ilgili eleştiri ve şikayetler alıyoruz ve bunları dikkate almak zorundayız. Bizim kurallarımız bellidir, kesinlikle cinsel içerikli hiçbir aktiviteye, ki buna resimler ve chat odaları da dahil, tarafımızca izin verilmesi söz konusu olamaz."

Kurallara uymayanlara karşı ciddi tavır takınılacağını ifade eden Google, bu konudaki açıklamasına şöyle devam ediyor: "Bu hizmetimizde belirttiğimiz kurallarımıza aykırı gelen '*** odaları'nı fark ettiğimizde, anında bu ortadan kaldıracağız."

Kurallara uymayanların
hesapları siliniyor
Lively'nin sanal dünyasında bulunan bazı odalardaki posterlerde bazı ***** sitelerine ait linkler de bulunuyor. Sıradan oda veya poster görünümlü materyaller aslında çok başka amaçlara hizmet edebiliyor.

Google da bu gibi durumların önüne geçmek için oldukça sert bir politika izliyor. Cinsel içerikli hiçbir resim ya da objeye bu dünyada yer olmadığını ısrarla vurgulayan Google, bu kurallara uymayanların ise hesaplarının tamamen kapatılacağının altını çiziyor.

Kısacası gerçek dünyanın sanallaşmaya başlamasıyla beraber bu gibi tartışmaların daha sıkça ortaya çıkacağı rahatça söylenebilir. Ancak Google, bu gibi problemlere meydan vermemek için gerçekten çok kapsamlı olarak çalışıyor ve son noktada kurallara aykırı davranışta bulunanların hesapları da süresiz olarak ellerinden alınıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
livelyde, seks, sorunsalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık