IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2009, 14:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Seo mu Adwors'mu ?




Arkadaşlar Biliyorsunuzki burasi IRC Forumu ? Genellikle mIRC Kullanıcısı olan arkadaşlarımız yoğunlukta.. bende mIRC Sitesi alip IRC Sunucusu açan ve adwors basan arkadaşlar hakkında bir araştırma yaptım , ben her zaman seo derim.. Adwors diyen arkadaşlarda çoğunluk.. inceleme Seoteknikleri.com'dan alintidir.. Umarım faydalı olur..

Seo'mu Adworsmu?

Isı haritası baz alınarak, istatistiksel değerler verilmeden ifade edilen bu analiz sonucuna göre; sizin de tahmin ettiğiniz gibi “sol bölümde listelenen” yani “organik arama sonuçları” her zaman için kullanıcıların ilk tercihi oluyor. Özellikle ilk 4 arama sonucunda ciddi bir tıklama oranı olduğunu fark edebiliyoruz. Elbette ilk sıradaki siteler, ziyaretçilerin yoğun ilgisine maruz kalıyorlar. İlk 4 sıradaki aramanın ardından en çok tıklanan yer ise, sağ bölümde listelenmiş olan “tık başına ücretlendirme” politikasının uygulandığı Adwords bölümü. Her ne kadar uzun vadede maliyetleri, SEO’ya göre çok daha yüksek olsa da kullanıcılar Google’ın kalite standartları sonucu ilk sayfaya yerleşen siteleri tercih ediyorlar.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İlk 10 arama sonucunu arasında değerlendirme yapmak istiyorsanız, detaylı görünüm için lütfen resmi tıklayınız.
Yukarıdan çıkarılan istatistiği yorumlamak gerekirse; ilk inceleyişimde 4. sırada yer alan sitenin bu kadar tık alınma ihtimalini garipsemiştim. Sonradan fark ettim ki; standart bilgisayar kullanıcılarının pek çoğu “1024 x 768″ çözünürlük kullandıklarından ötürü 4. sıradaki siteyi de o an ekranda görme ihtimalleri oldukça yüksek oluyor. Ayrıca, alt sıralarda yer alan Adwords reklamlarının tıklama istatistikleri de çok düşük seviyelerde olduğundan değerlendirilmemiş.
Tıklama Oranları ve İstatistikler

Sıralama bazlı tıklama istatistikleri gerçekten oldukça ilginç sonuçlar getirmiş. Özellikle son sıradaki sitelerin, 8.sıradaki rakiplerine göre 4 kat daha fazla trafik sağlaması ilgi çekici. Bununla birlikte “Time Spent” kolonu altında ifade edilen, “sitede zaman geçirme” verisi direkt olarak kullanıcının siteye ilgisi ile alakalı olduğundan ötürü, ilk sıradaki siteler bu alanda rakiplerine ciddi fark atmış durumda. Zaman geçirme verisi bakımından değerlendirdiğimizde 2.sıradaki site ile 3.sıradaki site arasındaki ani düşüş gerçekten şaşırtıcı. Esasında, ziyaretçinizin sitenizde ne kadar zaman geçirdiğinin sizin için önemli bir veri olmadığını düşünebilirsiniz ancak bu süre reklamverenleriniz için oldukça önemli. Özellikle gösterime dayalı ve “marka bilinirliği” odaklı sponsorluk çalışmalarında, ilgili sitenin ziyaretçilerinin sitede harcadıkları zaman dilimi önemsenen kriterlerden. Ayrıca bu zamanlamanın Alexa’ya etki ettiği dedikodularını da dikkate alırsak, dolaylı olarak SEO’ya da etki ettiğini söyleyebiliriz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İstatistikleri yorumla***** sizi daha fazla sıkmak istemiyorum. Zaten detaylı olarak incelerseniz, siz de kendi yorumlarınızı çıkarabilirsiniz. Bu yazı sonrasında; eminim 3. veya 4 . olduğunuz kelimelerde çıkış sağlamak için daha fazla efor sarfedeceksinizdir.

Yorumlarınızı Bekliyorum..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adworsmu, seo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
adwors Kimimben Unreal IRCd 4 20 Mayıs 2009 22:18
Adwors Mevcuttur. heLp Google Adwords 0 12 Kasım 2008 20:14
adwors`dan FArkli Efendisiz Unreal IRCd 7 02 Mayıs 2007 20:27
Adwors NeTDeLiSi Unreal IRCd 6 26 Ocak 2007 21:52