IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2010, 10:35   #1
Çevrimdışı
Spy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'a sanal saldırı emri!




Wikileaks belgelerine göre, Pekin'deki ABD Büyükelçiliği diplomatlarına, bazı kaynakların, Çinli liderlerin internet şirketi Google aleyhinde bilgisayarlarla sanal saldırılar düzenlenmesine önayak olduklarını bilgisi verdiği belirtildi. Çinli liderlerin bu emri vermelerinin sebebinin, kendileri aleyhinde Google'daki arama sonuçlarının kritik önem arz etmesi olduğu ifade edildi.

Sızan belgelerde, ABD'nin Pekin'deki Büyükelçisi, Washington'a, geçen yıl Google'a yapılan sanal saldırıların Çin Komünist Partisi Polüt Büro Daimi Komitesi'nin direktifleriyle hükümete yaptırıldığı bilgisini geçti.

Sızdırılan belgelerdeki söz konusu bilginin detaylarının doğrulanmasının imkânsız olduğu, ancak doğru olması halinde, bunun Mart ayında Çin'deki arama motorunu kapatma kararı alan Google'ın karşı karşıya kaldığı siyasi baskıyı gösterdiği ifade edildi.

Wikileaks belgelerine göre, başka bir kaynak da bir siyasi kanadın, Çin'de Google'ın çıkarlarına karşı olarak Çinli internet arama motoru Baidu ile aktif olarak çalıştığını söyledi. Google'ın Tokyo'daki sözcüsü Jessica Powell, Wikileaks, kendileriyle ilgili belgelerle alakalı bir yorumlarının olmadığını söylerken, sanal saldırılarla ilgili olarak da Ocak ayındaki açıklamalarına atıfta bulunarak, saldırıların Çin'den geldiğine dair ellerinde deliller bulunduğunu açıklamıştı. Google, o tarihten sonra herhangi bir detay açıklamamıştı.

Öte yandan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jiang Yu, ABD'ye ait gizli yazışmaları yayınlayarak dünya gündeminde bomba etkisine neden olan WikiLeaks'in Çin'le alakalı bölümlerinin sorulması üzerine, "Çin, onların internet sitesinin 'saçma içeriği' hakkında yorum yapmayı reddetti" diyerek, başka ayrıntı vermemişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcülerinden Hong Lei ise, ABD'yi söz konusu mesele hakkında adım atmaya çağırmıştı.

Belgelerin bazılarında Çin'in adı da geçiyor. Wikileaks'te açıklanan belgelerden birinde, Çin'in Kuzey Kore füzelerinin İran'a naklinde topraklarını kullandırdığı iddia ediliyor. Çin'de internet kullanıcılarının siteye giremediği belirtiliyor. Ayrıca, Çin'in ''Kore yarımadasının Güney'in kontrolü altında birleşmesine itiraz etmeyeceği'' öne sürülürken, Çin'in Dışişleri Bakan Yardımcısı He Yafei'in, Kuzey Kore'yi "şımarık bir çocuk" olarak nitelediği iddia ediliyor.

Yayınlanan belgelerde Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın 2004-2010 Mart ayına kadarki 250 bin diplomatik gizli yazışması yer alıyor.

veteknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
emri, googlea, saldırı, sanal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google’dan sanal Mısır turu Luthien Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Eylül 2014 21:32
Peşmerge saldırı emri bekliyor Seth Haber Arşivi 1 30 Ağustos 2014 18:54
Google'a saldırı! Soul Haber Arşivi 0 02 Haziran 2011 11:54
Google'dan Sanal Klavye Dilara Arama Motorları Haberleri 1 22 Nisan 2010 02:06
Aktütün'e saldırı emri PKK'lı Kadri Çelik'ten Angel Haber Arşivi 1 06 Ekim 2008 20:09