IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2010, 14:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Serveti reddeden adam!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünya üzerinde Google'ın 6 milyar dolarlık teklifine balıklama atlamayacak kaç kişi vardır? Çok olduğunu sanmıyoruz ancak Andrew Mason bu insanlardan biri. Mason Groupon'un kurucusu ve en çok hissenin de sahibi. Diğer yandan da, Google'ın sitesini satın almak için yaptığı 6 milyar dolarlık teklifi elinin tersiyle iten adam...

Groupon isimli oluşum, günlük kuponlar yayınlayarak kıyafetlerde, otellerde, elektronik eşyalarda, yemeklerde ve aklınıza gelecek ya da gelmeyecek birçok konuda kullanıcılara indirimler sağlayan, ülkemizde de örneklerinin olduğu bir oluşum. 2008 yılında Mason tarafından kurulan Groupon 35 milyon kullanıcıyı ve 300 dünya piyasasını kendine bağladı. Firma kuponlardan elde edilen gelirin bir kısmını kendi alarak kar elde ediyor. Bu yıl oluşumun satışlarının 500 milyon doları bulabileceği söyleniyor.

Ancak uzmanlara göre; Google'ın Groupon'ın kazandığı parada gözü yok. Arama devi uzun zamandır bölgesel çalışmalara odaklanmak istiyordu. Groupon'u, kuponları satın alırken kullanıcılar hakkında bilgi toplayıp daha sonra kullanıcılara yeni ürünler ya reklamlar göndermek için kullanmak istiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bir Google kullanıcısına bölgesine odaklı reklam vermek ve Google hesaplarını o şekilde ayarlamak firmaya büyük rahatlık sağlayabilir. Analist Yun Kim ise işe farklı bir boyutta bakıyor ve Groupon'un bölgeye özel sistemini Google'ın Android'in içine yerleştirebileceğine dikkat çekiyor. Kim, Android kullanıcısının bir mağazanın yanından geçerken o mağazaya özel kuponları görebileceğini söylüyor.

Teklifin götürüldüğünü ortaya çıkaran kaynak ise ismini gizli tutmak istiyor. Bu kaynağa göre, önümüzdeki yılın başında Groupon'un satılıp satılmayacağına karar verilecek ancak Google'ın ve Mason'ın bazı farklılıkları bulunuyor. Bu görüş ayrılıkları çözülürse Groupon, Google'ın olabilir.

Ancak 2 ay önce CNNMoney.com'un Mason'la yaptığı röportajda Groupon'un kurucusu, şirketi satmayı düşünüyor musunuz, sorusuna şu cevabı vermişti; "McDonald's'ın veya Exxon'un bizi satın almaya çalışmasını istiyorum, yani tamamen alakasız birinin." Aynı röportajda Google'a satmak ister miydiniz sorusunu ise şöyle yanıtlıyor; "Hayır, GE ya da onun gibi bir şeyin parçası olmak istiyorum." GE, dünyadaki sorunlara parlak ve yaratıcı çözümler getiren fikirleri değerlendiren bir firma.
Kaynak : Chip.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adam, reddeden, serveti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şahenk'i reddeden isim Cappy Haber Arşivi 0 02 Mart 2015 13:54
Adam Adam Denmekle Adam Olmaz Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 07 Temmuz 2014 14:58