IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2011, 15:10   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google 13 yaşına bastı




Hayatına 4 Eylül 1998 yılında sıradan bir arama motoru olarak başlayan ve kendisine fazla şans tanınmayan Google bugün 13. yılını kutluyor ve internet kavramını sonsuza kadar değiştirdi.
13 yıl önce bugün internetin şimdiki kadar yaygın olarak kullanılmadığı bir dönemde popüler iki arama motoru Yahoo ve AOL idi. AOL Instant Messenger – AIM en çok kullanılan sohbet uygulamasıydı. İnsanlar kendilerini ifade etmek için GeoCities platformunda siteler oluşturarak birbirlerine komşu oluyordu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

4 Eylül 1998 tarihinde Larry Page ve Sergey Brin başvuruda bulunarak Google Inc adlı şirketlerinin kuruluşu için ilk adımı attı ve bir yatırımcı tarafından ilk yatırımları olan 100 000 dolar hesaplarına yatırıldı. Bu parayı kanuni teminat için kullandılar.

Sergey Brin ve Larry Page 1995 yılında Stanford’da bir arama hizmeti kurmayı görüşmek için biraraya geldiklerinde aldıkları karar gereği Haziran 1996 tarihinde BackRub adlı servisi hizmete sokmuşlardı. Daha sonra isim Google olarak değiştirildi ve sayfa numaralarından tanıdığımız 1 ve 0 lardan oluşan matematiksel figür kullanılmaya başlandı.

1998 yılında Kaliforniya Menlo Park şehrinde bir garajda hayata geçen Google’ın ilk çalışanı ise Craig Silverstein olmuştu. 1999 yılında Google, Perkins şirketinden 25 milyon dolar fon elde etti. 2000 yılında URL indeksi 1 milyara ulaşan Google, Yahoo’nun da arama motoru sağlayıcısı haline geldi.
Bu tarihten sonra hızla büyüyen Google; Labs, Adsense, Maps, Gmail, Android, YouTube, Google+ servisleri ile milyarlarca kişiye hizmet sunar hale geldi. Evlerde bile Google’da arama yapmak artık tavsiye edilir oldu. Geliştirdiği arama motoru algoritması ise SEO tarihini baştan yazdı.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
13, bastı, google, yaşına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaşına Göre Kadın! Süslü Komedi ve Mizah 8 08 Ekim 2010 11:17