IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By xena

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2014, 15:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her ayrılık bir vurgun




Biten ilişkilerde taraflardan biri hala seviyorsa, hala aşıksa, gidenin mutlaka geri dönmesini ister. İçinde hep bir umut besler, geri döneceğini ve her şeyin kaldığı yerden devam edeceğini düşünür. Oysa ilişkiyi bitişe götüren sebepler ortadan kalkmadan, terk eden kişi geri dönse bile hiçbir şey eskisi gibi olamaz. Burada en önemli soru, “Neden terk etti?” sorusudur. Aşkı, sevgisi bitti diye gitmişse bu durumda zaten dönse bile yapacak hiçbir şey yoktur. O dönüşün sebebi sadece geçmişte biriktirilen anıların özlemi, alışkanlık ve elbette ten çekimidir. Yani bu tür dönüşlerde birkaç kez sevişilir, sonra yine giden gider, kalan kalır.

*

Bitiş sebebi, kıskançlığa, güvensizliğe dayanıyorsa, buna neden olan etkenler ortadan kalkmadan yaşanacak bir dönüş, yine hüsranla son bulacaktır. Kadınların en büyük özelliği yaşadıkları şeyi kolay kolay unutamamalarıdır. İşte bu nedenle, aynı defter bir daha açılacak ve her kavgada konu dönüp dolaşıp bu meseleye gelecektir. Örneğin kadın randevuya geciken erkeğe “Neden geciktin?” diye hesap soracağı yerde, “Yoksa biriyle mi beraberdin?” diye garip bir soru soracak bu da yeniden kavgaya neden olacaktır.

*

Peki ilişkilerde beyaz bir sayfa açmak mümkün mü? Evet, mümkün. Ancak bunun olabilmesi için her iki tarafın da eşit çaba sarfetmesi gerekiyor. Geçmişteki meseleleri her seferinde tekrar gündeme getirmemek, ilişkiye yeni bir şans verildiğinin bilincinde olmak şart. Madem ‘yeniden’ diyorsunuz öyleyse siz de kendinizi yenilemelisiniz. Geçmişteki olayın hatırlanmasını tetikleyecek davranışlardan da uzak durmalısınız. Örneğin daha önce aranızdaki en büyük kavga sebebi, telefonun kapalı olması ya da arandığında cevap vermemesiyse, bunu yapmamaya çalışacaksınız. Geçmişte birbirinizin arkadaşlarıyla ilgili problemler yaşadıysanız ya artık o arkadaşlarla görüşmeyeceksiniz ya da ona görşebileceğinizi kabul ettireceksiniz.

*

Sanılıyor ki; ayrılıp barışmalar, ilişkiyi besler... Yanılıyorsunuz hanımlar, beyler, zırt pırt ayrılıkla ilişkinizi bitişe götürür. Öncelikle artık ayrılmanın önemi kalmaz. Taraflar birbirine “Nasıl olsa geri dönecek” gözüyle bakıp ayrıldığını ciddiye bile almaz. İlişkinizde tabii ki tartışacaksınız, fikir ayrılıkları yaşayacaksınız. Ama tartışmaların sonucunu ayrılmayla bitirmemelisiniz. Ayrılacaksanız da tam ayrılmalısınız yani iki gün sonra, hatta iki saat sonra arayıp vazgeçmeyeceksiniz. Dargınlık ile ayrılığı da aynı kefeye koymayın. Sevgilinizin sizi üzen bir davranışı üzerine ona bir süreliğine dargın kalabilirsiniz. Ama bu ayrılık demek değildir, özür dileyince geçecek bir şeydir. Bunu da birbirine karıştırmayın.

*

İlişkiler, siz var oldukça devam eder. Bu var oluş da tüm benliğinizle olmalıdır. Kendinizi ilişkiye adamalısınız. Kendinizi sevgilinize ait hissetmelisiniz. Böyle davrandığınız takdirde ayrılmanız da mümkün değildir. Küçük tartışmalar da ilişkinin cilveleri olarak kalır. Bu arada, unutmayalım, sadakat şart. Sadakat yoksa, benim bu söylediklerimin de geçerliliği yoktur.

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Temmuz 2015, 08:33   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her ayrılık bir vurgun




aslinda ayrilmak isteyen insan direk soylese daha iyi olur
Bahaneler.. insana umut veriyor..
Seviyorum ama demeler yok mu..
Kardesim seviyorsa iliskiye sahip cik
hele umut vererek ayrilmalar kotu oluyor
Insanlar bekliyor bekliyor .. Senellerce..
direk, durust olmak daha guzel

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ayrılık, bîr, vurgun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LPG'de vurgun iddiası! SeckiN Haber Arşivi 0 13 Eylül 2013 11:36
Ayrılık Ölüm, Sevda Ayrılık Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 3 29 Ağustos 2013 11:04
Son Vurgun – Contraband N999 Sinema Dünyası 0 20 Mart 2012 16:03
İnternet'de Msn'den Vurgun Hasan Haber Arşivi 3 21 Ekim 2006 16:30