IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2014, 22:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Masallar ve Aşk




Pamuk Prenses Külkedisi Rapunzel çocukken uykuya dalmadan önce son duyduğumuz hikayeler. Hepsi aşkı anlatır. Büyük zorluklardan sonra kavuşur aşıklar ve mutlu sonla biter hikaye. Peki günümüzde de bu masalların benzerleri var mı? Yoksa büyük şehirlerde prensi beklerken öptüğümüz kurbağa sayısının artışı mı elimizde kalan?
Sadece masallarla büyüyenler mi aşka inanıyor hala? O efsanelerdeki zorlukları yaşarken aşkımızı koruyabiliyor muyuz? Sevene samanlık seyran mı? Kişiden kişiye değişir diye cevap verebiliriz bu sorulara ama ben genellemeye bakıyorum.
Gençlik gözü kör ediyor. Aşk desen pembe gözlük nereye çarptığımızı bilmeden yürüyoruz. Bazen o görmeden çarptığımız duvarlar bütün bir ömrü alıp götürüyor. Peki bu kadar mantıklı düşünseydik adı aşk olur muydu? Olmazdı elbette! Aşk rüzgarda savrulup gitmeye benzer çoğu zaman sürüklendiğini bile fark etmezsin. Bunlar aşkın ve gençliğin getirdiği sorular. Bizim dünyada hava nasıl ona bakalım.



Masalları bilinçaltına yerleştiren küçük kız çocukları uzun bir süre gerçekten beyaz atlı prensi beklerler. Her geleni prens sanmamız ve bir prens gibi davranmamız ondan. Nerden bilelim ki daha önce prens mi gördük? Sonra bir bakarız ki o prens aslında kurbağaymış.



Erkek çocuklarına Tommiks Teksas Robin Hood gibi hikayeler okunduğundan onlar da bizim bir prens beklediğimizi bilemeden büyürler. Çoğu zaman bu kadar soylu davranışımızı muhteşem olduklarına bağlarlar ve burunları hatta burada yazamayacağım birçok yerleri bu sebepten büyür. Asıl sorun bu zamanda başlar. Biz onların prens ve şövalye olduğunu varsayarak aşkı veririz; onlar aldıkları aşkı egolarından geçirerek halka dağıtırlar. Nerden bilsinler Robin Hood olmadıklarını?



İşte ilk zamanlarda aşkla karşılaşan masal beyinli gençler büyüdükçe silinmesi gereken hikayelere daha çok inanırlar ve yaş ilerledikçe ilişkiler karışır. Bu yüzden kadın ve erkeğin arasında hep bir çatışma iletişim ve birbirini anlayamama sorunu vardır. Sonuçta kadın dırdırcı sürekli şikayet eden ne istediği hiç bilinemeyen bir erişkin gibi görünür. Erkek ise romantizm yoksunu vurdumduymaz kalpsiz sıfatları ile damgalanarak yaşamaya alışır.



Hep söylenir ya kadınlar detaycıdır; erkekler genele bakar diye kısmen doğrudur. Kadın için hayati değer taşıyan konular erkeklerin ilgi alanına girmez. Aslında bir bütünün iki yarısı olan kadın ve erkek doğru iletişim şeklini bulabilseler gül gibi geçinip gideceklerdir de hep bu masallar yüzünden olur ne olursa!



Dünya döndüğü sürece devam edecek olan bu sorunların radikal bir çözümü yoktur. İnsanlar ilişkiler olaylar değiştikçe; yapılacak hareketler sözler ve düşünceler değişecektir. Anayasaya aşk için kurallar koyulamamasının tek sebebi de budur. Herkes kendi yüreğinden gelen sesi dinleyecek gönlünün söylediği yöne gidecek ve bu evren var oldukça insanoğlu karşı cinsle hep kavga edecektir.



Hiçbirimizin saçları Rapunzel kadar uzamayacak bir prens gelip öperek uykudan da uyandırmayacak. Ama bizim hikayelerde de mucizeler olacak. Kalbimiz hep birileri için daha hızlı atacak yaşayan milyarlarca insan içinden sadece bir kişi gönlümüze taht kuracak. Diğer yandan ne kadar istesek de öptüğümüz kurbağa hep kurbağa kalacak. En iyisi biz kurbağalarımızdan prens yaratmaya çalışmayalım onları oldukları gibi sevelim ne de olsa bizim de pek prensese benzer yanımız yok!....
Candan Ünal

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşk, masallar, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Büyüklere Masallar Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 04 Nisan 2012 01:16
Tehlikeli Masallar Kalemzede Genel Paylaşım 3 05 Mart 2012 01:02
Büyüklere Masallar Minstrel Ne Okumalıyım? 1 20 Ocak 2012 04:05
Masallar. aSsLı Aile Evlilik ve Çocuklar 59 09 Mart 2009 02:54
Masallar:) Erva Fotoğraf Kulübü 7 20 Temmuz 2005 01:42