IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2014, 20:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İntihara güzelleme yazanlara cevap




Geçen perşembe sosyal medyada bir video dolaşmaya başladı. Bu aslında bir veda mesajı içeren bir videoydu. Videoyu çeken Mehmet Pişkin intiharından hemen önce çekmişti bu videoyu. Hayata yenildiğinden, mutsuzluğundan, incelikli düşünce tarzının bir türlü anlaşılamadığından söz ediyor ve yaşamaktan vazgeçtiğinden söz ediyordu. Mutsuzluğunun yarattığı çarkı bir türlü kıramadığını anlatıyordu. Mehmet Pişkin kendini öldürmeye karar vermiş ve bunu, çok iyi kullandığı sosyal medya aracılığıyla büyük bir kitleyle paylaşmıştı.

* * *
Ben öyle düşünmesem de “İnsanın kendi hayatına son vermesi kendi kararıdır” diyebilirsiniz. Ancak... Siz böylesine tartışmalı bir konuyu sosyal medyaya yayıp intiharınızı özendirici bir hale getirirseniz ben de “Dur bakalım” derim. Bu videoya özellikle Twitter’da nasıl güzellemeler yazıldığını anlatamam. Kendisinin de hayatına böyle son vermek istediğini yazanlar, Mehmet Pişkin’in yaptığını cesurca bulanlar, asil bir davranış şekli olduğunu anlatanlar... Geleneğimizdir, ölünün arkasından konuşulmaz. Ama kimse kusura bakmasın, özendirici olmasın diye benim söyleyecek birkaç sözüm var...

* * *

İncelikli yaşam tarzının anlaşılamadığından yakınan ve intihar sebeplerinden biri olarak bunu gösteren insanın, böyle bir videonun insanları özendirebileceğini düşünmemesi mümkün mü? Veda etmek isteyeceği insanlar olabilir. En fazla böyle bir videoyu onlara göndermeliydi diye düşünüyorum. Bunu herkesin erişebileceği bir mecraya koyduğu an başka bir noktaya geçmiştir insan. Açıkçası ölümünden sonra konuşulmasını istemiştir. Twitter’da bazı kullanıcıların söylediği gibi “Bakın ben ne kadar da cesurum” demek istemiştir.

* * *
Lafı hiç uzatmadan söyleyeyim, intihar cesaret falan değil korkaklıktır. Geçenlerde bir gazetede manşetti. Bir kadın kocasını kanserden kaybetmiş. Küçük kızı da kanser. Kocası tedavi olurken 10 bin lira borçlanmış. Ödeyemediği için 2 ay hapis yatmış. “Taksitle ödeyeceğim” sözü verince tahliye edilmiş. 500 liralık ilk taksidi ödeyememiş. Şu an hakkında yakalama kararı var, hapse atılacak. Bu kadın parasızlıktan evine tüp alamıyor, yemeğini komşuda pişiriyor. Yemek dediğime de bakmayın, hepsi hepsi haşlanmış patates. Yaşama umudunu hiç kaybetmemiş, hayatta kalmanın mücadelesini veriyor. Kimse kusura bakmasın, bu ve benzer hikayeleri gördükçe Mehmet Pişkin’in tercihini cesaret falan değil korkaklık olarak görüyorum.

* * *

Hayatımız boyunca hepimiz bir çok olayla karşılaşırız. Bazen yenildiğimizi, güçsüz kaldığımızı da hissederiz. Peki ne yapmalıyız, vaz mı geçmeliyiz? Bak ne diyor Nazım Hikmet; Diyelim ki hapisteyiz, yaşımız da elliye yakın, daha da on sekiz sene olsun açılmasına demir kapının. Yine de dışarıyla birlikte yaşayacağız, insanları, hayvanları, kavgası ve rüzgarıyla yani, duvarın ardındaki dışarıyla. Yani, nasıl ve nerede olursak olalım hiç ölünmeyecekmiş gibi yaşanacak...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cevap, güzelleme, intihar, mehmet pişkin, yazanlara, İntihara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güzelleme - Cemal SÜREYA (Üvercinka) Sevda Şairler ve Şiirleri 0 01 Ocak 2013 16:28
Ay'a Güzelleme - 19 Mayıs Orotoryosu Liaaa Tiyatro 0 04 Mayıs 2012 15:38
ozele yazanlara tek bir pencere Leo mIRC Scripting Sorunları 1 17 Ekim 2010 17:15
özeline yazı yazanlara zline jackalz TCL Scriptler 7 28 Mayıs 2009 04:15
Özelime aynı Mesajı yazanlara Zline alemdar66 mIRC Scripting Sorunları 3 18 Nisan 2007 01:26