IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ekim 2014, 17:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sakatlanıp çıkan sevgilinin yerine yenisi mi girsin?




Yaşadığınız her aşk, her ilişki, eşsizdir, benzersizdir. O aşkı size yaşatan sevgili dünyada tektir. Aşk biter, sevgili gider, yeni aşk başlar, yeni sevgili gelir. Yeni gelen hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktır. Eskisinin yerine birini koymaya çalışmak da beyhude bir uğraştır.

Eskisiyle yenisini karşılaştırmak bile gereksizdir. Hep denir ya, “Kimse onun gibi sevemez, kimse onun gibi dokunamaz...” diye... Doğrudur, herkesin sevme biçimi farklıdur, dokunduğunda verdiği his farklıdır. Bitmiş bir ilişkide yaşananları, yeni ilişkiye taşımaya kalkmak sizi mutsuz edecektir. Çünkü asla onu bulamayacaksınızdır.



* * *

Ayrıca yeni gelenin sizi eskisinden daha fazla mutlu etme olasılığını da gözardı etmemeniz gerekir. Siz, geçmişteki sevgilinizi anarak yaşamaya kalkarsanız, yenisi ne yaparsa yapsın size yaranamayacaktır. Bu yüzden hem siz hem de sevgiliniz mutsuz olacaksınızdır. Bir kadın okurum şöyle yazmış bana: “Gideceğini bile bile birini sevdim. Benden 3 yaş küçüktü. Hayat tarzlarımız farklıydı.

2 yıl önce çok sevdiğimi eşimi trafik kazasında kaybettim. Ondan sonra hayatıma kimse girmemişti, erkeklere ve aşka kapılarımı kapatmıştım. Ama onun yeri farklıydı. Eşimin yerine bile koyabilecek kadar sevdim onu...” Lütfen son cümleye dikkat edin. “Eşimin yerine koyabilecek kadar sevdim onu...” Şimdi ben, bu okurumun sevgilisinin yerinde olsaydım gerçekten kendimi cok aşağılanmış hissederdim.

* * *

İnsanları, başkalarının davranış biçimleriyle karşılaştırarak değerlendirmek, hatta sevgi ölçüsünü bile başkasına duyulan sevgiyle anlatmak korkunç bir şey... Bunu yaşayan insan için gerçekten çok onur kırıcı. Yani aslında diyorsunuz ki ona, “Sen ne yaparsan yap, yapacakların ancak benim eşki eşimin (sevgilim, her neyse...) yaptıklarına ulaşabilir.

Onun bir adım dahi ötesine geçemezsin...” Bir insanı hayatınızı alıyorsanız onu, sakatlanan futbolcunun yerine giren yedek bir oyuncu gibi düşünemezsiniz. Sizin asıl oyuncunuz eski sevgiliniz ya da eşinizse eğer o zaman onunla oynamaya devam edeceksiniz. “Ama o yok... Gitti... Öldü...” İyi de siz hala onunlasınız. Onun cismen var olmaması, sizin duygusal anlamda ona bağılılığınızı bitirmemiş ki...

* * *

Öyleyse önce bitireceksiniz hanımlar, beyler... Geçmişteki ilişkiye dair aklınızda, kalbinizde bazı şeyler varsa eğer yeni bir ilişkiye başlamayacaksınız. Bekleyeceksiniz, bitmesini. Bitirmek için çabalayacaksınız. Evet, her aşk acısı bir gün mutlaka biter.

Tabii ki unutmayacaksınız, insan yaşadıklarını unutur mu? Ama geçmişi güzel anarak, hatıralarıyla anarak, bugünü yaşamayı bileceksiniz, öğreneceksiniz. Aksi takdirde hayatınızda hiç kimse sizin asıl oyuncunuz olamaz. Siz de yedek sevgililerle, yedek aşklarla yetinmeye çalışırsınız fakat başaramayıp çuvallarsınız.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çıkan, eski sevgili, girsin, mi, sakatlanmak, sakatlanıp, sevgili, sevgilinin, sevmek, yenisi, yerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yerine Düşmeyen Gelin Yerine Yerine, Boyuna Düşmeyen Esvap Sürüne Sürüne Eskir PySSyCaT Atasözleri ve Deyimler 0 30 Eylül 2014 23:37
Yenisi değil; eskinin yenisi! yaSmin Oyun Dünyasından Son Haberler 0 18 Şubat 2014 22:05
17,5 saatte bir yenisi... Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 11 Eylül 2011 11:38