IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By daiSy

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2016, 12:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlişkiniz Bu Sebeplerden Dolayı mı Bitiyor?




Değiştirmek;

Değiştirebileceğinize inanmak: Birini beğendiğinizde, onu gördüğünüz haliyle seversiniz. Sonradan değiştirmeye çalışmak veya daha beteri değiştirebileceğine inanmak, sadece sizin yanılgınız olacaktır. İnsanlar değişmez ya da az olasılıkla zor değişir. Ayrıca siz beğenmiyorsunuz diye, niye değişmesi gerektiğini bir daha düşünün.

Eski aşklar;

Kıyaslamalar: Sürekli eski sevgiliyle veya eşle yapılan kıyaslamalar; ilişkilerin içine dinamit koymak gibidir. Eski ile yeni arasında sıkışıp kalmayın. İki farklı insan, iki farklı ilişki biçimi demektir. Kıyaslamaya devam ederseniz; bitecek tek ilişki bu olmayacaktır, her zaman ilişkilerinizde ters tepecek ve sizi mutsuzluğa sürükleyecektir.

Eski sevgilim böyle bir şey yapmazdı ile başlayan cümleler: Sevgilinizi geçmişteki ilişkilere göre değerlendirmek yapabileceğiniz kötü hatalardan biri. Kim eski sevgiliyle karşılaştırılmak ister ki? İlişkinizi günün şartlarına göre değerlendirin ve geçmişle karşılaştırmayın. Karşısındaki kişiyle empati kurarak, onu anlamaya çalışın.

Gelecek ile ilgili planların uyuşmaması;

Temel Farklılıklar: Eşlerden biri lüks gemiyle okyanuslar aşmayı, diğeri ise ağaç evde günlerini geçireceği bir tatili hayal ediyorsa; aslında bu çiftin ilişkisinde temelde farklılıklar olduğu ortadadır. Gelecekle ilgili plan ve projeler için de geçerli bu. Birbiriyle uyuşmayan istekler, hayata bakışta temel farklılıklar, ilişkinin başlarında göze çarpmasa da zamanla büyük sorun haline gelir.

Kontrolcülük;

Çoğu insan ilişkiye büyük bir reddedilme korkusuyla başlar. Bu korku zamanla kaybetme korkusuna dönüşür. Çok olağan bir duygu olduğunu söylemek gerek. Ama bu korku beraberinde kontrolcülüğün çeşitli şekillerini de getirebilir.

Açık kontrolcülük: Suçlama ve kızgınlık, öfke nöbetleri, şiddet, hükmetme, eleştirme, alay etme gibi davranışları içerir.


Kıskançlık;

Seven insan kıskanır klişesi: Bu kıskançlık denizinde boğulanların kendilerini aklamak için ortaya attıkları bir fikirdir. Kıskançlık zaman zaman çok düşük dozlarda yaşanırsa keyif verebilir ancak o dozu biraz arttırırsanız, kıskançlık bir hastalıktır.

Maddiyatçılık;

Tek taraflı: Eğer ilişkiye maddi konulardaki eksikliği, partnerin işi ve maddi durumuyla tamamlama amacıyla başlanmışsa, ilişkinin bir gün bir yerde patlak vermesi olasıdır. İlişki, ortak sorumlulukların yerine getirilmesiyle ilerler ancak. Sorumluluk (maddi-manevi) tek bir tarafın omuzlarındaysa, bu yükü taşıyan için de, karşı taraftan ihtiyaçlarını karşılamasını bekleyen için de durum zordur. Tabii ilişkiye başladıktan sonra da daha önce var olmayan maddi sıkıntılar baş gösterebilir. Bu durumda sorunun kaynağı olarak eşlerin birbirini suçlamasından ziyade ortak kararlar almaları daha doğru olur.

Saygısızlık;

Bencillik: Karşınızdakinin özel hayatına müdahale etmek, ona kendi içinde nefes alacak özel bir alan bırakmamak, çocuk gibi azarlamak, sürekli eleştirmek, her anına müdahale etmek, dinlememek, bencilce düşünmek, kendi istekleriniz için bir araç olarak görmek, arkadaş ve aile ilişkilerine müdahale etmek veya soyutlamaya çalışmak… Kendi yaptıklarınızdan birine mutlaka rastladınız değil mi?

Aşağılama: En büyük negatif duygu aşağılanma. Eğer ilişkide aşağılama varsa, ilişkiyi kurtarmak neredeyse imkânsız. Saygı olmayınca, ilişkinin temeli çok zayıf kalıyor. Aşağılama kişinin direk kimliğine ve var oluşuna zarar veriyor. Verilen mesaj açık: sen sadece ilişkimizde kötü değilsin, sen tek başına kötüsün. Bu durumda çiftler ayrılsa bile, kişinin özgüvenine verilen zarar yıllarca etkisini sürdürüyor.

Yalan;

Sorun sende değil, bende: Erkeklerin en çok kullandıkları yalanlardan biridir. Sizden ayrılırken, kalbinizin kırılmasını istemez ama diğer yandan da ayrılma planlarının ön hazırlıklarını yapar. Acaba sorun gerçekten kimdedir?

Bu ilişkinin heyecanı kalmadı: Yeni heyecanlar peşinde olan ve her gece başka biri olmasından yana olan bir erkek, ilişkisinden boğulmuş olabilir. Bu durumu düzeltmek için çabalamaya gerek yoktur. Çünkü o kendine yeni arkadaşlar edinmiş ve yeni heyecanlar yaşamaya başla


aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Ekim 2016, 12:55   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İlişkiniz Bu Sebeplerden Dolayı mı Bitiyor?




hepsinden azar azar

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ilişkiniz bu sebeplerden dolayı mı bitiyor?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ÖLÜLER HANGİ SEBEPLERDEN DOLAYI AZAP GÖRÜRLER? Kaf_Dağı İslamiyet 0 10 Mart 2016 19:20
İlişkiniz monotonlaşıyorsa dikkat! Lcia Aşk ve İlişkiler 0 21 Kasım 2014 16:34
İlişkiniz Aslında Sizsiniz Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Mart 2012 13:35
Vücudunuz Kendini Bu Sebeplerden Aç Sanıyor Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 22 Şubat 2012 18:42