IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2008, 13:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ASP ile ping işlemi nasıl gerçekleştirilir?




Öncelikle ping işlemini gerçekleştirmek ve elde edilen sonuçları bir dosyaya yazmak, daha sonra bu dosyadan satır satır sonuçları okuyarak ekrana yazdırmak gerekiyor.

Ping işlemini gerçekleştirmek isteyen birçok kişi olacağındandan, bir dosyaya yazdırma - tekrar okuma işlemlerinin gereksiz zaman almasından ve herkesin server üzerinde yazma izni olmamasından veya server üzerine bir dosya yazmanın getireceği güvenlik problemlerinden dolayı tercih edilebilecek bir yöntem olmadı.

Makalemizde bir tanesinden bahsedeceğimiz ve ASP ile ping çekme işlemlerinde (komponente göre ek başka işlevler de olabilir) kullanılan komponentler ile işimiz gayet kolay bir hale geliyor. ASP kodumuzun içerisinde yazılacak olan birkaç satır ile ping işlemi basitce gerçekleştirilebilir.

ASP ile ping işlemini gerçekleştirmek için kurulumu - kullanması gayet basit ve ücretsiz olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] firmasına ait olan AspPing componentini kullanacağız. İçerisinde yardım ve örnek kodları içeren dosyaların olduğu ve boyutu 119 Kb olan bu componenti [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden indirebilirsiniz.

Dosyayı indirdikten sonra, içerisinde yer alan aspping.dll dosyası ile componenti register etmek gerekmektedir. Bu dosyayı komut satırında veya Start menüsünden Run'a basarak "regsvr32 x:\klasor_adi\aspping.dll" komutu ile register edebilirsiniz. Bazı sistemlerde register işleminden sonra komponenti kullanabilmek için sistemin restart edilmesi gerekebilmektedir.
Not : DLL dosyasının sistem tarafından kullanılabilmesi için register işlemi sırasında belirtildiği adresten silinmemesi gerekmektedir. Bu sebeple dosyayı işletim sisteminin yer aldığı klasöre (Windows 2000 için Winnt) kopyalamanız ve oradan register etmeniz faydalı olacaktır.

Komponenti sistemimize kaydettikten sonra ASP içerisinde kullanabilmek için aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz :

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
<html> <head> <title> ASP ile ping testi </title> </head> <body> <center> <h3> Ping Testi </h3> </center> <% ' Ping işlemini gerçekleştirmemizi sağlayacak nesneyi oluşturuyoruz. Set Pinger = Server.CreateObject("AspPing.Conn") ' Ping çekmek istediğimiz adresi belirtiyoruz. Bu adres ister IP adresi ister domainin adı olabilir. Pinger.RemoteHost = "
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
color="#008080"> ' Ping işleminin kaç defa tekrarlanacağını belirtiyoruz. Bu parametre
belirtilmezse varsayılan olarak 1 defa gerçekleştirilir. Pinger.PingCount = 2 ' Kaç byte'lık veri ile ping işleminin gerçekleşeceğini belirtiyoruz. Bu parametre belirtilmezse varsayılan olarak 32 byte ile işlem yapılır. Pinger.Blocksize = 64 ' ' Ping işlemini gerçekleştiriyor ve sonucu ekrana yazdırıyoruz. İsterseniz sonucu bir değişkene atabilir, sonuç üzerinde amacınıza göre farklı işlemler gerçekleştirebilirsiniz. Response.Write "<pre>" & Pinger.Ping & "</pre>" ' İşlem tamamlandığı için oluşturduğumuz nesneyi kapatıyoruz. Set Pinger = nothing %> </body> </html>

Yukarıda yer alan örneği denerseniz alacağınız sonuç aşağıdaki gibi olacaktır :


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pinglemeye çalıştığınız adres yok ise o zaman "Bad IP Address" şeklinde bir yanıt alırsınız. Pinglemeye çalıştığınız adres ping işlemlerine yanıt vermiyorsa o zaman alacağınız yanıt "Request timed out" olacaktır.

Piyasada var olan ücretli ve ücretsiz diğer ASP ile ping komponentlerine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden ulaşabilirsiniz.

__________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ÇALIŞAN; Hata Yapar
ÇALIŞMAYAN; Dedikodu Yapar
ASİL İNSAN; İdare Eder
ACİZ İNSAN; Şikâyet Eder
BASİT İNSAN; İftira eder
DÜRÜST İNSAN; Sabreder...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asp, gerçekleştirilir, ile, işlemi, nasıl, ping


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mirc Script ile dosya içeriğini okuma işlemi nasıl yapılır? MerakLıuSer mIRC Scripting Sorunları 4 28 Şubat 2013 18:56
Eggdrop Bota şu işlemi nasıl yaptırırım AkMaN Eggdrop, NeoStats, BNC 13 15 Nisan 2011 23:02
Hayaller Nasıl Gerçekleştirilir? Sır Felsefe 0 06 Şubat 2011 10:07