IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2014, 21:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Siber soygunluğunda en fazla mağdur olan Türkler




ABD’nin saygın düşünce kuruluşlarından Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi (CSIS) tarafından hazırlanan rapor siber suçların dünya çapında verdiği zararı ortaya koydu. Buna göre siber suçların küresel ekonomiye yıllık zararı 445 milyar dolar olarak açıklandı. Siber suçların kişilere verdiği zarar ise 160 milyar dolar.


57.4 milyar dolar
Merkez, Türkiye’de 54 milyon kişinin kişisel bilgilerinin hackerlar tarafından çalındığını açıkladı. ABD’de bu sayı 40 milyon iken, Almanya’da 16 milyon, Çin’de ise 20 milyon olarak açıklandı.
Türkiye bu sıralamaya göre siber suçlardan en fazla etkilenen ülkeler arasına girmiş oldu. Dünya genelinde siber hırsızlığın ülke ekonomisine maliyeti Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 0.05’i civarında. Siber suçların Türkiye’deki Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’na göre verdiği zarar ise yüzde 0.07 olarak açıklandı. Türkiye’nin 2013’teki Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’sı 820 milyar 12 milyon dolar. Açıklanan rapora göre Siber suçların Türkiye’ye yaklaşık 57.4 milyar dolara mal oluyor. Kanada’da bu oran yüzde 0.17, Avrupa Birliği’nde yüzde 0.41, ABD’de ise yüzde 0.64 olarak belirlendi. Merkez, siber suçun ticarete zarar veren, büyüyen bir endüstri olduğuna dikkat çekti.
Uluslararası şebeke

CSIS adına konuşan Jim Lewis, “Siber suçun gelişmiş ülkelerdeki istihdama ciddi etkileri var” yorumunu yaptı. Merkez özellikle gelişmiş ülkelerin siber suçtan ciddi şekilde etkilendiğine dikkat çekti. Rapora göre ABD, Çin, Japonya ve Almanya siber suç nedeniyle yılda toplam 200 milyar dolar zarara uğruyor. Bu ülkelerdeki kişisel zararın toplamı ise 150 milyar dolara kadar çıkıyor. Raporu Intel firması ile birlikte hazırlayan merkez uluslararası işbirliğinin sonuçlarının da görülmeye başladığını açıkladı. Geçtiğimiz hafta uluslararası bir siber suç çetesi birkaç ülkenin işbirliği ile çökertildi. Çetenin 100 binlerce bilgisayarı hacklediği açıklandı.

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
en, fazla, mağdur, olan, siber, soygunluğunda, tÜrkler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adı Olan İnekler Daha Fazla Süt Veriyor Ein Hayvanlar Alemi 0 09 Aralık 2010 21:14
f1'e 1'den fazla Basınca Tüm Oper Olan Herkeze Whois Çeksin (?) iceman mIRC Scripting Sorunları 1 15 Ağustos 2005 22:01