IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By She

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2014, 02:07   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Büyük kapışma: iPhone 6 mı, Galaxy S5 mi?




iPhone 6 mı almalı, yoksa Galaxy S5 mi? Artıları ve eksileriyle iki amiral gemisini karşılaştırdık!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Eğer iPhone 6 ve bir Android telefon arasında seçim yapmaya çalışıyorsanız, büyük ihtimal ile Samsung'un Galaxy S5'ine göz atmışsınızdır. İki telefon da günümüzün en popüler ürünleri arasında yer alıyorlar ve ikisi de bu yeri hak ediyor.

iPhone 6, Apple'ın şimdiye kadar ürettiği en ince telefon ancak aynı zamanda şimdiye kadar ürettiği en büyük telefonların arasında da yer almakta. iPhone 6 Plus ise daha da büyük ancak onun karşılaştırılacağı ürün Galaxy Note 4. Apple, son iki yıldır ilk defa ekran çözünürlüğünü geliştirdi ve akıllı telefonuna yeni bir tasarım ile yaklaştı.

Galaxy S5 de aynı şekilde Samsung'un şu ana kadar ürettiği en iyi telefonlar arasında yer alıyor. Samsung'un parmak izi algılayıcısına sahip ilk telefonu ve Samsung bu telefon ile TouchWiz kullanıcı arayüzünü daha temiz bir görüntüye kavuştururken geliştirmeyi de başarmış durumda.

Bu iki telefonun karşılaştırmasında ise sırasıyla kontrol edilmesi gereken bazı özellikler bulunmakta.

Görünüş ve His


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu telefonları karşılaştırırken fark edeceğiniz ilk şeylerden biri, boyutları arasındaki fark. iPhone 6, iPhone 5'e göre oldukça büyük olmasına rağmen Galaxy S5 kadar büyük değil. iPhone 6'nın ekran boyutu 4.7 inç iken, Galaxy S5 5.1 inçlik bir ekran ile sunulmakta.

Tasarım, öznel bir konu olabilir. Sonuç olarak çoğu kriter kişinin kendi zevkine kalmış durumda. Ancak telefonların tasarımlarının yarattığı rahatlık hissinde bazı genel sonuçlara varmak mümkün.

iPhone 6'ya bakıldığında, Apple'ın yeni telefonunun "unibody" metal tasarım ile üretildiği görülebiliyor. Önceki sürümlere göre daha da inceltilmiş olan bu telefon, artık iPad Air'de gördüğümüz yuvarlak köşelere sahip ve bu da telefonun daha zarif gözükmesine yol açıyor.

Ayrıca iki telefonun da parmak izi okuyucularının ana ekran tuşunda yer aldıklarını belirtmekte fayda var. Bu okuyucular, S5'te PayPal aracılığı ile gerçekleştirilen alımları onaylamak için kullanılabilirken, iPhone 6'da iTunes üzerinden gerçekleştirilen alımları onaylıyor. Yakın zaman içerisinde iPhone 6'nın parmak izi okuyucusu aracılığı ile Apple Pay ödemelerini onaylamanız da mümkün olacak.

iPhone 6'nın güzel bir telefon olduğu konusunda herhangi bir şüphe bulunmuyor. iPhone 6 0.68cm kalınlığındayken, Galaxy S5 0.78 cm kalınlığına sahip.

Galaxy S5'in hantal olduğunu söylemek pek mümkün değil ancak Apple'ın en son telefonu kadar ince olmadığı kesin. Galaxy S5, Galaxy S4'e göre oldukça gelişmiş durumda ve sert, çukurlu arka yüzeyi oldukça kolay bir tutuş sağlıyor. Fakat, üretim anlamında iPhone 6, çok daha özel bir şekilde üretilmiş hissini uyandırmakta. S5'in yeni, dokulu arka yüzeyi parmak izlerinin üstünde kalmasını zorlaştırmış olsa da, görünüş anlamında çok da çekici durmuyor.

Tabii ki bazı kişiler S5'in tasarımını tercih edebilirler. Ancak eğer özel üretim hissini uyandıran en ince ve en hafif telefonlardan birini istiyorsanız, iPhone 6 muhtemelen en iyi tercihiniz olacaktır.


Ekran Kalitesi ve Kamera


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Telefonların ekran çözünürlükleri arasında da belirli bir fark bulunmakta. iPhone 6, 1.334 x 750 çözünürlüklü ve 326 PPI sahibi bir ekran ile sunulurken, Galaxy S5'in ekranı 1.920 x 1080 çözünürlüğe ve 432 PPI'a sahip.

Kağıt üzerinde bakıldığında Galaxy S5, iPhone 6'ya göre daha iyi gözüküyor. Ancak gerçek dünyada yapılan testlerde, o kadar da büyük bir fark gözükmemekte. İki telefonun da resimleri ve videoları render etme yeteneği oldukça üst seviyede.

Ancak telefonların ekranlarının renkleri konusunda bazı farklar bulunmakta. "Gone Girl" filminin tanıtım videosu izlenirken, iPhone üzerindeki beyazlar çok daha parlak gözükürlerken, Galaxy S5'de az da olsa sarı tonuna sahip gibi gözükmekteler.

Galaxy S5, LCD yerine AMOLED kullanıyor olması nedeniyle, siyahlarda çok daha koyu bir görünüm sunuyor. iPhone'un renkleri gerçek hayata daha yakın olabilir ancak Samsung'un ekranında özellikle parlak renkler çok daha canlı gözüküyor.

Kamera Farkları

Her iki telefon da oldukça üst seviye kameralara sahipler. Ancak bazı durumlarda, bir telefon diğerinden daha iyi olabiliyor. Örneğin, karanlık bir ortamda otomatik ayarlarla çekilen fotoğraflarda, iPhone 6'da ortamın karanlık olduğunu anlamak oldukça zor olurken, Galaxy S5 ile çekilen fotoğraflar çok daha karanlık gözüküyor. Ancak genel olarak bakıldığında, düzgün bir ışık altında çekilen fotoğraflar her iki telefonda da oldukça iyi.


Pil Ömrü


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hangi telefonu tercih ederseniz edin, bir günün sonunda eziyet çekmeyen bir cihaza sahip olmayı herkes ister. Pil ömrü genel olarak telefonunuzu nasıl kullandığınıza bağlı olsa da, genel raporlara göre iki telefonun da sıkça kullanıldıkları senaryoda pil ömürleri 8-9 saat civarında oluyor. Başka bir deyiş ile, bu telefonlar arasında büyük bir pil ömrü farkı bulunmamakta.

Ancak bu alanda Samsung Galaxy S5'in iPhone 6'a göre iki önemli avantajı bulunmakta. Bu avantajların ilki, Galaxy S5'in pilinin değiştirilebiliyor olması. Yani şarjınız bitmeye yaklaştığında, eğer sahipseniz, yedek bir pile geçerek telefonunuzu kullanmaya devam etmeniz mümkün.

Galaxy S5'in bir diğer avantajı ise, sahip olduğu "Ultra Güç Tasarrufu Modu." Bu modu kullanmaya başladığınızda ekran siyah beyaz oluyor ve sadece belli başlı uygulamaları kullanmanıza izin veriliyor. Bu şekilde telefonunuzu fazladan birkaç saat daha kullanabiliyorsunuz. Tabii ki çoğu uygulamanızdan yoksun kalıyorsunuz ancak zor bir durumda iseniz, bu özellik çok işe yarayacaktır.


Uygulamalar





Uygulama seçenekleri, bir akıllı telefon alırken düşünülmesi gereken en önemli kriterlerden biri. Neyse ki Google'ın Play Store'u ve Apple'ın App Store'unun ikisi de bir milyondan fazla uygulamaya sahip.

Ancak, genel olarak bakıldığında Android uygulamaları, iOS uygulamalarına göre daha az üstüne düşülmüş izlenimi yaratmaktalar. Geliştiriciler, iOS için ürettikleri uygulamalar ile çok daha fazla ilgileniyor ve en iyi özellik ve tasarım elementlerini bu uygulamalara sunuyor gibiler. Android ise, ikinci bir seçenek izlenimini yaratmakta.

Yeni uygulama ve oyunlar, genellikle ilk olarak iPhone için üretiliyorlar. Eğer her zaman son çıkan uygulamaları kullanmayı seviyorsanız, iPhone'u tercih etmek sizin için daha iyi olacaktır. Çünkü, bazı yeni uygulamaların Galaxy S5'e gelmesi aylar sürebilir...

Kullanıcı arayüzü, işletim sistemi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İki telefon arasındaki muhtemelen en büyük fark kullanıcı arayüzü; daha doğrusu işletim sistemi. Ne yazık ki bu alan da tercih, büyük oranda kişisel zevklere dayanıyor. Android'i mi yoksa iOS'u mu daha çok seviyorsunuz?

Android, çok daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunuyor ve Samsung, yazılımın daha hoş bir görüntü sunması konusunda mükemmel bir iş çıkarmış.

Android ile ana ekranınıza "widgetlar" ekleyebiliyor ve her ekranın birbirinden farklı görüntü ve kullanıma sahip olmasını sağlayabiliyorsunuz. iOS ise çok daha basit bir arayüze sahip. Ekran kilidini açtığınız anda, sahip olduğunuz uygulamalar ve klasörlerin bulunduğu sayfalarla karşılaşıyorsunuz. Bu noktada iPhone'un avantajı, pek çok kişi tarafından, anlaşılır sebeplerle, sıkıcı olarak tanımlansa da basit ve herkesin kolaylıkla öğrenip alışabileceği bir sisteme sahip olması.

Android ve Samsung'un arayüzü ise daha karmaşık ve iOS'a göre çok daha fazla hareket eden parçaya sahip. Ancak bu arayüze ve kullanım biçimine alışırsanız, Samsung'un yazılımı çok daha eğlenceli bir hal alıyor. Aynı anda birden fazla uygulama çalıştırabiliyorsunuz ve ekranın üstünden aşağıya doğru inen bir menü aracılığı ile iPhone'dan çok daha fazla kısayola ulaşabiliyorsunuz.


Sonuç


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Eğer yeni bir telefon almayı düşünüyorsanız, iPhone 6 da Galaxy S5 de oldukça iyi seçenekler. Her iki telefonda günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabilir konumda ve performans açısından ikisinin de önemli problemleri bulunmuyor. Ancak bazı alanlarda birbirlerinden daha iyi olabiliyorlar.

Eğer sizin için telefonunuzun görünüşü ve tasarımı önemli ise, iPhone 6'yı tercih edebilirsiniz. iPhone 6, tasarım açısından en iyi telefonlardan biri ve oldukça ince; hafif. Alüminyum kasası da oldukça ayrıcalıklı bir his uyandırmakta. Ayrıca iPhone 6 düşük ışıklı ortamlarda daha iyi fotoğraflar çekebilmekte.

Galaxy S5 ise aynı anda birden fazla iş ile uğraşmayı seven kişiler için daha uygun gözüküyor ve kalp ritimlerini takip etmeyi seven kişiler için bir kalp ritmi algılayıcısına da sahip durumda. Ayrıca daha büyük bir ekrana sahip olması, telefonunu bir şeyler okumak veya video izlemek için kullanan kişiler için oldukça büyük bir avantaj. Eğer telefonu üzerinden dizi veya filmleri takip eden biri iseniz, bu ekran oldukça işinize yarayacaktır.

Kısacası her iki telefon da, kendilerine has artı ve eksilere sahip. Ancak hem iPhone 6, hem de Galaxy S5, piyasanın en iyi telefonları arasında. Yapacağınız seçimi belirleyecek en önemli 2 etken ise, hiç kuşkusuz tasarım ve "Android mi; iOS mu?" sorusunun cevabı olacak...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Ekim 2014, 05:59   #2
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Büyük kapışma: iPhone 6 mı, Galaxy S5 mi?




Biz iphone seviyoruz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]!

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Ekim 2014, 19:05   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Büyük kapışma: iPhone 6 mı, Galaxy S5 mi?




6 iyidir tavsiye ederim

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
6, bÜyÜk, galaxy, iphone, kapışma, mi, , s5


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPhone 5, Galaxy S3'ü geçti! Zen Apple 0 22 Şubat 2013 16:01
iPhone 4 mü, Galaxy S II mi? Spy Apple 0 29 Eylül 2011 12:17