IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2018, 13:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul başta olmak üzre bir çok yerde Yüzbinlerce kişiyi etkisi altına almaya başladı! Acillik olmadan önleminizi alın




Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Çağlar, çocuklardaki grip vakalarında, doktorun uygun görmediği durumlar dışında bilinçsiz antibiyotik...


Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Çağlar, çocuklardaki grip vakalarında, doktorun uygun görmediği durumlar dışında bilinçsiz antibiyotik kullanımının çocukların bağışıklık sistemini zayıflattığını söyledi.
Sonbahardan kış mevsimine geçildiğinde nezle ve grip hastalıklarının görülme sıklığının arttığını belirten Acıbadem Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çağlar, çocukların bu dönemde okul gibi kalabalık ortamlarda bulundukları için hastalığa daha meyilli hale geldiklerini ifade etti.









Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sağlıklı beslenme ve el hijyeni önemli


Çocukları kış döneminde hastalıklardan koruyabilmenin en önemli yolunun sağlıklı beslenme ve el hijyeninden geçtiğini vurgulayan Dr. Çağlar, "Çocuklara sabah kahvaltısı yaptırmak vücut direncini arttıracaktır. Gün içinde C vitamininden zengin meyveler; portakal suyu, mandalina suyu gibi takviyeler de direncini arttıracaktır. Hapşırma gibi belirtiler görüldüğünde de ıhlamur, nane-limon gibi içecekler de çocukları gribal enfeksiyonlardan koruyacaktır" diye konuştu.
Nezle ve grip birbirine karıştırılmamalı
Ayrıca, nezle ve gribin bulgularının birbirine çok benzediğini dile getiren Dr. Çağlar, iki hastalığın birbiriyle karıştırılmaması gerektiğine dikkat çekti. Dr. Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ekim ve kasım ayları içerisinde nezle salgını çok artacaktır. Nezle ile grip birbirine çok benzer. Ama kasım ve aralıktan sonra grip sezonu açılıyor. Nezlede daha çok burun akıntısı, hapşırık gibi bulgular varken, grip semptomlarında bunlara ateş, öksürük ve aşırı halsizlik eklenebilir. Grip bulguları gördüğümüzde en yakın çocuk doktoruna başvurmalıyız."



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



"Çocuklar grip ya da nezle olduğunda tedirgin olmaya gerek yok"
Çocuklar grip ya da nezle olduğunda tedirgin olunmaması ve bir an önce gerekli önlemlere odaklanılması gerektiğini ifade eden Dr. Çağlar, "Sonuçta bunlar bu mevsimde görülen rahatsızlıklar. Ama çocuk gribe yakalandığında ateşi 39 derece ve üzerine çıkıp, 5 günden uzun sürüyorsa ve bu semptomların üzerine öksürük eklenmişse o zaman önem arz eder. Yani gripten değil, kompikasyonlarından korkmak gerekir. Çocuğumuzun bağışıklığı ne kadar güçlü olursa, bu komplikasyonların gelişme ihtimali de o denli azalıyor" diye konuştu.
Hızlı grip testi sonuca daha çabuk götürüyor
Grip şüphesinde "hızlı grip testi'ni önerdiklerini kaydeden Dr. Çağlar, gripte bilinçsiz antibiyotik kullanımının da bağışıklık sistemine zarar vereceğinin altını çizdi. Dr. Çağlar, "Gripte semptomatik tedavi dışında bir tedavi önermiyoruz. Ağır grip vakalarında da, virüs öldürücü ilaçlar öneriyoruz. Çocuklarda viral enfeksiyon bulguları söz konusu ise antibiyotikten uzak durmak lazım, gripken antibiyotik kullanırsak bu çocuğun bağışıklığını daha çok düşürecektir ve komplikasyonların gelişmesini arttıracaktır. O nedenle her ateşi olan, her burnu akan çocuğa eğer doktorumuz uygun görmemişse antibiyotik başlamaya gerek yok" ifadelerini kullandı.



İHA

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
antibiyotik kullanımı, cocuklarda grip ve nezle, saglıklı beslenme ve el hijyeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Önleminizi baştan alın Lcia Aşk ve İlişkiler 0 27 Ekim 2014 17:40
Obama: Yüzbinlerce kişiyi öldürebilir Seth Haber Arşivi 0 26 Eylül 2014 17:18
Sarkmalara Karşı Önleminizi Alın Rhytia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 18 Şubat 2014 22:23
Kar körlüğüne karşı önleminizi alın! Adrasteia Sağlık Köşesi 0 18 Ocak 2012 23:42
Verilerinizi Kilit Altına Alın Heidi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Ağustos 2008 09:49