IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2012, 23:36   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows NT4 ve Windows 2000 için Kurulum Prosedürü




Internet yüklerken iki seçenek verilmiştir. Ilk geçici bir kurulum dizini (örneğin c: / temp) yükleme dosyasını kaydetmek için, 'Bu dosyayı diske kaydet' seçeneğini seçin - 2. adıma geçin. Veya, ve Windows sizin için yükleyici kaydetmek ve başlayacak 'Bu dosyayı geçerli konumundan Aç' seçeneğini seçin - 3. adıma geçin.

Yükleme dizini, crinst.exe yürütün. Bu Kur iletişim başlatacak.

Kur, Lisans Anlaşması gözden geçirmek için izin verecektir. 4. adıma geçin şartlarını kabul ediyorsanız.

Kur ürün kaydı bilgi için size soracaktır. Lütfen adınız, kurum / şirket adını ve lisans anahtarını girin. Bir anahtar varsa, bu noktada girin. ConferenceRoom değerlendirirken göründüğü gibi ("DENEME"), lisans anahtarı alanına bırakın. Sonra sağlanan bilgilerin doğru olup olmadığını teyit etmek isteyen bir iletişim kutusu görünecektir.

Kur, daha sonra ConferenceRoom yüklü olmak istiyorum hangi dizinin adını isteyecektir. ConferenceRoom dosyalar için varsayılan konumu C: \ Program Files \ WebMaster \. Varolmayan bir dizinin adını girerseniz, Kur yüklemeden önce bu dizin oluşturmak için izin isteyecektir.

Kur iletişim dosyaları kopyalamaya başlamak için gerekli tüm bilgileri size bildirir. "NEXT" butonuna tıkladığınızda, kurulum sistemi ConferenceRoom dosyaları kopyalarken başlar. ConferenceRoom çok sayıda dosya içerir ve bu yordamı tamamlamak için birkaç dakika sürebilir.

Sunucu yapılandırma bilgilerini girebilirsiniz ConferenceRoom Özellikleri görüntülenir. Bu programın alanları "Web Yapılandırma Paneli" bölümünde açıklanmıştır. Kurulumda bu noktada, çok az bilgi, sunucu ve çalışan için gereklidir. Konsolun "Web" sekmesinde, Web sunucusu port ayarlarını gözden ve anlamak istiyorum. Uyardı için aşağıdaki nota bakın.
Uyarı: ConferenceRoom port 8000 tarihinde otomatik olarak web arayüzü sağlar. Başka bir sunucuya bu port üzerinden çalışan varsa, bunu çalıştırmak için başka bir bağlantı noktası seçin, ya da Web Özellikleri Web Yapılandırma Paneli web sunucusu veya devre dışı bırakmak için Web Yapılandırma Paneli Özellikleri port numarasını değiştirmek kullanılmayan bir port (örneğin 8080).


Not: Sunucu adı (hostname) eklediğinizde, en azından bir dönem içerdiğini lütfen boşluk olmadığından emin olmak ve "."
ConferenceRoom artık sisteminizde yüklü. Java destekli web tarayıcı, sunucu ulaşmak için uygun bir URL erişim. Bu URL normal şeklinde olacaktır: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Sonra size port numarasını değiştirdiyseniz Örneğin 8000 sağlanan sayısını içerir. Ayrıca, genellikle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] için giderek sistem elde edebilirsiniz

MyFullHostname, yerine IP adresini kullanabilirsiniz. Sistem TCP / IP hostname (etki alanı dahil) veya IP adresini bilmiyorsanız, Internet Servis Sağlayıcı, bu bilgiyi sağlamak için gerekir.

Bir kez bağlandıktan sonra konum ve sohbet oturumu bir online operatör olabilir; kısa adina 'oper' olarak adlandırılan. Bu kullanıcı adı ve şifre ile online komutunu / oper gibi yapmak için: / oper <name> <parola>

Not: ConferenceRoom için On-line Kılavuzu Başlat Menüsü Webmaster grup simgesini tıklayarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ya da yerel makine Internet üzerinde bulunabilir.



-------------------------------------------------- ------------------------------

Hizmet Bilgileri
ConferenceRoom bir hizmet olarak çalıştırabilirsiniz. Hizmet Denetim Masası'na giderek veya yapılandırma yardımcı programı gelişmiş ayarları sekmesini seçerek kontrol edebilirsiniz. Bir hizmet olarak çalışan sistem açılışında bir servisi çalıştırmak için bir kullanıcı oturum açmak için gerek yok ne zaman ConferencRoom başlatmak için izin verir.
Otomatik Başlat: bilgisayar başlatıldığında otomatik olarak başlamak üzere ConferenceRoom ayarlar.

Windows NT/2000

Hizmet Kaldırma:
wcm-u

Hizmetini yükleyin:
wcm-i [-l <loginname>] [-p parola]

Autostart ile hizmet yükleyin:
wcm-a [-l <loginname>] [-p parola]

Hizmetini yükleyin, ancak devre dışı:
wcm-d [-l <loginname>] [-p parola]

CRStatus aşağıdaki bayrakları destekler:

ConferenceRoom otomatik olarak çalıştırmak için, bu iki çalışacaktır:
crstatus-cr
crstatus başlatın

Not: Yükleme tamamlandıktan sonra, servis yöneticisi kontrol edebilir ve ConferenceRoom Yapılandırma Yardımcı Programı ayarlarını düzenlemek



-------------------------------------------------- ------------------------------

De-montaj Prosedürü
De-install ConferenceRoom için, Windows Denetim Masası'ndan "Program Ekle / Kaldır" uygulamasını kullanın. Listede ConferenceRoom girişini seçin, ardından "Ekle / Kaldır" 'ı tıklatın. Ayrıca WebMaster klasöründe bulunan Kaldır programı kaldırabilirsiniz.
De kurulum prosedürü aşağıdaki gibidir:


Otomatik: Otomatik yazılım ve ilgili veri dosyaları ortadan kaldırır.
Özel: kaldırmak istediğiniz olanları belirlemek için etkinleştirmek için dosyaların bir listesini verir.
İptal: de kurulum dizininde çıkar.
ConferenceRoom ve ilgili tüm veri dosyalarını modu seçildikten sonra, yardımcı program tarafından sisteminizden kaldırılır.




-------------------------------------------------- ------------------------------


Unix kurulum
ConferenceRoom birkaç UNIX platformları için halen mevcuttur. ConferenceRoom, UNIX bültenleri sıkıştırılmış tar dosyaları olarak paketlenir. Onlar bir yükleyici içerir ancak otomatik güncellemeler kolaylaştırmak.
Bazı UNIX bültenleri bazı Z biçiminde iken, gz formatında paketlenir. Genellikle, her zaman GNU gzip sağlamak platformlar için, biz. Tar.gz formatında serbest bırakılmasını sağlar.


Ne yazık ki, birçok tarayıcı, uzun dosya adları ile dosyaları yeniden adlandırın. Indirmekte olduğunuz dosyanın tam adını not edin (özellikle uzantısı. Tar.gz veya. Tar.Z) ve tamamlanmasından sonra özgün adını geri olun.
Orijinal dosyayı sona erdi. Gz gzip ile sıkıştırılmış tar dosyası, dosya. Bu birkaç yolu açılmalıdır. Dosyanın adını dosya.tar.gz ve GNU tar varsa, tar zxvf dosya.tar.gz yazın ve açmak için gerekir. GNU gzip varsa, gunzip-c dosya.tar.gz yazmanız gerekir | tar xvf -. Alternatif olarak, dosya.tar.gz gunzip ile açın ve ardından tar xvf dosya.tar ile açmaktır.

Orijinal dosya. Z sona erdi, dosya bir sıkıştırılmış tar arşivi. Indirilen dosyanın yanı sıra. Z biter emin olmak gerekir. Dosyanın adını file.tar.Z ise, sıkıştırılmış (Z eksik olduğunu fark) sıkıştırmasını dosya.tar yazmanız gerekir. Sonra tar xvf dosya.tar açmaktır.

Bu ConferenceRoom dağılımını içeren yeni bir dizin oluşturmanız gerekir. Bu dizin içinde bir README dosyası olacaktır. Ayrıca bir dosya ConferenceRoom bu sürümü hakkında bilgiler ile BÜLTENİ olarak adlandırılan ve bir dosya UNIX sürümü ile herhangi bir özel sorunları veya konuları ile PLATFORMU olarak adlandırılır.


Yeni oluşturduğunuz ConferenceRoom dizine cd. Sonra yazın. / Install. Sadece sorulara cevap ve ConferenceRoom yüklü ve çalışan almak için yeterli yapılandırılmış olacak.


-------------------------------------------------- ------------------------------

Unix Yükseltme Kurulumu
ConferenceRoom bir sürüme yükseltmek istediğinizde, şiddetle ConferenceRoom sizin önceki sürümü koruyan bir prosedür kullanmanızı öneririm. (Yapılandırma bilgileri içerdiğinden) genellikle yeni bir ConferenceRoom geçerli sürümünü kopyalamak için gereken dosyaları ConfRoom.conf, startcr, db / ChanServ.DB, db / NickServ.DB ve db / webpass. tas. Son üç dosya herhangi yoksa endişelenmeyin.
Biz ilk ConferenceRoom yeni sürümü unpack tavsiye ederiz. Bu yeni bir dizin kendini koyacağız. Sonra yukarıda listelenen dosyaları (ve özelleştirmiş olabilir diğerleri) üzerinden kopyalayın. Daha sonra iki yerde yeni bir yol yansıtmak için 'startcr' düzenlemek zorunda kalacak. Daha sonra, ConfRoom, WMws ve CRServices şu anda çalışan kopya durdurmak ve 'startcr' yeni bir sürümünü başlatın.

Daha sonra ConferenceRoom yeni sürümü test edebilirsiniz. Herhangi bir sorun görürseniz, yeni sürümü kapatılacak ve eski sürümü yeniden başlatmanız gerekir.

Not: ConferenceRoom çalışırken ConfRoom.conf dosyasını düzenlemek teşebbüs etmemelidir. Bu işe yaramaz. Ayrıca yapılandırma değişiklikleri yaptıktan sonra hemen ConferenceRoom öldürmek gerekir. Kaydedilecek değişiklikleri için en az iki dakika beklemeniz gerekir. Size her zaman güvenli / DIE komutu kullanmanızı öneririz.



-------------------------------------------------- ------------------------------

Unix Otomatik yeniden başlatın.
Çeşitli sunucular sizin crontab 'startcr', bir yeniden başlatma veya kilitlenme sonra bile çalışmaya devam emin olmak istiyorum. Bu nasıl yapılır, makineden makineye değişir, ama bunu yapmak için aşağıdaki gibi tipik bir şekilde olacaktır: cron satırı içeren 6,21,36,52 adında bir dosya oluşturun * Sonra * * * / / yol / / startcr tip crontab cron.
Not: Bu (kullanıcı olarak çalışan) tarifeli başka bir cron işleri silecek. Eğer herhangi bir zorunda değilsiniz emin olmak için ilk crontab-l ile kontrol etmek isteyebilirsiniz.

Biz her beş dakikada göre daha sık 'startcr' çalışan önermiyoruz. Ayrıca, CRServices kullanarak veya WMws kullanmıyor iseniz, 'startcr' script onları kaldırmanız gerekir. Oldu çıkarma web sunucusu başlatmak için çalışan ve sv başlatmaya çalışırken hizmetleri durdurun çıkarmadan durur.



-------------------------------------------------- ------------------------------

Kapatma
Şu anda, bir UNIX platformu ConferenceRoom kapatmaya gerçekten kolay bir yolu var. Önemle / DIE komutu kullanımı ile temiz ConferenceRoom kendisi kapatılmasını öneriyoruz.
ConferenceRoom öldüğünde CRServices kendisi kapanacak, kapatmak için özel bir şey yapmaya gerek yoktur. Sadece hizmetleri durdurmak istiyorsanız, / SQUIT komutu veren öneririz.

Kapatma öldürmek çeşitli sunucularını kullanabilirsiniz, ancak bu tavsiye edilmez. ConferenceRoom Killing kilitli modları kaydedilir bot yapılandırma değişiklikleri, sunucu bot Kilitli konu ve sunucu neden olabilir. Hizmetleri Killing kayıtlı olmamak kayıtlı nicklerin ve kanalların yapılan son değişikliklerin yol açabilir.

Seni öldürmek kullanmaya karar verirseniz, programları dizin pid dosyaları bakarak çeşitli hizmetler PID bulabilirsiniz. Dikkat ediniz. Pid dosyaları eski olabilir ve başka bir süreç, aynı PID ile oluşturulan her zaman mümkündür. Bu yüzden yanlış bir süreci öldürmek için dikkatli olun. Root olarak bir kill komutu veren varsa iki kat dikkatli olun. Bir yazım hatası uzaktan kurtarıldı olamayacağı gibi sistem getirebilir.

Biz yakın gelecekte belirli sunucuları kapatmaya kolaylaştırmak için uygun bir komut satırı programı eklemeyi planlıyoruz.

LÜTFEN DİKKAT: Linux işletim sistemleri için, inode-max ve dosya-max gündeme emin olmalısınız. Örnek: echo "8192"> / proc / sys / kernel / inode-max ve eko "2048"> / proc / sys / kernel / dosya-max. Bu root olarak yapılması ve başlangıç ​​komutları dahil edilmelidir. 240 hakkında daha fazla hiç kullanılmamış olsa da, hala yük kadar gidiyor planlama ise güvenlik payı artırmak için iyi bir fikirdir.



-------------------------------------------------- ------------------------------

Kurulum Örnek
ConferenceRoom 1.8 UNIX yükleyici
Sürüm notları okumadıysanız, lütfen artık çıkmak ve bunu
Bu program conf dosyanın üzerine yazacaktır.

Dikkat: hiçbir koşul altında, bir ConferenceRoom yüklemek etmeyin
bir web sunucusu tarafından erişilebilir dizin. Içine monte etmeyin
sanal ana dizin veya HERHANGİ BİR belge dizini. Eğer
yapmadıysanız, lütfen SIRKETLE çıkmak ve güvenli, özel dağıtım açmaktır
dizin.


Bir yoksa anahtar veya DENEME giriniz
Örneğin: Deneme

> Deneme


Bu sunucu için geçerli bir tam DNS adını giriniz
Örneğin: irc.mycompany.com

> Sample.webmaster.com


Lütfen sunucu kullanmak istediğiniz adı girin
Örneğin: my.server.name

> Chat.conferenceroom.com


Sunucu kısa bir açıklama giriniz
Örneğin: Şirketim, Inc Chat Server

> WebMaster Inc Chat Server


Sunucu için bir iletişim e-posta adresini giriniz
Örneğin:
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


> Support@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].com


Lütfen size sohbet sunucusu istediğiniz bağlantı noktalarını seçiniz
dinleyin. Bu listedeki web sunucusu dahil etmeyin
Listede ilk liman birincil portu
Örneğin 7000,6666-6669:

> 7000,6666-6669


Yerel kanal yönetimi ajan için bir takma ad giriniz
Örneğin: ChanBot

> Host


Lütfen web sunucusuna istediğiniz bağlantı noktasını seçin
dinleyin. Iptal çalıştırmak istemiyorsanız '0 'kullanabilirsiniz
dahili web sunucusu. '80 'Başka hiçbir web sürece kullanmayın
Sunucu bu makine üzerinde çalışacak.
Örneğin, 8000:

> 8000


Lütfen ilk operatör takma seçin
Admin: Örneğin

> Kimimben


Ilk operatör şifre seçin.
Örneğin: gizlisifre

> Parolam

Bu kullanıcı adı ve şifre unutma veya
sunucunuzu yapılandırırken zorluk


CRServices çalıştırmak istiyor musunuz? Bu sürece hizmetleri etkinleştirmeniz gerekir
kişisel bir anahtar ya da zaten bir ağa bağlantı
sağlar hizmetleri
Örneğin: evet

> Evet

Seferler

ConferenceRoom Flaş Haberler otomatik olarak göndermek için seçenek sunar
önemli olaylar insanları bilgilendirmek. Bu özelliği etkinleştirmek ister misiniz?

> Evet

Sadece önemli olaylar için Flaş Haberler göndermek ister misiniz?
Tüm başlık hikayeleri Flaş Haberler göndermek için 'hayır' cevabı.

> Evet

Flaş Haberler sadece büyük önem üst hikayeler yollanacaktır
Ile daha sonra değiştirebilirsiniz
Komut 'haber öncelikli olarak'.



'Startcr' çalıştırarak CR1.8 başlayabilir
Ayrıca sağlamak için bir crontab dosyasına koymak isteyebilirsiniz
Bir çökme, yeniden başlatma veya kapatma durumunda CR oto-yeniden başlatılır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2000, için, kurulum, nt4, prosedürü, ve, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık