IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

6Beğeni(ler)
  • 6 Post By Ulug Turk

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
Ulug Turk
Ulug Turk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Başlık bulamadım
Yazan; Ulug Turk 06 Şubat 2012, 00:52

Kobra yılanı..




Kobra, yılanların zehirli bir familyasında yer alan canlı çeşidir. Diğer yılan çeşitlerine göre daha yırtıcı ve tehlikeli olarak adlandırılırlar. Genellikle Asya, Avustralya ve tropik bölgelerde yaşarlar. Boyları 1 ila 5 metre arası değişiyor. Evet arkadaşlar biraz bilgi vermiş oldum Kobra yılanı hakkında. Şimdi diyeceksiniz bu nereden çıktı? Açıkcası tesadüfen denk geldim ve bir merak sonucu araştırma yaptım. Bu araştırmaca neticesinde inanılmaz bilgiler öğrendim ama benim dikkatimi öyle bir konu celbetti ki, anlatsam inanmazsınız belki!

Kobra yılanının da diğer canlılar gibi üreme dönemi vardır. Ve bunlar üremelerini yumurtlayarak sağlarlar. Kobra yılanı yumurtlarını istediği bir yerde toprağa koyup üzerlerine yaprak koyarlar. Ayrıca kendileri de bu ufak evin (yaprak ev diyorum) üstüne otururlar. Peki sizce bu neden olabilir? Aklınıza tavuk gelebilir, benim ilk olarak aklıma o gelmişti. Kobra yumurtalarını dış tehlikelerden korumak için orada durur. Eh canım ne var bunda, diğer bütün hayvanlar hatta insanlarda böyle! diyebilirsiniz. İlginç, ilginç dedin. Nerede bu ilginçlik konuya gel artık dediğinizi duyar gibiyim. Kızmayın!

Efendim bu kobra analar yumurtaları tam çatlayacakken günlerce bekledikleri yumurtaları terkederler. " Aaa! Niyeee?" dediğinizi duydum. İlginç değil mi ? Evet, bende aynı safhalardan geçtim. Sizce bu neden olabilir ? Her evlat, en korunmasız halinde hem insanlarda hem de diğer hayvanlar tarafından kollanır ve kendi ayakları üzerinde durana kadar dış tehlikelere karşı aslanlar gibi savaşırlar. Peki bu canlı türünde neden böyle? Evlatlar en savunmasız anda niye terkedildi? Elbette aklınızda bir fikir vardır,belki de yoktur. Hani o genellikle belgeselerde ve Hollyword filmlerinde bir Hintli'nin kavalla yılanı bir kovandan çıkardığını gördüğümüz kobralar varya!, hani o vahşi, katil ve acımasız olarak lanse edilen canlı! İşte o vahşi,katil ve acımasız kobra'nın günlerce bekledikten sonra yumurtaları tam çatlayacakken (evlatlarını diyelim) terketmesinin sebebi;
yavrularını yeme korkusudur!

Şaşırdınız! Şaşırmayın lütfen arkadaşlar. Atalarımızın dediği gibi "Can çıkar, huy çıkmaz !" deyimi her canlıda olduğu gibi yılanlarda da geçerlidir. Kobralar yılan görmeye dayanamaz onları yer. Böyle yaşamlarını devam ettirirler. Kendi evlatlarını yememek (bizim deyimimizle evlat katili! olmamak ) için en savunmasız zamanlarında evlatlarını bırakıyor.
Görüyorsunuz değil mi, yaradan yılanların en acımasız olanlarına bile ana şefkati vermiş. Ne kadar acımasız olarak değerlendirseniz de kainatta ki herşeyin belli bir plan ve programa göre yaratıldığını burada da görüyoruz. Görmeyi bilene!

Sadece bu bile Allah'ın varlığına kesin bir delildir.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 403 Yorumlar 0
Toplam Yorum 0

Yorumlar

Cevapla

Etiketler
başlık, bulamadım


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Bi başlık bulamadım :S Nur Genel İslami Konular 2 21 Şubat 2011 20:48
Başlık bile bulamadım :D GÜLL İtiraf Ediyorum 11 01 Ocak 2011 07:25
Başlık bulamadım. Wick Komedi ve Mizah 0 09 Temmuz 2010 15:19
Uygun Başlık Bulamadım.. RhymE mIRC Scripting Sorunları 2 21 Haziran 2007 18:54