IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2007, 19:43   #1
Utku
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zulfikar v.Beta




"Can sıkıntısı sen nelere kâdirsin böyle
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
" diyerekten Zulfikar'ı sizlere takdim etmeye başlıyorum.

Zulfikar mIRC üzerinden çalışan bir socks bottur. Yetenekleri kodlamaları ve denemeleri üzerinde yaptığım sunucunun ihtiyaçlarına göre ayarlanmıştır. Tüm özellikleri değişkendir, kolayca komutlarla ayarlar listelenebilir ve değiştirilebilir.

Zulfikar sunucu üzerindeki her türlü soruna çözüm getirebilir. Ayrıca sadece adminlere hitap etmez, adminlerden tutun ircop op halfop ve userlara kadar herkese hitap eden özelliklere sahiptir. Örneğin:

* Bir admin Zulfikar'ı kullanarak operlerin her kullandığı komutu takip edebilir, yetkilerini standart bir hale getirip tüm işlemleri Zulfikar üzerinden yapmalarını sağlayabilir ve operlerin kullanabileceği komutları Zulfikar'a ekleyebilir.

* Bir op kanal modlarını değiştirtebilir, kanalı temizleyebilir, badnick taratabilir, kick mesajlarını değiştirebilir, away mesajlarında reklam taratabilir, kanala girene özel bir mesaj yollatabilir, cycle yaptırıp otomatik mesajları denetletebilir ve daha birçok şey yapabilir.

* Bir user Zulfikar'dan yardım alarak sunucu içersinde ihtiyacını nerede karşılayabileceğini öğrenebilir. Mesela radyo dinlemek istiyorsa radyo kanalını, oyun oynamak istiyorsa oyun kanalını bulmakta yardım alabilir, komutlarla veya sunucuyla ilgili sorunlarında bazı konularda Zulfikar'dan destek alabilir veya nerede destek alabileceğini öğrenebilir. Son dakika haberlerini okuyabilir, şikayette veya öneride bulunabilir, radyo için istek yapabilir veya komutlar hakkında eğitim alabilir.

* Bu özelliklerin hepsi admin tarafından ayarlanır ve kimin hangi özelliği kullandığı IP, nick ve tarih/saat bilgileriyle raporlanır. Adminler istediği zaman raporları görebilirler.

Zulfikar'da olan ve olacak özelliklerin listesi şöyle:

1. Sunucuya girişte nick'e veya IP adresine özel karşılama yapar, nick veya IP adresi listede olmayanlar için normal karşılama mesajını yollar.
2. Sunucuya girişte version ve finger sorgulaması yapar, yasaklı version ve finger cevapları eklenebilir, onlara otomatik olarak belirlenen işlemi yapar.
3. Sunucuya seri bağlananları tespit eder ve belirlenen cezayı uygular. Tamamen ayarlanabilirdir, komutlarla kaç saniyede kaç girişte hangi cezayı uygulayacağını seçebilirsiniz. Aynı şekilde sunucudan seri bir şekilde çıkanları da tespit eder.
4. IP, Ident veya Nick bazlı karalistesi vardır. Karalisteye ekleme ve çıkarma işlemleri, arama işlemi, karalisteye yakalanan biri olduğunda raporlama özelliği, ekleyen nick'i ve tarihi gösterme özelliği, karalisteye ident, nick ve IPye farklı ceza uygulama seçenekleri, gzline veya kill gibi bir ceza uygulandığında default bir sebep girebilir, kişiye özel sebep de girebilirsiniz. Karalisteden bir IP sildiğinizde ona ait tüm yasakları kaldırır (shun gzline kline vs).
5. Kanalda uzun yazı yazanları kanaldan uzaklaştırır, karakter sınırını değiştirebilirsiniz.
6. Operlere ve oplara yine nick, ident, IP veya host'a göre yetkilerinin yetmediği komutları kullanma şansı verebilir, Zulfikar'ın özelliklerini kullanma yetkisi verebilir, yetkilerini kaldırabilirsiniz. Zulfikar üzerinden yapılan tüm işlemler raporlanabilir.
7. Sunucuda sizin belirleyeceğiniz sayıya eşit veya daha fazla kullanıcıya sahip kanalları belirli aralıklarla kontrol ederek limite ulaşmış kanallara girerek otomatik olarak korur.
8. Global kanal sistemine sahip sunucularda (Örneğin Mynet) her belirlediğiniz op kanalında bulunan kullanıcılara yine belirlediğiniz kanallarda op verir (opme botu).
9. Spamfilter'a yakalanan kişinin IP adresini otomatik olarak karalisteye alır ve bir daha girmesini engeller. Karalisteye alınan bir IP yetkililer tarafından açılsa bile tekrar girmesi engellenir.
10. Sunucuya girenleri port bazlı proxy taramasına tutar. En sık kullanılan portlar orjinalinde eklidir, herhangi bir ayar yapmadan sunucuya girer girmez taramaya başlar. Port listesinden port çıkartılabilir ve listeye port eklenebilir, belirli IPler proxy koruması dışında tutulabilir.
11. Soru cevap oyunu oynatabilir, soru ve cevaplar komutla eklenip çıkartılabilir.
12. Sunucuda soru cevap şeklinde veya anlatım şeklinde komutlar hakkında eğitim verebilir, sorular cevaplar yardım kanalı görevlisi olarak belirleyeceğiniz kişi tarafından eklenip çıkartılabilir.
13. Kanallara oplar ve yetkili kıldığınız kişiler tarafından giriş mesajları eklenebilir.
14. Özelden !yardim komutu kullanan kullanıcılara sizin belirlediğiniz yardım mesajı gönderilir.
15. Radyoda dinlenen şarkıyı radyo kanalına yansıtır ve istekleri alıp dj kanalına iletir. Kullanıcılara belirlediğiniz süre içinde 1 istek hakkı tanınır (10 dkda 1 istek gibi) ve o süre bitinceye kadar diğer istekleri djlere iletilmez. Ne kadar süre sonra istek isteyebileceği kullanıcıya otomatik olarak bildirilir.
16. Kanallarda flood, tekrar, reklam, küfür koruması vardır ve kaç saniyede kaç satırın tekrar, kaç saniyede kaç karakterin flood, hangi kelimelerin reklam veya küfür olarak algılanacağını belirlerken sizin verdiğiniz seçenekleri kullanır. Ayarlama yapmazsanız orjinalindeki seçeneklerle çalışır. Kick mesajları ve ban süreleri ayarlanabilir.
17. Sunucunuzda adwords modülü varsa ve reklam mesajlarını bir kanala yansıtıyorsa otomatik spamfilter özelliğini açarak raporlama kanalını belirtip kanalı izlemesini sağlayabilir, sürekli olarak özelden özele reklam yapan kişileri spamfilter'a otomatik olarak ekleyebilir, veya birden fazla nick aynı mesajı özele veya kanala yazdığında otomatik olarak spamfilter'a ekleyebilir.
18. Kanalda küfür veya flood tarzı rahatsız edici bir durum olduğunda !cls komutu ile yetkililer kanalı temizleyebilir, veya bunu otomatik yapabilir. !cls yazdığınızda belirlediğiniz satır sayısı kadar temizler, satır sayısı ayarlamadıysanız 35 satır temizler, !cls 10 yazarsanız 10 satır temizler. Oplar bu komutu kullanma yetkisine otomatik olarak sahip olur.
19. Son dakika haberlerini haber kanalınıza linkiyle birlikte bildirir, isteyenler linke tıklayarak siteye bağlanıp haberi ayrıntılı olarak okuyabilir.
20. Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor maçlarını sunabilir.
21. Oplarınızı ve helperlarınızın online sürelerini, kaç kick attığını ban attığını sebeplerini veya yardım kanalında kaç kişiyle ilgilendiklerini kaydedip raporlayabilir.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, bunun dışında buraya yazmadığım özellikleri de mevcuttur eminim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gelelim sizin sorabileceğiniz soruların cevaplarına.

? Bu botu ne için yazdın?
* Tamamiyle can sıkıntısını gidermek, boş vakitlerimi değerlendirmek için.

? Botun kodlarını paylaşacak mısın?
* Botun kodlarını kesinlikle uzun bir süre yayınlamayı düşünmüyorum, ama birgün bir daha irc veya mirc ile uğraşmayacak olursam paylaşırım.

? Botu biz kullanabilecek miyiz? Kullanacaksak nasıl temin edebiliriz?
* Bot bitene kadar bu konuda kararsızım. Kafamda birkaç fikir var, örneğin bir hosting firması sponsor olduğu takdirde windows sunucuya koyup herkesin faydalanmasını sağlamak, bir yiğit çıkıp Türkçe sunucu yazarsa onun projesine dahil etmek gibi.

? E be hıyar, madem paylaşmayacaksın, kullandırtmayacaksın, bu başlığı neden açtın? Botu neden yazdın? Hava mı atıyorsun?
* Bu başlığı fikirlerinizi almak için açtım. Hava atacak olsam bu tür bir çalışma yapmazdım, maddi bir çıkar peşinde de değilim, botu kiralamak satmak vs gibi bir düşüncem yok. Zaten botu bir yerime sokacak halim de yok, turşusunu da kurmayacağıma göre illaki bu botu tam anlamıyla bittiği ve bana yakışır bir çalışma olduğuna inandığım an hiçbir ücret ödemeden kullanacaksınız.

? Hee iyi o zaman, peki ne zaman biter?
* İşte o konuda net bir fikrim yok. Aslında ilk başladığımda bu kadar büyük birşey olacağını bile tahmin etmemiştim. Ama sanıyorum ki işlerim bu tempoyla devam ederse yazın siz tatile gittiğinizde sunucunuzu emanet edebileceğiniz sağlam bir botunuz olacak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
He bir de botta olmayan özellik kalmadığına inanmadan yayınlayamam.

? İyi bakalım bekleyelim o zaman. Peki sunucuda teknik olarak ne gibi özellikler gerekiyor botun sorunsuz çalışması için?
* Güzel bir konuya değindin. Öncelikle bot unreal'de çalışıyor ve cr'de kesinlikle çalışmaz. Türkçe services kullanıyorsanız da sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu konuda henüz bir çözüm üretebilmiş veya net bir karar verebilmiş değilim fakat sunucuya göre komutları otomatik değiştirebilecek bir bot hazırlamak pek sorun değil, sadece 1 hafta gecikir o kadar.

? Ben unrealircd kullanıyorum ve hiçbir edit yapmadım, başka birşey gerekli mi?
* Hayır gerekmiyor. Sadece adwords modülü de olsa daha iyi olur, ama olmasa da ona bağlı olan otomatik spamfilter koruması çalışır. Çünkü sadece adwords'e bağlı olarak çalışmıyor. Adwords modülünün kurulu olması şu açıdan iyi olur, kontrol kanalınıza yansıyan mesajları da otomatik spamfilter için kullanabilir, çünkü bazı botlar/trojanler op ve operlere reklam yapmıyor. Ayrıca adwords raporlama mesajınızın da standart olması gerekiyor, onun için de modülü editleyip botu kullanacak kişilere vereceğim, onu kurduklarında sorunsuz çalışacaktır.

? Peki kanallarda herhangi bir düzen olması gerekiyor mu?
* Zulfikar sahibine çekmiş, düzeni seven bir bottur
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kanallarınızda bir düzen olması gerekir, çünkü kanalda otomatik olarak yetkili olacak kişileri o kanalın op kanalına göre belirleyecek. İsterseniz elle de belirleyebilirsiniz, fakat şimdilik zurna kanalında yetkili olacak kişilerin zurnaop kanalına girmiş olması gerekecek şekilde ayarladım, ilerde daha sorunsuz bir yöntem geliştirirsem o şekilde ayarlarım.

Şunu da özellikle belirtmek isterim ki kodlar tamamen kendime aittir, hiçbir şekilde hiçbir addondan tek bir karakter bile alınmamış, ve şu ana kadar eklediğim özelliklerde hiçbir addondan esinlenme bile yapılmamıştır. Fakat ilerde çözemediğim birşey olursa sadece ama sadece esin kaynağı olması için veya nasıl yaptıklarına bakmak için birkaç addon veya kod inceleyebilirim.

Aklıma gelen özellikler ve sorabileceğiniz sorularla cevapları bu kadar. Şimdi sizden öneri, eleştiri ve yorum bekliyorum.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Şubat 2007, 20:34   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zulfikar v.Beta




kendi fikrimce önce bitirip paylaşıma sunsaydında ondan sonra belirtseydik görüşlerimizi. Botun hayalini kurarak birşeyler belirtemem ama bot güzele benziyor. umarım en kısa zamanda bitirirsin(iz) . Ama konuşmak için kendimce erken olduğunu düşünüyorum.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Şubat 2007, 21:00   #3
Utku
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zulfikar v.Beta




1. Yazıyı tamamen okumadığın belli oluyor. Tamamen okuyup öyle yorum yaparsan sevinirim.
2. Ben sadece şöyle olsa iyi olur böyle olsa iyi olur diye fikirlere ihtiyacım olduğu için açtım bu başlığı, tanıtım reklam vs gibi bir amacım olmadığı gibi öyle birşeye ihtiyacım da yok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

3. Botun özelliklerini yazarken hiçbirşeyi abartmadım ve dolayısıyla %100 gerçek bir bottur, hayalgücünü pek zorlayacağını sanmıyorum.
4. Eğer gün gelir de bottan faydalanma şansına sahip olmak istersen güzel bir fikir belirt onu da ekleyeyim de kullanırken "bak bu fikri ben vermiştim" diye tebessüm edersin, güzel olmaz mı?

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2007, 00:27   #4
Onur
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zulfikar v.Beta




Zülüf botunu ilk ben kullanacaktım hani
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Utku seni irc için çalışırken görmek hoşuma gidiyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2007, 01:05   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zulfikar v.Beta




Utku Nickli Üyeden Alıntı
1. Yazıyı tamamen okumadığın belli oluyor. Tamamen okuyup öyle yorum yaparsan sevinirim.
2. Ben sadece şöyle olsa iyi olur böyle olsa iyi olur diye fikirlere ihtiyacım olduğu için açtım bu başlığı, tanıtım reklam vs gibi bir amacım olmadığı gibi öyle birşeye ihtiyacım da yok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

3. Botun özelliklerini yazarken hiçbirşeyi abartmadım ve dolayısıyla %100 gerçek bir bottur, hayalgücünü pek zorlayacağını sanmıyorum.
4. Eğer gün gelir de bottan faydalanma şansına sahip olmak istersen güzel bir fikir belirt onu da ekleyeyim de kullanırken "bak bu fikri ben vermiştim" diye tebessüm edersin, güzel olmaz mı?

1.yazının tamamını okudum.ilk önce onu belirteyim.
2.şöyle olsun böyle olsun diyemem çünkü zeka sınırlarını ve yapabileceklerini ancak botu kullanınca görebileceğim için söyledim yayınladıktan sonra belirtmek isterim diye.
3.katılıyorum
4.eğer olurda bir gün botu kullanırsam -zaten kullandığımda bana göre olan isteklerimi belirteyim - onun için kullanıma sunduktan sonra yorum yapmak istedim.Çünkü botun nerelerde neler yapcağını daha büyük bişeyle karşılaştığımda onun sorununu iletmeyi yeğlerim.

ki şimdi ne yazsam benim hayalimde olur.ki botun yazdığınız özellikleriyle isteklerimizi sağlıyor.şimdi hayal kurup bu kadar özelliği var fakat sms gönderebilme veya mp3 adreslerini verebilme(mircturk botları) özelliği olsun dersem biraz abest kaçacağını düşünürüm.

Bu yüzdendir ki kendi fikrimce olarak belirttim.katılır veya katılmazsınız.botunuzda güzel bir bota benziyor yazdıklarınız kadarıyla,fakat benim kendi görüşüm kullanıp botun eksikliklerini görüp şu da olsaydı iyi olurda şu alanda bot eksik kalıyor gibi bir ifade kullanabilirdim.ki beta sürümü diye belirtmişsiniz.kullanıp düşüncelerimizi belirttikten sonra v1.0 gibi yayınlayabilir son hali.

Tekrardan emeğinize sağlık.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2007, 13:40   #6
Utku
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zulfikar v.Beta




Alıntı:
ki şimdi ne yazsam benim hayalimde olur.ki botun yazdığınız özellikleriyle isteklerimizi sağlıyor.şimdi hayal kurup bu kadar özelliği var fakat sms gönderebilme veya mp3 adreslerini verebilme(mircturk botları) özelliği olsun dersem biraz abest kaçacağını düşünürüm.

Ya benim istediğim bu zaten, benim hayalgücüm buraya kadar çünkü ben fazla irc sunucusunda takılan biri değilim. Sms gönderilir o sorun değil de, mp3 bot işi ne işe yarıyor anlamadım?

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2007, 14:49   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zulfikar v.Beta




mircturk un yapmış olduğu bir bot. sadece burada okumuştum. ama kaldırıldı.çünkü mp3 linki vermek bile yasak olduğu için sadece örnek olabilmesi için yazdım.tcl botlardan gidersek eksiklikleri:
burcları belli bir kanalda söyleyebilir
google aramalarını ve youtube aramalarını belirli bir kanalda sunabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2007, 15:15   #8
Utku
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zulfikar v.Beta




Youtube olabilir, google boş yere kasar diye düşünüyorum. Sözlük de olabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2007, 21:40   #9
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zulfikar v.Beta




Daam Sponsorun benim ( Demiştim daha öncede unutma )

__________________
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türk'lüğümü...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Mart 2007, 18:35   #10
Utku
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zulfikar v.Beta




Jin sen sponsor olursan bu bot sürekli kopar gibi geliyor, okey masasını hatırlarsan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zulfikar'ın güvenlik tarzı korumalarını geliştirmeyi bir süre askıya aldım. Sunucuyla ilişkimi kestiğim için deneme yapacak veya stabilite testine tabi tutacak bir ortam yok, dolayısıyla kanal ve sunucu güvenliğinden ziyade bir süre maç anlatımı, haberler vs gibi özelliklere yoğunlaşacağım. Bir de üzerinde çalıştığım süpriz bir özellik var, onu tamamlayınca açıklayacağım

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
vbeta, zulfikar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık