IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2014, 12:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MEB Müsteşarı'nın basından ilginç isteği: Haber yapmayın!




MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, okul müdürlerinin atamasıyla ilgili protesto edildi. Basın mensuplarından protestoya yer vermemelerini istedi.



Daha önce valiler kararnamesiyle merkeze alınan eski Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in bir hastane açılışında kentte görev yapan ulusal basın mensuplarına "Parasını vereyim haber yapmayın" demesinin başka bir benzeri de bugün Bursa'da 2014-2015 eğitim-öğretim yılının açılış töreninde yaşandı.

Bursa'da 2014-2015 eğitim-öğretim yılının açılış töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'nın, sendika üyesi eğitimciler tarafından okul müdürlerinin ataması nedeniyle alkışlanarak protesto edilmesi üzerine eylemle ilgili değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt'un basın mensuplarından protestoya yer vermemelerini istemes,, eski Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in basın mensuplarına "Bunları haber yapmayın" demesini hatırlattı.

"AÇILIŞI ÖN PLANA ALIP PROTESTOYA YER VERMEYİN"

Sınıfları gezen Müsteşar Yardımcısı Kurt daha sonra basın mensuplarını bir sınıfa çağırarak haber değeri olmayan bir açıklama yapacağını söyledi. Kurt, tatsız bir olay yaşandığını belirterek şunları söyledi:

Müsteşar Yardımcısı Kurt, "Oradaki karmaşa, alkışlama sizin için çok daha fazla haber değeri taşıyor. Ama şu açılışı ön plana alıp onları haberlerinizde daha az yer verseniz, hatta hiç yer vermezseniz bu memlekete güzel bir hizmet etmiş olursunuz. Bunu özellikle sizlerden istirham ediyorum. Bilinçli medya, bilinçli habercilik adına" diye basın mensuplarını uyardı.
"MÜDÜR SOYKIRIMINA HAYIR" SESLERİ YÜKSELDİ
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın konuşmak için kürsüye çıktığı sırada Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve Aktif Eğitim-Sen Bursa Şubesi üyeleri protokol alanında ayağa kalkarak protestoya başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya’nın istifasını isteyen sendika üyeleri "Müdür soykırımına hayır", ’Tetikçiler istifa’, ’Siyasi kadrolara hayır" diye bağırdılar. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya, konuşmasını kısa keserek yerine oturmak zorunda kaldı. Bunun üzerine prtosetsocular eylemlerini platform önüne geçerek sürdürdüler.

Platformun önünde yapılan protestonun ardından okul bahçesinden ayrılan eğitimcilere bir velinin tepki göstermesi üzerine yaşanan arbede polis tarafından engellendi. Sendika üyeleri daha sonra okuldan ayrıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

EYLEMLERE DEVAM EDECEĞİZ
Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, önce müdürlerden özür dilemeden törenin yapılamayacağını ve bundan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm etkinliklerini protesto edeceklerini söyledi. Türkoğlu, okul kurumlarının parti kurumlarına dönüştürüldüğünü öne sürerek, müdür ve öğretmen kıyımına son verilmesini istedi.
Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç, yeni atanan müdürlerin bazı okullarda ders programının bile hazırlayamadığını ve okulların açılamadığını belirterek, görevden almaların devam ettiğini, 282 okul müdürünün görev yerlerine nasıl gidecekleri dahi düşünülmeden dağıtıldığını kaydetti.

GİRESUN VALİSİ BASIN MENSUPLARINI NASIL UYARMIŞTI?

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin bir hastane açılışında kentte görev yapan ulusal basın mensuplarını eleştirmişti. Giresun'daki olumsuz olayları ulusal basına taşınmamasını isteyen Vali Şahin, haberin edeceği parayı kendilerinin karşılayacağını söyleyerek "Giresun'u kötüleyen şeyleri yazmayın. Giresun'un aleyhine olan şeyleri genel basına taşımayın. Kol kırılır, yen içinde kalır. Efendim, 'Cenazeyi derme çatma teleferikle karşıya geçirdiler' bunu haber yaptınız. İyi mi oldu. Belki sen oradan 3-4 puan ya da 400-500 lira aldın. Ben vereyim sana o parayı, yazmasan. Giresun'u Türkiye'ye olumsuz yansıtmasan" ifadelerini kullanmıştı.

"CANLI YAYINDAYIZ" DİYE UYARILINCA...

Şahin'in açıklamalarının ardından yanına yaklaşan valilik görevlilerinin "Efendim kameralar çekiyor, canlı yayın var?" diye uyarması üzerine "Tüh yine yakalandık. Bizimkilerin aklı başına sonradan geliyor. Daha önce uyarsaydınız ya. Giresunspor olayında da böyle oldu. 3-4 tane futbolcu getirmiştim. Basına 'o adam' diye yansıyan o kerata futbolcuları oynatmıyor, futbolcular benim gibi maç izliyorlardı. Ondan sonra teknik direktör istifa etti" dedi. Daha sonra basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi." diye tepki göstermişti.

__________________
Eskidendi, çok eskiden !
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
basından, haber, ilginc, istedi, meb, müsteşarının, yapmayın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu'nun adaylığına dış basından ilk yorumlar Seth Haber Arşivi 1 22 Ağustos 2014 13:45
Google'ın ilginç isteği! Deep Google 0 25 Şubat 2012 20:51
CHP'nin Demirel'den ilginç isteği Ashriel Haber Arşivi 0 02 Kasım 2011 17:49