IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ekonomi Haberleri (https://www.ircforumlari.net/ekonomi-haberleri/)
-   -   Yeni ÖTV sistemi mi geliyor? (https://www.ircforumlari.net/ekonomi-haberleri/795963-yeni-otv-sistemi-mi-geliyor.html)

Sanem 18 Mayıs 2018 11:39

Yeni ÖTV sistemi mi geliyor?
 
Türkiye'de atılacak siyasi ve ekonomik adımlar uzun süredir siyasi otorite tarafından dillendirilmiyor. Hükümet'in seçimden sonraki olası açılım hedefi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik tarafından açıklandı. Bugün ise hazırlanan yeni bir ÖTV taslağı hakkında bilgiyi bir akademisyen olan Prof. Dr. Emre Alkin verdi. Alkin'in verdiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem'in akaryakıta getirilen ÖTV sistemini başka mallara da getirmek için çalıştığını bildirdi. Konuyla ilgili Ekonomi'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek veya Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan herhangi bir beyanat gelmedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşanacak ekonomik gelişmelerle ilgili haberler artık siyasi otorite tarafından değil akademisyenler tarafından duyuruluyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artışa engel olmak isteyen hükümet petrolde ve dolarda yaşanacak fiyat artışları sebebiyle yapılacak benzin zammının önüne geçmek için zam miktarı kadar akaryakıt ÖTV'sinden vazgeçeceğini açıkladı.
Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin ise Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem'in enflasyon yaratan mallardaki ÖTV oranını azaltmak için çalışma yaptığını söyledi.
Zorunlu mal kategorisinde konulan vergilerin enflasyonu arttırdığına işaret eden Alkin, “Akaryakıt gibi elastikiyeti düşük olan tüm zorunlu mallar kategorisinde ÖTV'nin inmesi gerektiğini düşünüyor ve bu uygulamanın hayata geçirilmesi için uğraşıyoruz.
Zorunlu mal kategorisinde konulan vergilerin enflasyonu, hayat pahalılığını arttırdığını hep söyledim, bunun zararlar hakkında bilgi verdim. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, sadece akaryakıtt değil zorunlu mal kategorisindeki tüm ÖTV'nin de indirilmesi için çalışıyor. Esasen bu mal ve hizmetlerden alınan vergiler arttığı sürece enflasyon da düşmüyor. Çünkü aslında enflasyona doğrudan etki eden mal ve hizmetler bunlar. ifadelerini kullandı.




alıntı

oMeN 18 Mayıs 2018 11:43

Cevap: Yeni ÖTV sistemi mi geliyor?
 
ßu Gidişle Her Gün ßayram olsa Sözünün yerini, Hergün Seçim Olsa Sözü alacak..

Sanem 18 Mayıs 2018 11:45

Cevap: Yeni ÖTV sistemi mi geliyor?
 
bu Ötv sistemide secimlere kadarmış dün akşam haberlerde izledim. Yani kısa vadede seçim yatırımı..

oMeN 18 Mayıs 2018 11:52

Cevap: Yeni ÖTV sistemi mi geliyor?
 
Aynen, Sadece Ötv Degil ßence Şahsi Fikrim Daha ßi çok konu o tarihe Kadardır. Seçim ßiter Hayat Normale yani Eskiye Döner :)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net