IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Aralık 2015, 10:42   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkeklerde Kalp Krizinin Uyarıcı İşaretleri




Uzmanlar, erkeklerde kalp krizi riskinin kadınlara oranla 2 kat daha fazla olduğunu söylüyorlar. Erkekler hem biyolojik yapıları gereği hem de kalp krizine davetiye çıkaran çevresel etkenlere daha çok maruz kalmaları sebebiyle, kadınlardan daha fazla kalp krizi riski taşıyorlar.
Kalp krizi, hayati önem taşıyan bir rahatsızlık olması nedeniyle müdahalede zamanın önemi büyüktür. Bir saniyelik bir süreç bile yaşam ile ölüm arasındaki savaşta, yaşama geri dönmek için önem arzedebilir. Bu nedenle kalp krizi belirtilerinin iyi öğrenilmesi, zamanında müdahalenin ilk şartıdır.

Kalp krizi belirtileri, genel olsa da kadın ve erkeklerde farklılıklar gösterir. Kadınlara oranla iki kat kalp krizi riski taşıyan erkeklerin bu konuda daha fazla uyanık olmaları ve belirtiler oluştuğunda en yakın sağlık kuruluşundan yardım almaları gerekir.
Erkeklerde Kalp Krizinin Uyarıcı İşaretleri
Eğer omuzlarınızda beklenmedik bir ağrı varsa bu daha ağırlıklı olarak stres veya gerginlikten olabilir. Omuz ağrısı ve diğer nonspesifik belirtiler- göğüs ağrısı yoksa bile- bir kalp krizinin habercisi olabilir. Kalp hastalığı ve yaygın olan kalp krizi uyarı işaretleri bilmek hayatınızı kurtarabilir.
BİR ERKEK KALP KRİZİ ÖNCESİ VE SIRASINDA NE HİSSEDER?
Kalp krizi veya miyokart enfarktüsü geçiriyorsanız varsa göğüs ağrısı olması kuvvetle muhtemeldir. Göğüs ağrısı genellikle sağ taraflı göğüs ağrısı, erkeklerde kalp krizinin en sık görülen belirtisidir.

DİKKAT!
Yaygın inanışa rağmen, kalp krizi göğüs ağrısı her zaman ani ve şiddetli değildir. Erkeklerde Kalp krizi genellikle gelir ve gider hafif göğüs ağrısı ile yavaş yavaş başlar.
Kalp krizi ile aşağıdaki belirtileri hissedebilirsiniz:
Göğüste mat ağrı
Üst göğüste hazımsızlık veya mide ekşimesi
Göğüs üzerinde basınç ya da ağır bir duygu
Göğüste belirsiz rahatsızlık

Erkeklerin aşağıdaki gibi bir kalp krizinin beklenmedik belirtilerini izlemeleri gerekir:
Kendini endişeli hissetme (bir şeylerin yanlış gitmesi yada olağandışı dehşet duygusuna sahip olma)
Bulantı ve kusma
Olağandışı terleme, soğuk, nemli cilt
Nefes almakta sıkıntı, yeterince nefes alamama duygusu
Baş dönmesi
Enerji veya güç eksikliği

UYARI İŞARETLERİ BELİRGİNLEŞTİĞİNDE NE YAPILMALIDIR?
Erkekler genellikle göğüs ağrısı ve diğer uyarı işaretleri varken bakım aramayı geciktirebilir. Bir kalp krizi uyarı belirtileri genellikle yavaş yavaş başlar. Bu durum da ciddiye almamanıza yol açabilir. Eğer bir kalp krizi herhangi bir uyarı işaretleri varsa yapabileceğiniz en iyi şey şudur:

112’yi arayın. Kalp krizi kalıcı kalp hasarına neden olabilir. Sizdeki belirtiler hafif ve ya göğüs ağrısı yoksa bile hemen 112’yi arayın. Semptomların ortadan olmadığını görmek için beklemeyin. Acil personel sizi tedavi edecektir.
Hatta kalın ve operatör talimatlarını izleyin. Operatör kalbinizdeki damarlarda bir kan pıhtısının önlenmesi veya daha büyük kan pıhtısının oluşmasını önlemek için aspirin almanızı önerebilir. Bu nedenle hali hazırda evinizde aspirin kutunuz olmalıdır. Eğer kan sulandırıcı ilaçlar, kanama sorununuz yada aspirin alerjiniz varsa bunu telefonda bildiriniz.
Sorular sorun. Hastane ekibine testler ve belirtiler hakkında soru sorun. Bir kalp krizinin uyarı işaretlerine sahip erkekler acil serviste yapılan testler ilk etapta normal olsa bile daha fazla test yapılması için o gece hastanede yatırılması gerekebilir.
Doktorunuzun talimatlarına uyun. Eğer eve gittikten sonra, belirtiler tekrarlayıcı veya daha şiddetli hale gelirse tekrar 112’yi aramak için isteksiz olmayın. Yeni hastaneden taburcu olmuş olmanız tekrar olmayacağı anlamına gelmez. Bir kalp krizi, herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir.
Acil bir durumda gerekli olabilir diye doktorun adı, telefon numarası, kullandığınız ilaçlar ve tıbbi problemlerinizi bir liste halinde göz önünde bulundurunuz. Bu liste olası acil bir koşulda sizin bakımınıza hızlandırmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca durumunuz hakkında aile üyelerini de bilgilendiriniz. Sağlık koşullarınız hakkındaki bilgiler acil müdahalede doktorların sorabileceği sorulara uygun cevaplar verilerek doktorlara yardımcı olunabilir.


aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkeklerde, kalp, krizinin, uyarıcı, İşaretleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yatay Trafik İşaretleri , Yol Üzerindeki Yatay Trafik İşaretleri , Trafik İşaretleri Violent Otomobil Haberleri 0 11 Kasım 2013 16:48
Kalp krizinin arkasından cinayet çıktı PassioN Haber Arşivi 0 16 Mart 2012 21:03
Göz kapakları kalp krizinin habercisi. System Sağlık Köşesi 0 21 Eylül 2011 21:12
HELP uyarıcı Skys mIRC Scripting Sorunları 1 29 Haziran 2009 21:36