IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Nisan 2018, 15:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Prostat Sağlığı ve Tedavi




Prostatit

Prostat mesanenin altında, rectumun önünde yerleşmiş ceviz büyüklüğünde bir bezdir.
Prostat iltihabına denir.Akut bakteriyel prostatit genellikle prostat absesi ile beraber olabilir. En sık etken E. Coli, proteus, klebsielladır.Belirtiler titremelerle yükselen ateş, idrar yollarına ait şikayetler, idrar yapamamadır. Abse drenajı yapılır ve antibiyotik tedavisi başlanır. Kronik bakteriyel prostatit muayene sırasında ağrı meydana gelmez. Ateş gibi akut infeksiyon bulguları yoktur. En sık etken klamidya, mikoplazma, üreoplazma dır. Tedavi de prostat sıvısına en fazla geçen antibiyotiklerle uzun süreli tedavi uygulamaktır. (3 ay kadar)

Benign prostat hipertrofisi:

Prostat bezinin büyümesidir. 50 yaşını geçen erkeklerde görülür. Belirtileri gece idrara kalkmaktır. Kesik idrar yapmak, idrarın başında ve sonunda kan damlayabilir. Hastalığın seyrinde geceleri sık sık idrar yapmak ihtiyacı duyulur uzun bekleyişten sonra çok az idrar yapılır. İdrar torbası tam anlamıyla boşalmaz. Bir zaman sonra hiç idrar yapamama tehlikesi baş gösterir. İlaç tedavisi önerilir. Kesin tedavisi cerrahidir.

Prostat kanseri

Erkeklerde en sık görülen kanser tiplerindendir. Genellikle 50 yaşın üstünde görülür. Ancak seyrek olarakta gençlerde de görülebilir. Prostat ejakulasyon sırasında spermin dışarı atılması için gerekli akışkan sıvının ve enzimlerin 1/3 ünü salgılar. Prostatın arkasındaki seminal kabarcıklar bu akışkanın yapıldığı yerdir.Rectuma olan komşuluğundan dolayı rectal muayene önemlidir. Prostat kanserinin sebebi henüz bilinmemektedir. Birinci faktör ailede prostat kanseri hikayesinin bulunmasıdır. Yaşlı kişiler risk altındadır. Östrojen hormonunun (kadınlık hormonu) kan seviyelerinin yükseldiği ağır karaciğer hastalıklarında prostat kanseri riski azalmaktadır. Çevresel faktörler riskin artmasında rol oynar.Belirtiler prostat bezinin büyümesine bağlı idrar yapamama, idrar veya semen sıvısında kan görülmesi gibi bulgular verebilir.Tanı rectal tuşe ile konur.Kanda PSA (Prostat Specific Antijenin) testinin bulunması prostata kanseri tanısında çok önemlidir.Yayılmayı yani metastazları araştırmak için ayrıca kemik taramaları, röntgen, MR, BT gibi tetkikler istenebilir. Üroloji doktoru ultrasonografi eşliğinde biopsi yapabilir.Tedavisi cerrahidir. Yayılmışsa radyasyon tedavisi veya hormon tedavisidir.

__________________
Bilirsin Sevgilim Bela Okuyamam ben , Allah belanı değil .. İmam selanı versin
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
prostat, prostatit, prostatsağlığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Prostat Kanseri Tedavi Yöntemleri Sanem Erkek Sağlığı 0 03 Nisan 2018 01:49
Prostat Sağlığı MasteR06 Erkek Sağlığı 0 03 Ocak 2014 12:47
Brakiterapi, Prostat kanserinde modern tedavi KarakıZ Sağlık Köşesi 0 30 Ağustos 2011 00:16
Prostatit (Prostat İltihabı) Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? KarakıZ Erkek Sağlığı 0 30 Ağustos 2011 00:04
Prostat Kanseri Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? KarakıZ Erkek Sağlığı 0 30 Ağustos 2011 00:04