IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2011, 19:49   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evcil Hayvanınız Sizi Anlatıyor.







İzmir Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Türel Gürcan, evcil hayvan tercihlerinin, kişilerin beklenti ve ihtiyaçları hakkında fikir verdiğini söyledi.

Gürcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların binlerce yıldır hayvan beslediğini, önce "vahşi hayvanlardan kendini korumak" için köpek beslemeyi tercih ettiğini belirtti.

Daha sonra insanların, yiyeceklerini fare ve böceklerden korumak için kedi beslemeye başladığını anlatan Türel Gürcan, zamanla insan ve evcil hayvan arasındaki iletişim şekli ve birliktelik amacının da değişmeye başladığını ifade etti.

İnsanların daha önce kalabalık ortamlarda yaşadığını, bugün çekirdek aile kavramının yaygın olduğunu, yalnız yaşayan insanların sayısının da her geçen gün artığını dile getiren Gürcan, artık insanların evcil hayvanını "evin bireyi" olarak kabul ettiğini kaydetti.

Her evcil hayvanın farklı ihtiyaçları olduğuna dikkati çeken Türel Gürcan, ailenin de evcil hayvanlardan farklı beklentileri bulunduğunu ve beklentilerine, ihtiyaçlarına uygun olarak kedi, köpek ve diğer hayvanları beslemeye karar verdiğini söyledi.

-"KÖPEK SEVGİ, KEDİ ÖZGÜVEN AŞILIYOR"-

Veterinerlik Polikliniği sahibi de olan Türel Gürcan, kedi ve köpek sahiplerinin pek çok ortak yönü olduğunu gördüklerini de söyledi.

Türel Gürcan, köpeklerin görmeyenlere veya polislere yardımcı olmanın dışında birçok faydasının olduğunu, özellikle çok çocuklu ailelerin köpek beslemeyi istediğini ifade etti.

Köpeğin bir aileye, öncelikle de çocuklara "sorumluluk sahibi" olmayı öğrettiğini vurgulayan Gürcan, şunları kaydetti: "Köpek besleyen insanların genel karakteristik özelliklerinin olduğunu görüyoruz. Örneğin, tek başına olanlar köpek beslemeyi çok tercih etmiyor. Köpek besleyenlerin çoğunlukla aile olduğuna tanıklık ediyoruz. Köpek, bir dost gibi, aileye, özellikle de çocuklara sorumluluk sahibi olmayı öğretiyor. Köpeğin yemek saati, dışarı çıkma saati, karşılıklı oyun saati var. Köpek besleyenlerde daha çok karşılıksız sevgi ihtiyacını da görüyoruz. Çünkü köpek yaşadığı aileye karşılıksız sevgi verebilecek bir arkadaş olmayı becerebiliyor." Gürcan, kediyi tek başına yaşayanların daha çok tercih ettiğini, bakımı kolay olan kediyle çok sık seyahate çıkanların iyi anlaştığını ifade etti.

Kedinin köpekten farklı olarak aileye "özgüvenin ne olduğunu anlattığını" söyleyen Gürcan, "Kedi, köpek gibi bağımlı değil. Tek başına kendini idare edebilecek bir canlı. Köpekten farklı olarak da insana özgüven aşılıyor. İnsanlar kediyi gördükçe bu özgüveni öğreniyorlar" diye konuştu.

Türel Gürcan, kedi ve köpeğin yanı sıra kuş ve balığın da insanlar tarafından tercih edildiğini, kuşun ses ve görüntüsüyle insanı rahatlattığını, özellikle estetiğe, güzelliğe düşkün insanların kuşları tercih ettiğini de dile getirdi.

-SIRA DIŞI HAYVAN BESLEYENLER-

Son yıllarda sürüngenleri evde besleyenlerin sayısında artış gözlemlediklerini de söyleyen Türel Gürcan, "10 yıl önce sadece belgesellerde gördüğümüz hayvanlar artık evlerde besleniyor. Özellikle bakım şartlarının kolay olması iguana gibi reptil besleyenlerin sayısını artırıyor" dedi.

Yılan besleyenlere de rastladıklarını kaydeden Türel Gürcan, sürüngenleri besleyenlerin sosyal yönünün daha az geliştiğine tanık olduklarını söyledi.

Gürcan, yeni yasayla timsah gibi hayvanların evde beslenmesinin yasaklandığını, yine de timsah besleyenlerin olduğunu bildiklerini kaydetti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anlatıyor, evcil, hayvanınız, sizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kokunuz Sizi Anlatıyor.. AftieL Parfüm 0 30 Mayıs 2014 10:51
Evcil Hayvanlar - Evcil Hayvanlar Hakkında Bilgi MasteR06 Hayvanlar Alemi 0 28 Temmuz 2011 20:35
Beyaz, mor, gri, siyah, yeşil, kırmızı... Bayıldığınız renk sizi anlatıyor... Süslü Burçlar, Fallar ve Kehanetler 8 27 Kasım 2010 17:27