IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2013, 12:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünya’nın En Büyük Yer Altı Mağaraları




1.Mulu Mağaralar
Borneo’daki Mulu Ulusal Parkı’nda bulunan mağaralar, karstik oluşumlara ev sahipliği yapmaktadır.Bir yağmur ormanının içinde yer aldığı için doğanın tüm güzelliklerini barındıran Mulu Mağaraları’nda 40 adet Boeing 747 uçağın sığabileceği büyüklükte Sarawak odası bulunur. Sarawak dünyanın en büyük mağara odasıdır. Sivri uçları ve mermere benzeyen görünümüylede dikkatleri üzerine çekmektedir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2. Jeita Mağarası
Jeita Mağarası, birbiriyle bağlı 2 kireçtaşı mağarasının birleşmesiyle oluşmuştur. Tavandan aşağı doğru uzanan sarkıtlar muhteşem ve bir o kadar da korkutucu bir görüntü yaratmaktadır. Tavana baktığımız zaman sivri sarkıklar bir kılıcı andırsada onlar taşların şekil değiştirmesiyle oluşmuştur. İçerisinde ışıkların kullanılmasıyla renki ve çekici bir ortam oluştrulmuştur. Turistlerin en sık uğradığı yerlerdendir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

3. Carlsbad Mağaraları
New Mexico yakınlarında bulunan Carlsbad Mağaraları’ndaki Büyük Oda 1219 m-190 metre ölçülerinde ve 107 metre yüksekliğindedir. Dünyadaki en büyük 7. mağara odasıdır. Sarkıt ve dikitlerin muhteşem görüntüsü ile kolay ulaşılabilir bir mağaradır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

4. Skocjan Mağaraları
Avrupa’daki en yüksek mağaralardan biri olan Skocjan mağara sisteminde bulunan şelaleler, vadiler ve inşa edilen köprü Yüzüklerin Efendisi’nden fırlamış gibi görünmektedir. Bu mağaralar batık bir nehir olan Reka Nehri’nin eseridir. Yüzeyden akan Reka Nehri aniden çökmüştür ve mağaralar arasında yolunu bulmuştur. 34 km boyunca yer altında akan su Adriyatik kıyısında tekrar yüzeye çıkmaktadır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

5.Majlis al Jinn Mağarası
Umman’da bulunan mağara dünyanın en büyük yer altı mağaralarındandır. 310 metreye 225 metre genişliğinde ve 120 metre yüksekliğindeki mağara tek bir odadan oluşur. Mağaranın en derin yeri 178 metredir. Mağaraya 12 adet Boeing 747 sığabileceği belirtilmektedir. Mağaraya sadece profesyonel tırmanışçılar ulaşabilmektedir. Bir çok kişide belli bir yere kadar tırmanmıştır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

6. Waitomo Mağaraları
Yeni Zelanda’nın en çok turist çeken yerlerinden biri olan Waitomo Mağaraları’nda ünlü ateş böcekleri yaşar. Bu ateş böcekleri sivrisinek boyutundadır ve çok güzel bir görüntü sağlamaktadır. 30 milyon yıl önce oluşan mağaradaki şekiller ve kireçtaşı bacaları eşsiz güzelliğe sahiptir. Benimde en çok ilgimi çeken yerlerden bir taneside burasıdır. Ateş böceklerin çıkardığı o güzel ışıklar gökyüzündeki yıldızları anımsatabiliyor ve insanın içini huzurla dolduruyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

7. Puerto Princesa Yer Altı Nehri
Filipinler’deki Palawan Adası’nın kuzey kıyılarında yer alan ormanda bulunan mağara ulaşılabilen en büyük yer altı nehridir. 8.2 km uzunluktadır ve Güney Çin Denizi’ne dökülmeden önce muhteşem bir mağaradan yavaşça akar. İçerisinde belli bir kısma kadar kayıklarla turistlik geziler yapılabilir. Belli saatlerde suyun yükselmesiyle mağaranın ağzı yarısına kadar kapanıyor. Bir çok film çekimine tanıklık eden bir mağaradır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

8. Kristal Mağarası
2000 yılında Kuzey Meksiko’da madenciler tarafından keşfedilen mağarada dünyanın en büyük doğal kristalleri bulunmaktadır. Mağaradaki en büyük kristal 11 metre uzunluğunda ve 4 metre çağındadır. Ağırlığı ise 55 ton civarındadır. Kristallerin bu derece büyük olmasının sebebi mağaranın içindeki çok sıcak havadır. İçerideki sıcaklık 58 derece C’a kadar yükselebilmektedir. Mağara bir akvaryumu anımsatsada maavi olarak gördüğünüz yerlerin içerinse buzlar vardır. Buzlarla kaplı olan bir yerin içerisinin sıcak olmasıda ilgi çekici.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

9. Reed Flute(Ney) Mağarası
“Doğa Sanatlarının Sarayı” olarak da bilinen mağara Çin’in güney kesiminde yer alır. Efsaneye göre insanlar mağaranın ağzının bir neye benzetirler ve mağara bu isimle anılmaya başlar. Kireçtaşının muhteşem oluşumlar yarattığı mağara kesinlikle görülmeye değerdir. Yine bir çok sarkıklar vardır ama bunlara verilen efekler ve ışıklandırmalar sayensinde sanki bir resseman tablosuna benzer. İçerisinde harinka bir görüntü vardır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

10. Eisriesenwelt Mağarası
İsmi Almanca’da “Buz Devlerinin Dünyası” anlamına gelen ve dünyadaki en büyük buz dağı ünvanına sahip Eisriesenwelt, Alp Dağları’nın Avusturya’da bulunan bölümünde yer alır. Bir nehir tarafından oyularak bu hale gelen Eisriesenwelt, yaz aylarında mağaraya süzülen erimiş kar sularının kışın donmasıyla oluşmuştur ve çok uzun sarkıkların bulunduğu bir doğa harikasıdır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
altı, büyük, dünya’nın, en, mağaraları, yer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünya Ülkesi Şili'den, Dünya'nın En Büyük Havuzu. (Resimler, Kareler, Fotoğraflar) Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 2 02 Eylül 2012 18:55
En büyük aşk acısı bile en fazla altı ayda dinmeli Sue Ruh Sağlığı 0 18 Mayıs 2012 20:31
Dünya'ya en büyük tehdit! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 11 Kasım 2011 16:34
input nick altı cizgili kelime başlangıçı büyük harf sahr mIRC Scripting Sorunları 1 23 Ocak 2011 12:27
Dünya'nın En Büyük Sazanı Bu Lampard Haber Arşivi 3 23 Eylül 2007 02:04