IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

7Beğeni(ler)
  • 3 Post By HerakLes
  • 1 Post By HerakLes
  • 1 Post By huri
  • 1 Post By Chelt
  • 1 Post By Julide

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
HerakLes
HerakLes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Zengin Çocuğu
Yazan; HerakLes 02 Aralık 2015, 17:27

ilk ve ortaokulda aynı mahallenin çocukları olduğumuzdan zengin çocuğu diyebileceğimiz bi arkadaşımız yoktu. bu sebeple ilk zengin çocuğunu 7. sınıftayken dershanede gördüm ben. zengin çocuğu derken ne anlıyoruz bilmiyorum ama bu çocuk benim için eşiği çok yükseklere koydu.

aynı sınıftayız, güzergahlarımız da aynı olduğu için gide gele arkadaş olduk sayılır. ya da en azından ben öyle sanıyorum. çocuk çok da iyi bi çocuk bak, hiç öyle artistliği falan da yok, o ana kadar zengin olduğunu da bilmiyorum ben. bu herifin türkçe netleri düşük. 16 net falan yapıyor. otobüste dönerken bi gün; "abi ben paragraf sorularında sıkıntı yaşıyorum, türkçe netlerimi geliştirmek istiyorum." dedi. tamam geliştir dedim. bana ne lan izin mi istiyosun benden. 7. sınıfta dershaneye vermişler zaten atarlı dönemlerimdeyim. "sen bana yardım et" dedi. nasıl yardım etcem lan ben sana matematik olsa çözeyim anlatayım, türkçe paragraf sorusu dediğin okuduğunu anlama. napayım yani?

o sırada sahilden geçiyoruz 2 dakika falan denizde gemileri seyrettim. sonra adam o gün olduğumuz denemeyi çıkardı. "senden paragraf sorularını okumanı istiyorum. zaman tutucam ben yavaşım sanırım öğrenmem lazım" dedi. denemeden daha yeni çıkmışız, otobüste aynı denemenin paragraf sorularını teker teker okumamı istiyor. çocuğun gözünde okumayacağıma dair en ufak bi tereddüt yok, bu isteğini yerine getireceğimden o kadar emin ki. (zenginliğin tanımı budur benim için) lan defol git dedim. kafam düzülmüş zaten okur muyum ben onları bi daha.

sırt çantasını açtı:

-kaç para istiyorsun
+ne parası?
-20 tl veririm eğer okursan. yiyecek içecek alırsın kendine.
+20 tl mi? (7. sınıfa gidiyorum. çilekli rondo 40 kuruş o sıra. ne yiyecek içeceği lan dünyaları alırım)
-30 tl'den fazla vermem
+ edebiyat sanatı, toplumdaki sayısız iletişim yolla-rından biridir. sanat eseri konuşursa, konuşurken de bir dünya koyarsa ortaya bunu hiç kuşkusuz bi-rileri için yapar. sanatta güzellik, sanatçının, ger-çeğin örtüsünü kaldırarak...

tereddüt yok demiştim adamda, bi bildiği varmış. hayatımda kazandığım ilk para bu benim. o zaman "ulan para kazanmak ne kadar da kolaymış abartıyolar hep" dedim. ekmek aslanın ağzındaymış. aslanın ağzına kafamı sokup dans etmişim adeta. ama gerisi gelmedi. halbuki çok da güzel bi başlangıç yapmıştım lan. askerde de aynı parayı aldım ben mesela. ama aylık. çocuk bi çırpıda verdi, o zamanın parası bi de. meğer bizim oturduğumuz ilçenin yarısı bunun babasınınmış. babayla anne ayrı olunca (zengin hastalığı. ilk iş karıyı boşuyor adamlar) her taraftan para yağdırmışlar çocuğa. buna verilen harçlıkla işletme kurarsın kendin ayrıca zengin olursun. ondan sonra diyor ben türkçe paragraf sorularında zorlanıyorum. hani dert bulamamış kendine gitmiş kafayı buna takmış, ben niye paragraf sorularını yapamıyorum diye dolaşıyor ortalıkta. en büyük derdi bu. en sonunda parasını verip birilerine okutmayı akıl etti de rahatladı.

biz de gidip okulda bedava matematik anlatıyoruz arkadaşlarımıza. bu olaydan sonra ufkum açıldı, okuldaki tavırlarım değişti ama karşılık bulamadım:

-burdan x'i yalnız bırakıp yapıyosun en son.
+anladım tamam.
-iyi para ver hadi
+ne parası lan?
-olum biraz medeni ol sığır. ders anlattık o kadar bedava mı bu işler?
(hareket çekerek kantine doğru gider)
-tamam karnım acıktı simit ayran al. o da olur hadi. bu seferlik ayağın alışsın.
(umursamadan hızlanarak kantine gitmeye devam eder)
-sakız al sakız bari. naneli.

dediklerimin hepsini aldı, karşıma geçip kendi yedi.

hacı insanlar böyle zengin oluyor tuta tuta. Biz zengin olamadık niye. Çünkü bi babam var allah uzun ömür versin.ya aşağıda anlatıcagım olay hayal ürünü falan değil ha. Birebir gerçek.

babamdan 90'lı yıllarda bir arkadaşı borç istemiş. vermiş bu da 300 mark. (mark zükerberk değil eski bir para birimi gençler bu mark. 2002'de tedavülden kalktı. 11-12 yaşında bir çocuk hayatında hiç mark görmedi. zükerberk gördü hep. kızları pokladı facebook'tan sayesinde. akp döneminde gerçekleşen şeyler işte. feysbuk filan. bunlar berbaat şeyler. bunlar kötü.)

gel zaman git zaman arkadaşı babama borcunu ödememiş. annem de "iste paranı artık, bir hatırlat hiç olmazsa" demiş. babam da "nasıl hatırlatayım ayıp değil mi" demiş. istememişler. aradan yine zaman geçtikten sonra tekrar böyle bir konuşma geçmiş aralarında. "o öyle direkt istenmez ayıptır, hem adam belki unuttu benim ona borç verdiğimi" diye çıkışmış babam anneme. 2 saat yemek sofrasında napalım ne edelim de adamı kırmadan hatırlatalım diye düşünmüşler. en sonunda dahice bir plan bulmuşlar. babam bulmuş, annem de bunu çok mantıklı bulup onaylamış. ben planı duyduktan sonra bunlar beni bu yaşa kadar nasıl büyüttü, biz nasıl sokakta kalmadık onu düşündüm.

babam adama gitmiş:

-hüseyin naber yahu
+iyi abi sen nasılsın?
-ben de iyiyim. al sana 300 mark daha. ihtiyacın vardır belki. (daha diyerek önceden borç verdiğini hatırlatıyor ve bir 300 mark daha veriyor adama. dahiyane plan.)
+abi... benim zaten borcum vardı sana... ödeyeceğim valla.
-tamam tamam önemli değil sen şunu al lazım olur.
+sağolasın abi.

aradan 20 sene geçiyor, biz ordan taşınalı 17 sene falan olmuş. 600 mark gitmiş öyle. sonradan da istememişler artık. bana bunu anlattıklarında ben delirdim tabii. orda durulur mu abi, madem risk almışsın bassana 600 mark daha adama. elbet bir gün kazandıracakti o. hem aradan bu kadar zaman da geçmiş. evi arabayı satıp adama girmek lazım. küçük oynayınca kaybediyorsun büyük yatırımcılar kazanıyo hep dedim dinletemedim.

sonuç olarak; babam 90'lı yıllarda bir tane adamın üstüne para basmış 1'e 2 verir diye. kaybetmiş. o zamandan beri kumara tövbeli. hem de öyle türk lirası falan değil. bastığı para tedavülden kalktı olum ne diyeyim daha. iddaa'nın mucidi benim babamdır o yüzden. bu bahis olayları, karşılıklı gol var, üst biter falan hep sonra çıktı yasal oldu türkiye'de.

dünyanın farklı yerlerinde, aynı işi yaparak çok daha fazla para kazanan insanlar olabileceğini ilk o zaman anlamıştım. sonra da gittim İRC FORUMLARINDA moderatör oldum işte.
__________________
Sırf başlayıp bitirebildiğim bir hikayem olsun diye, bıktım ardımda yarım kalmış hikayeler taşımaktan. Yazmanın eziyeti öğretecek bana; Hayat sahip olduklarımızın dışında kalanlarmış meğer.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 672 Yorumlar 5
Toplam Yorum 5

Yorumlar

Alt 04 Aralık 2015, 16:37   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zengin Çocuğu




bi üyeden gelen mesaj üzerine kaleme alındı.

evet belli bi yaştan sonrasını gerçekden bazen hatırlıyamıyorum. Bu dengesizliğimin sebeplerinden biri olabilir. O yüzden aklıma geleni yazıyorum. Ama bu yazdıklarım aklıma nerden geliyor gerçekten bilmiyorum.

her ne kadar belli bir yaş dediysem de bu yaş herkese göre değiştiği için tam bir rakam veremedim. kendimi ilk 6 yaşında karın içine bata çıka ilerleyerek okula giden bir şey olarak hatırlıyorum. bundan öncesi hiç yok. 6 sene lan 6 sene... o yaşlara ait ne bir arkadaş, ne bir oyuncak. yok yani hiçbir şey hatırlamıyorum. çocukluğumun o evresine dair hatırladığım tek olay: dövmek için kovaladığım abimden yediğim dayak.

5 yaşına kadar çocukluk fotoğrafım da yok. abimin bir sürü fotoğrafı var. normalde teknolojinin gelişmesi, benim daha çok, daha güzel fotoğrafımın olması gerekmez mi mantıken? yok. anneme dedim neden yok. baban abinin fotoğraflarını çok çekti, sen doğduktan sonra hevesi kaçtı, sanata küstü, hiç çekmedik seni dedi. tebrik ettim annemi. böyle yalan söylemek yani valla helal olsun ne ara yazdın, ne ara düşündün. sanata küsmüş.

bütün ailenin kan grubu pozitif. ben negatifim. aha dedim biliyodum bi halt olduğunu dedim. bi gün ailece kan tahlili yaptırmaya gitmiştik, doktora "söyle gerçeği doktor, kaldırabilirim" dedim. olabiliyo öyle saçmalama evladım dedi. olabiliyomuş öyle. fotoğraflardan haberin yok tabi konuşuyon boş boş. küçükken travma mı geçirdim, inşaata topum mu kaçtı, yüksekten mi düştüm, kimliği belirsiz kişilerce kaçırılıp geri mi bırakıldım da böyle oldum ben. yetenek sizsiniz denilen programa 5 yaşındaki çocuk katıldı neler yaptı lan. mesela o çocuğun 3 yaşından beri bilinci yerinde belki de. benim 6 senem kayıp şu an. 26 yaşında gibi hissediyom kendimi. şimdi bana kaybolan yıllarımı verin.

hakikaten, şimdi ben 32 yaşımdayım ya mesela. ulan dedim 32 sene ne çabuk geçti devamı da böyle mi olacak şeklinde bi endişeye kapıldım. ondan sonra da 6 yaşına kadar nasıl geçti bilmiyorum ki, onlar sayılmaz dedim. kendimi 26 yaşında ilan ettim şu an. mantıklı olan da o. nasıl geçtiğini bilmediğimiz süre bizden değildir. haa çok zeki olup da 2 yaşımdan beri ne yaptığımı hatırlıyorum diyen varsa ipi tuttu işte şimdi. her şeyin fazlası zarar. asrın gençleştirme yöntemini buldum lan. şu yazıyı okumadan önce 30 isen şu an 24'sün. forward'layın da türkiye gençleşsin amme hizmeti yapıyoruz burda. hadi gelin halı saha maçına gidelim.

dur, şu anda kendini mutsuz hisseden ve askerliğini yapmış erkeklere bi şey daha hatırlatayım da günü güzel geçsin:



şu anda askerde değilsin.



bulunduğun yerden mutlu değilsen, bulunmak istemediğin ve bulunmadığın yerleri düşün. ben hep öyle yapıyorum. içinizden yapın ama. işte ben içimden yapmıyorum buraya yazıyorum. Mükafat olarakda moderatör oldum işte. umarım cevap sorularına yanıt olmuştur.

__________________
Sırf başlayıp bitirebildiğim bir hikayem olsun diye, bıktım ardımda yarım kalmış hikayeler taşımaktan. Yazmanın eziyeti öğretecek bana; Hayat sahip olduklarımızın dışında kalanlarmış meğer.

Konu HerakLes tarafından (05 Aralık 2015 Saat 06:55 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Aralık 2015, 19:22   #3
huri
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zengin Çocuğu




Senin anılarını okuyunca ne kadar tekdüze bir hayatım olduğunu görüyorum. Ama sen yine de bu kadar tatlı olma. ☺️

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Aralık 2015, 12:31   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zengin Çocuğu




kimmiş bu zengin çocuğu düşünmedim değil açıkcası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
eline sağlık hocam döktürmüşsün.

__________________
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türk'lüğümü...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Aralık 2015, 12:58   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zengin Çocuğu




Merak içerisindeyim. Şuan Herhangi bir adamın üstüne oynayıp 1'e 2 alabilir miyim ?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Haziran 2016, 16:43   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zengin Çocuğu




Aklıma "Bir şeyin olma olasılığı, isteme olasılığıyla ters orantılıdır" diyen Murphy ve yasaları geldi...orada bir yasa daha vardır Asla misis Murphy ile ilişki kurmayın...

__________________
You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female!
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
Çocuğu, edebiyat, paragraf, zengin


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık