IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Nisan 2014, 11:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Paralel temizlik




İçişleri, Maliye ve Gümrük bakanlıkları personel ve network'te yapılanmaya gidiyor. Paralel yapıya yakın yazılım şirketleriyle anlaşmalar da feshediliyor

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Devletin zirvesini dinleyen Paralel Yapı'ya karşı yürütülen "dijital temizliğin" kapsamı genişletildi. Siber Güvenlik Kurulu'nun kararları kapsamında bütün kamu kurumları, bünyesindeki bilişim altyapısına neşter vurdu. İçişleri, Maliye, Çalışma ile Gümrük bakanlıkları, personel ve bilgi işlem bölümlerin- de yeniden yapılanmaya giderken, Paralel Yapı'ya yakın şirketlerle yapılan yazılım anlaşmaları iptal ediliyor. Yeni düzenlemelerle olası sızmaların önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu amaçla üniversitelerden destek alınacak. Personel alımlarında kapsamlı istihbarat çalışması yapılacak.

İÇİŞLERİ DÜĞMEYE BASTI
Personel bazlı çalışmalarda ilk adımı atan İçişleri Bakanlığı, Bilgi İşlem Dairesi'ni yenilemek için düğmeye bastı. Bakanlık, bilişim personeli almak için ilan verdi. Bu birimde görevlendirilmek üzere 13 bilgisayar, elektronik ve haberleşme mühendisi alınacak. Geçen hafta 5 bakanlıkta bilgi işlem daire başkanları görevden alınırken, hizmet alınan bazı yazılım şirketlerinin sözleşmeleri de iptal edildi. Bu şirketlerin kamu kurumlarında kurduğu bilgi işlem altyapısının komple değiştirilmeye başlandığını belirten yetkililer, "Bütün kamu kurumları kullandıkları yazılım, donanım konusunda uyarıldı. Hizmet aldıkları firmaların Paralel Yapı ile organik bağı olup olmadığına bakılıyor" dedi.

MALİYE'DE BÜYÜK TEMİZLİK
Maliye'de gelir politikalarından muhasebata kadar birçok birimde görev değişikliğine gidildi. Hazine, SPK, Borsa İstanbul, Merkez Bankası gibi ekonominin kilit kurumlarında da görev değişiklikleri bekleniyor. Cemaate yakın isimlerin ilişki zinciri ortaya konulurken, görevden alınan bürokratların yerine atama yapılıyor. Diğer taraftan kurumlarda devletin gizli bilgilerini cemaate aktararak, ticari sırların paralel yapıya aktarılarak yabancı ellere geçmesini sağlayanlar hakkında başlatılan soruşturmaların birkaç ay içinde tamamlanması bekleniyor.

BAĞLANTILAR RAPORLANIYOR
Resmi kurumlarda yürütülen çalışmaların yanı sıra Başbakanlık Teftiş Kurulu da söz konusu şirketleri takibe aldı. Paralel yapının kasası olarak bililen şirketleri inceleyen kurum, bu şirketlerin kamu kuruluşlarıyla ilişkisini, izah edilemeyen para hareketlerini ve sahte fatura olup olmadığını araştırıyor.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
paralel, temizlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Paralel Aşklar N999 Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 03 Mayıs 2012 17:33
Paralel Evrenler YapraK Ödev ve Tezler 0 29 Nisan 2009 22:47