IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2014, 13:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Peşmergeye Kobani izni




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Peşmergelerin Kobani'ye geçmesi için yardım ediyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor



ABD'den bugün yapılan açıklamada Kobani'de IŞİD'le savaşan Kürt gruplara havadan silah, cephane ve tıbbi yardım yapıldığı duyurulmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan, Ankara'da Tunuslu mevkidaşı Monghi Hamdi ile düzenledikleri ortak basın toplantısında çarpıcı açıklamalar geldi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kobani halkına sınırlarını açtığını ve Türkiye'ye gelenleri bağrına bastığını söyledi.

-Çavuşoğlu, 200 bine yakın Kobanili'nin Türkiye'de yaşadığını hatırlatarak, "Kobani'nin düşmesini hiçbir zaman arzu etmedik, etmeyiz de. Bunu önlemek için Türkiye her türlü çabayı göstermiş, her türlü insani ve tıbbi yardımı ulaştırmıştır. Angajman kurallarımızı da hassasiyetle uyguladık ve koalisyon ile tam bir işbirliği içinde olduk" diye konuştu.




KOBANİ'DE IŞİD'E KARŞI 7 GRUP VAR

-Bölgenin tüm tehditlerden arındırılmasını istediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, bugün ABD'nin Kobani'yi savunan tüm güçlere havadan atarak ulaştırdığı askeri ve tıbbi malzeme yardımını da bu çerçevede değerlendirdiklerini belirtti. Bugün Kobani'de IŞİD'e karşı mücadele eden grupların sayısının yedi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

-"PYD'nin yanında 7-8 grup vardır ve bunlar birlikte ortak bir karargah kurmuştur. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi de 'Kobani'ye yardım için işbirliği içindeyiz' açıklamasını yapmıştır. Biz de peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişine destek için yardımcı oluyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor."

Çavuşoğlu, Kobani'den Türkiye'ye kaçmak zorunda kalanların tekrar Kobani'ye dönüp huzur içinde yaşamasını istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

PYD O EMELLERİNDEN VAZGEÇMELİ

-"Tabii burada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da var. PYD'nin Suriye'ye yönelik amaçları ÖSO'dan farklıdır. Yani sadece Suriye'nin belli bir bölgesini kontrol etme amacı gütmektedir aynı IŞİD gibi. Dolayısıyla bunun Suriye'nin geleceği ve demokratik yapılanması için bir tehdit olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla PYD bu emellerini sürdürdükçe ÖSO'nun da Türkiye'nin de desteğini alamaz. Burada PYD'nin de diğer unsurların da buradaki politikalarını değiştirmesi, bu emellerinden vazgeçmesi gerekiyor.

DESTEKLENMESİ GEREKEN GRUP ÖSO

-Diğer taraftan Suriye'deki gelişmelerle ilgili her zaman bu sorunun gerçek sebebin de unutulmaması gerektiğini vurguluyoruz ve Esed rejiminin Suriye'deki durumun gerçek sebebi olduğunu her vesileyle söylüyoruz. Esed rejimiyle de IŞİD ile de bugün mücadele eden tek unsurun ÖSO olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Dolayısıyla genel anlamda daha kapsamlı bir strateji çerçevesinde burada esas desteklenmesi gereken grubun ÖSO olduğu konusunda müttefiklerimizle de hemfikiriz."

BARZANİ'YE YAKIN HABER SİTESİ İDDİA ETMİŞTİ

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen haber sitesi Rudaw, bugün Türkiye’nin, peşmergenin Kobani'ye gitmesine izin verdiğini iddia etmişti.

Rûdaw’ın haberinde "Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Rojava halkı ve siyasi partilerinin isteği üzerine, Türkiye’den Peşmerge Güçleri’nin ve yardımların Kobani’ye ulaştırılmasına izin vermesi için talepte bulundu.Kaynaklarımıza göre, Türkiye, talep konusunda Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’na olumlu yanıtını iletti" denildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
izni, kobani, peşmergeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğum izni 6 aya çıkıyor 2013 Dogum izni Zen Merak Ettikleriniz 0 16 Şubat 2013 12:20
Doğum Izni Sim Kadın Sağlığı 0 17 Ağustos 2011 09:17
Memura ek iş izni Feronia Haber Arşivi 0 09 Kasım 2009 11:13
Teröristin peşmergeye yalvardığı an Lee Haber Arşivi 1 29 Şubat 2008 10:31
Peşmergeye savunma emri verildi. CariSma Haber Arşivi 0 18 Aralık 2007 18:30