IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2014, 15:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Peşmerge Türkiye'den böyle geçecek




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç A Haber canlı yayınında gündemdeki sıcak başlıkları değerlendirdi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bülent Arınç, IŞİD'e karşı mücadele için Kobani'ye gidecek olan Peşmerge güçlerinin Türkiye üzerinden silahsız geçeceklerini, sayıları konusunda ise bir netlik olmadığını söyledi.

Çözüm sürecinde silahların bırakılması için öngörülen tarihin yakın olduğunu belirten Arınç, Öcalan'dan gelen "sekreterya" talebininin ne şekilde yerine getirilebileceğine de açıklık getirdi.

TÜRKİYE'DEN SİLAHSIZ GEÇECEKLER

PKK'nın PYD'nin veya YPG'nin bu sıfatlarla Kobani'ye geçişine veya Kobani'deki savunmaya yardımda bulunmasına hiçbir zaman destek olmayacağız. Şimdilik bir iki yüz kişilik grup daha sonra bir iki yüz kişilik grup da olabilir, bir defaya mahsus da olabilir. Bu ihtiyaç ne şekilde öngörülmüşse ve Türkiye kendi milli çıkarları bakımından bunu ne kadar kısıtlamak istiyorsa o şekilde olacaktır.

Şu noktada da geçişler henüz başlamış değil. Gece olur, gündüz olur, silahlarından arındırılmış biçimde olur, bayrak taşımamaları öngörülmüş olabilir. Onlar tamamen bizim takdirimizde. Bu arada havadan silah ve mühimmat yardımı da yapıldı. Ama bunun ne kadar riskli olduğu da ortaya çıktı.


İdris Baluken'in de, Pervin Buldan'ın da zaman içerisindeki açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. İkisi de çok iyi biliyor ki bundan iki ay kadar önce, bir buçuk ay kadar önce yeni hükümetimiz döneminde ellerine kısa vadede yapılacakların listesi verildi. Yapılacak iş belli. Sen önce bunları yapacaksın, ben de eş zamanlı olarak veya bir gün sonra bunları yapacağım. 2013'ün nevruz ayında size verilen talimat, Öcalan tarafından okunan mesajda, silahlarınızla birlikte dışarıya gidiyorsunuz. 2014'ün nevruzu geçti, bir buçuk sene oldu, hala gitmediniz. Hatta Cemil Bayık'a bakılırsa 'biz içeriye adam koyduk' diyor. Bunlardan habersiz mi zannediyorsunuz? Onlar görevlerini yaparlarsa biz de onun karşılığında ne vaat ettiysek onu yapacağız.

ÖCALAN SEKRETERYA TALEBİNDE HAKLI

Öcalan diyor ki 'Ben burada yalnızım, benimle geliyorsunuz görüşüyorsunuz süreçte devam ediyor, bu süreç devam ettikçe benimde ne konuştuğumuzu , ne karar aldığımızı, nerede ne zaman ne yapacağımızı takip etmem lazım'. Bu haksız bir talep değil bana göre. Bu sekreterya, dışarıdan filan bayanın veya erkeğin, bizim danışmanlarımız, bizim sekreterlerimiz gibi adaya gitmesi, başka bir yerde konumlanması, ondan sonra her gün Öcalan'la görüşüp not alması gibi bir şey değil. Cezaevinin kendi şartları içerisinde olabilecek bir noktadır. Bu görüşülmüştür, Adalet Bakanlığımız bunun cezaevi şartları içinde nasıl olabileceğini dikkate alacak.

SABAH

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
böyle, gececek, peşmerge, türkiyeden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlk aşamada 200 peşmerge geçecek Seth Haber Arşivi 0 22 Ekim 2014 19:20
Peşmerge de Türkiye’de konuşlanacak mı? Seth Haber Arşivi 0 03 Ekim 2014 01:18
İran ve Türkiye Gümrükte 'Tek Pencere' Sistemine Geçecek Cemalizim Haber Arşivi 0 29 Nisan 2012 10:16