IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mart 2009, 20:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sandbox Nedir ? Sandboxa Düşmemek ve Kurtulmak




Merhaba SiberSahne.Com GoogLe Optimizasyon Bölümü Takipçileri. Öncelikle Bugün Kü Makalemizde Sandbox Nedir ? Sandboxa Nasıl Düşmeyiz ve Düşer isek Nasıl Kurtuluruz Gibi Konuları İşleyeceğiz.Yanlız Konu Anlatımı Alıntı Değildir. Armoking_yesil Olarak Şahsım Adınadır. Ve Konuyu Kendi Bilgilerime Göre Anlatıyorum.
Sandbox Nedir ?
Sandbox [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ait Bir Yöntemdir. Web Site Cezalandırma Tekniğidir. Yani Sandbox’a Giren Site Hem Kendi Aramalarında Hem Diğer Aramalarda Tamami ile Kaybolur. Yok Oluşa Sürüklenir.
Peki Neden Siteler Sandbox’a Girer ?
Google Öncelikle Sitelerine Kullanıcılara Hitap Etmesi Adına Olumlu Olanlarını Aramalarda Üst Sıralara Taşır.Ve Bazı WebMaster’lar Üst Sıralara Çıkmak Adına Hileler Peşinde Koşarlar veya Sitelerinde Uygunsuz İçerikler Kullanıcıya Zarar Veren İçerikler Barındırırlar.Ve Sonuçta Siz O Siteye Google’den Ulaşıyorsunuz.Ve Google Diyorki Kullanıcılar Benim Üzerimden Sizin Sitenize Giriyor. Yani Size Ben Referans Oluyorum. Ama Kullanıcı Sizin Sitenizde Uygunsuz Hareketler ile Maruz Kaldığı Zaman Bu Durum Kullanıcıyı Google’den Uzaklaştırmaya Neden Olabiliyor. Ve Onun İçin Google Bu Tür Siteleri Arama Dizininden Kaldırıyor.Ve O Site Olumsuz Yönlerini Düzeltmiyene Kadarda Sandbox da Kalıcı Olarak Durur.
Peki Google Sandbox’a Düşmemek İçin Ne Yapmak Lazım ?
Öncelikle Bir Web Sitesi Hazırladığınız Zaman Öncelikle İçeriğinize Göre Hitap Etmelisiniz.
Örnek ; Bir Fıkra Sitesi Kurdunuz. İçeriğinizinde Özgün Fıkralar ile Oluşması Lazımdır.
Kendinizi Kullanıcı Yerine Koyup Düşünmelisiniz. Acaba Ben Siteye Girdim Benim Sitemde Kullanıcıyı Rahatsız Edebilecek Neler Var ? Yazılım, Virüs vs.
Bu Gibi İşleri Uygular iseniz Mutlaka Sandbox’a Düşmeyeceksinizdir.
Peki Sandbox’a Düştüm Nasıl Kurtulabilirim ?
Sandbox’a Düştünüz.Kurtulmak İçin Öncelikle Sitenize Bir Giriş Yapın.Kendinizi Bir Kullanıcı Olarak Görün ve Sitenizi Kontrol edin.O Zaman Ne Tür Rahatsızlıklar Olduğunu Fark Edeceksinizdir.
Evet Girdim. Baktım Sitemde Virüs Var. Sahte Yazılım Var. Kullanıcıyı Aldatmaya Yönelik Unsurlar Var. Başka Sitelerin Makalelerini Kopyalayıp Sitemde Yayınlamışım. Spam Yapmışım.
Ozaman Bunları Hemen Ortadan Kaldırıyoruz.Daha Sonra Sitemize Site Haritası ( Sitemap ) Hazırlayıp Google’ye Gönderiyoruz.Ardından Google’ye Sitemizi Tekrar İnceleme Talebini Gönderdikten Sonra Sitemizin Title , Keywords, DeScription Taglarına Göre İçerik Eklemeye. Dikkat Edin Özgün İçerik Eklemeniz Gerekmektedir. Yoksa İşi Dahada Zora Sokabilirsiniz. Yazılarınızı Sadece Kullanıcılara Bilgi Olarak Sunmanız Gerekir. Aaa Şu Yazıyı Yazayım Google Bak Güncel Desin Beni Çıkartır Diye Düşünmeyin.Unutmayın Google Kullanıcılara Bilgi Veren Siteleri Çok Sever.
Tek Yapmanız Gereken Sabır Etmek. Bunları Uyguladıktan Sonra 2 Ay İçinde Sandboxtan Çıkacağınıza İnanıyorum.

Not: Bu Makale [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Google Optimizasyonu - [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Olarak armoking_yesil Tarafından Yazılmıştır.
Alıntı , Yaparken Lütfen İnsaniyet Namına Belirtiniz. Emeğe Saygı.Orjinali : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Google Optimizasyon.

Şeklinde Belirtiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dusmemek, kurtulmak, nedir, sandbox, sandboxa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sandbox Nedir? Pargali Google 1 04 Mart 2012 08:10
Sandbox Nedir ? Sandbox'dan Nasıl Çıkarız ? fatal Google 5 29 Ocak 2008 06:19