IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2010, 19:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Seo Optimizasyon Dersi




Ders: Google
Konu: Seo Optimizasyon
Anlatım: Ahmet YERLİ /*RocKets*/


[19:40] <RocKets> Hepiniz hoşgeldiniz arkadaşlar.
[19:40] <RocKets> Bugünkü dersimizin temel konusu Google Seo Optimizasyon hakkında bilgilendirme ve genel eğitim olacaktır.
[19:40] <RocKets>
[19:41] <RocKets> Öncelikle nedir Google Seo Optimizasyon(SEO)?
[19:41] <RocKets> Google Seo Optimizasyon sitenizin belirlediğiniz hedef kelimelerde Google’da yükselme tekniğidir.
[19:42] <RocKets> Ayrıca Google PageRank değeri artırma(yükseltme), alexa’da ilerlemede bir seo uygulamasıdır. Bu uygulamanın tek bir teknikle uygulanması artık çok zor duruma gelmiştir.

[19:42] <RocKets> Şimdi sizlere Seo Optimizasyon yaparak Google hedef kelimede yükselme ve PageRank dediğimiz PR yükseltme teknikleri hakkında bilgi verecem.
[19:42] <RocKets>
[19:43] <RocKets> Seo için gerekli birkaç terimden başlıyalım. Bu tekniklerin hepsi bir Seo uygulamasını oluşturmaktadır, bu yüzden bu kısmı çok iyi kavramanız gerekmektedir.
[19:43] <RocKets>
[19:45] <RocKets> PageRank değeri en az 1 olan site dahi Google’da değerli konumdadır. Google kolay kolay PR vermez. Google Türkiye bile PR8 değerindedir PR9 ve 10 siteler ortalama olarak baktığımız zaman 1000 siteden 1 sitedir.
[19:45] <RocKets> Yani her 1000 siteden ancak 1 site bu başarıyı yakalayabilir.
[19:45] <RocKets>
[19:46] <RocKets> Şimdi gelelim Backlink dediğimiz Seo’nun parçası olan işlemin anlamına;
[19:46] <RocKets> Backlink Türkçe olarak yan bağlantı anlamına gelmektedir. Bir diğer değişle başka sitelerin size verdiği bağlantıdır.
[19:47] <RocKets> Bir siteden link almanız backlink anlamına gelmez. Aldığınız siteler Dofollow yani kod paylaşımına açık bir durumda olması gerekmektedir.
[19:48] <RocKets> Eğer aldığınız link Nofollow ise bu Google’da Backlink olarak algınmaz ve işlev görmez. Bu yüzden aldığınız Nofollow linklerle yükselmeyi hedeflemeyin. Nofollow sadece sitenizin hızlı index’lenmesini sağlar.
[19:48] <RocKets>
[19:48] <RocKets> Sırada Link değiştirme dediğimiz terim var.
[19:48] <RocKets> Link değişimi kendi arasında 3 gruba ayrılır.
[19:49] <RocKets> 1) Karşılıksız Link: Siz kendi sitenizden karşı tarafa link vermezsiniz ama karşı taraf size link verir. Genelde bu sistemi ücretli link alan kişiler kullanır. Bu dönemde kimse babasının hayrına beleşe pek link vermez.
[19:50] <RocKets> 2) Karşılıklı Link: Adındanda anlaşılacağı gibi siz kendi sizenize karşı sitenin linkini yerleştirirsiniz, karşı tarafda sizin verdiğiniz linki yerleştirir. İşte bunun adı Karşılıklı link değişimidir. Piyasada en çok kullanılan sistemdir.
[19:51] <RocKets> 3) Çapraz Link: Bu benim bir numaralı favori sistemidir. Size bunu biraz detaylı anlatayım;
[19:51] <RocKets> Çapraz link demek, örneğin sizin x.com adlı siteniz var bu siteden y.com sitesine link verdiniz. y.com sahibi ise size z.com sitesinden link verdi. İşte bu olayın adı çapraz link değişimidir.
[19:52] <RocKets> Bu yöntem doğru uygulandığı zaman mutlaka işe yarar. Ayrıca bu sistem sayesinde google karşılıklı anlaşmalı link değişimi yapıldığını anlamaz ve siteniz direk karşılıksız link almış kadar olur.
[19:52] <RocKets>
[19:53] <RocKets> Şimdide sizlere Title(Başlık), Description(Açıklama), Keyword(Anahtar Kelime) olaylarını açıklıyacam…
[19:53] <RocKets> Title(Başlık);
[19:54] <RocKets> Sitenizin genel başlığı olan kısımdır. Google aramalarında bulunan sonuçlar arasında tıklayıp gördüğünüz büyük fontla belirtilen ve açıklamanın üst kısmında bulunan ve kelime sayısı az olan yazı bölümüdür. Yani biz buna link bölümüde diyebiliriz.
[19:54] <RocKets> Description(Açıklama);
[19:55] <RocKets> Sitenizin içeriği hakkındali açıklama bölümüdür. Çoğu insan anahtar kelimeleri bu bölüme yazar ama artık yeni sistemle beraber pek yararlı olmaz bu yüzden sitenizin açıklaması bölümüne lütfen siteniz ile ilgili hedef kelimelerde içeren özgün içerikler giriniz.
[19:55] <RocKets> Keywords(Anahtar Kelimeler);
[19:56] <RocKets> Bu bölüm arama motorları için en önemli bölümdür. Sitenizin içeriğini arama motorları bu bölüme dayanarak belirler. Title ve Description’a uygun anahtar kelimeler belirleyiniz ve bu bölüme giriniz. Aşırıya kaçmayın lütfen aksi taktirde zararlı çıkarsınız ve hiçbir kelimede yükselemessiniz.
[19:56] <RocKets> Ortalama 5 ile 10 arası anahtar kelimeler girmenizi öneririm.
[19:56] <RocKets>
[19:57] <RocKets> Terim açıklamalarına son olarak yine Toplist ve Blog kasma ile ilgili biraz bilgi verecem.
[19:57] <RocKets>
[19:58] <RocKets> Toplist: Karşılıklı link değişimi gibidir. Ancak günümüzde artık o kadar önemi kalmamıştır. Bir toplist sitesinde minumum 10.000 link vardır diyelim. Google 35 ve üzeri link olan siteleri Çöp sitesi olarak görür ve fazla önem arzetmez o site Google’da. Bu yüzden Toplist’lere fazla önem vermemenizi tavsiye ederim.
[19:59] <RocKets> Blog Kasma: Son zamanların favori yöntemidir. Birçok kişi bu yöntemi bilmez fakat çok önemli bir sistemdir. Yabancı ve PR değeri yüksek olan Dofollow bloglara eklenen linkler bu blog kasmaya bir nevi açıklamış olur.
[19:59] <RocKets> Bu eklediğiniz bloglara düzen şöyle olmalıdır;
[20:00] <RocKets> Name: Yükselmek istediğiniz hedef kelime. Örnek: mirc indir
[20:00] <RocKets> E-Mail: Geçerli bir email adresi yazınız.
[20:01] <RocKets> Site: Hedef kelimede yükselmek istediğiniz sitenin adını giriniz. Örnek: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[20:01] <RocKets> Başına [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. şeklinde giriniz. Bu sizin yararınıza olacaktır.
[20:01] <RocKets> Yorum kısmına ise ingilizce açıklama giriniz aksi taktirde yazınız adminler tarafından silinir. Örnek verecek olursak:
[20:02] <RocKets> Very nice, thanks a lot. vb.. gibi.
[20:02] <RocKets>
[20:02] <RocKets> İşte blog kasmak böyle bir şeydir. Yabancı sitelere kendi linkini koymanın en iyi ve en kolay yöntemidir.
[20:02] <RocKets> Genel terimleri açıkladık şimdi yapılacak SEO işlemi hakkında bilgilendirme verelim.
[20:03] <RocKets> Şimdi bu anlatacaklarımı çok dikkatli dinlemeniz sizin yararınıza olacaktır.
[20:03] <RocKets>
[20:04] <RocKets> Ben bir domain(alan adı) aldım diyelim. Bu alan adı henüz yeni ve google’da info almamış. İşte uygulanacak yöntemler;
[20:04] <RocKets>
[20:04] <RocKets> Kendinize bir hedef kelime belirleyin. Google’da yükseleceğiniz kelime(ler) yani.
[20:04] <RocKets> Aldığınız domain hedef kelimelerinizle uygun olsun.
[20:05] <RocKets> Daha sonra title, description, keywords ayarlarınızı düzenleyiniz. Bu bölüme örnek verecek olursa kendi sitemdeki ayarları sizinle paylaşayım.
[20:05] <RocKets> Site adresi: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[20:06] <RocKets> Title: mIRC34.Org – mIRC, mirc indir yükle, Türkçe mIRC
[20:06] <RocKets> Description: Güvenle Türkçe mIRC indirebileceğiniz, sohbet odalarına girebileceğiniz, irc komutları hakkında bilgi edinebileceğiniz bir mIRC sohbet sitesi.
[20:07] <RocKets> Keywords: mirc34 – mirc, mirc indir, mirc yükle, mirc 2007, mirc 6.35, kelebek mirc, zurna mirc, Papatya mirc, klavye mirc, Türkçe mirc
[20:07] <RocKets>
[20:07] <RocKets> Burada dikkat etmeniz gereken bölüm ilginizi çektiyse title, description ve keywords bölümlerinin hep bir biriyle uyumlu olmasıdır.
[20:08] <RocKets> Ayarlarınız ve ayarlarda kullandığınız kelimeler benimki gibi olsun. Bazı insanlar mirc adı altında domain alır title de sohbet, chat, mirc kelimelerini kullanır.
[20:08] <RocKets> Bu yeni başlıyan bir insan için son derece yanlıştır.
[20:09] <RocKets> mIRC ile ilgili siteniz varsa kesinlikle Sohbet Chat gibi kelimelerle başlamayınız.
[20:09] <RocKets> mIRC ile ilgili bir domaininiz varsa hedef kelimeleriniz; mIRC, mIRC indir, Türkçe mIRC, mIRC Yükle, Türkçe mIRC Yükle, mIRC Downloadi mirç, mırç gibi benzeri kelimelerden oluşsun.
[20:10] <RocKets>
[20:10] <RocKets> Yeni başlıyan biri için sitenize günlük 1 ile 10 arası içerik girin. Bu içerikler kimsede olmayan özgün içerikler olsun, aksi taktirde emeklernizin faydasını tam alamazsınız.
[20:10] <RocKets> Google özgün içeriği sever, özgün içeriğe önem verir. Sizin içeriğinize önem vermesi demek sizin sitenize önem vermesi demektir arkadaşlar burası sakın unutmayın.
[20:11] <RocKets> Ben günlük 2 ile 3 arası içerik giriyorum ve güncel olması için yeterli oluyor. Siz özgün yani kimsede olmayan içerikler girin sizin siteniz kolay bir şekilde google’da yer alsın.
[20:12] <RocKets> Öncelikle sabırlı olun. Yeni veya içerik olmayan siteler hemen indexlenmez birkaç gün veya birkaç haftayı alabilir ancak hergün düzenli özgün içerik eklediğiniz taktirde zamanla faydasını göreceksiniz.
[20:12] <RocKets>
[20:13] <RocKets> Google’da bir anda yükselmeyi beklemeyin. Unutmayın bir anda yükselen site bir anda düşer. Kalıcılık hedefliyen bir webmaster acele etmek yerine sitesini sağlam temeller üzerine atmayı tecih eder.
[20:14] <RocKets> Siteniz yavaş yavaş index almaya başlıyacaktır, yaklaşık bir 10 sayfa index elde ettikten sonra yukarı kısımda belirttim blog kasma olayına başlıyabilirsiniz.
[20:14] <RocKets> Sitenizin index alıp almadığınız Google’a örnek olarak belirteyim; site:mirc34.org yazdığınız zaman mirc34 sitesine ait tüm indexler çıkacaktır.
[20:15] <RocKets> Blog kasmak konusunda veya link değişimi konusunda sakın acele etmeyin. Bakın bu kısmı üzerine basa basa belirtiyorum.
[20:15] <RocKets> En ufak erken bir hareketiniz yanlız işlemler meydana getirir buda sıfıra düşmek gibidir google’da.
[20:16] <RocKets> Günde 4 ile 8 site arasında kalın. 4 den az eklemek yavaş büyümeyi sağlar. 8′den fazla eklemek sitenizi spam site listesine dahil edebilir. Buda otomatikmen Google’da Sandbox’a girerek bütün indexlerinizin silinmesi anlamına gelmektedir.
[20:17] <RocKets> Google Sandbox dediğimiz bir filtre avıdır. Google spam siteleri belirler ve bu ağa dahil eder. Bu ağa giren siteler hiçbir arama sonucunda çıkmaz.
[20:18] <RocKets> Örnekle belirtmek gerekirse IRC’de akill’e alınan bir nick o IP ile bir daha o sunucuya giremez biliyorsunuz. İşte buda böyle birşeydir.
[20:19] <RocKets> Benim sitemin ismi mirc34.org olarak kabul edelim. Şimdi google’da mirc34.org olarak arattığımız zaman eğer sitemiz çıkmıyorsa bilinki sandbox dediğimiz filtreye girmiş bulunmaktasınız.
[20:19] <RocKets> SandBox’dan başka ban çeşitleride vardır ama en ağır sistem Sandbox’dur.
[20:19] <RocKets>
[20:20] <RocKets> Sitenize bir site haritası oluşturarak bu Google web master araçlardan bildirin ve Google botu sitenize girdiği zaman direk haritaya bağlı link ve içerik tespit eder. Buda Seo konusunda önemli bir adımdır.
[20:20] <RocKets> Yahoo ve Bing gibi arama motorlarını önemsiyorsanız onlarada bildirin ancak bence gereksiz birşey. Sizin için önemli olan Alexa ve Google olsun daima.
[20:21] <RocKets>
[20:21] <RocKets> Şimdi gelelim alexa taktiğine;
[20:21] <RocKets>
[20:21] <RocKets> Alexa dünya site sıralamalarını belirleyen bir sistemdir. Resmi web sitesi olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden Toolbar’ı kuralım ve bu siteden aldığımız alexa kodumuzu sitemize yerleştirelim.
[20:22] <RocKets> Sitede bulunan o kod her gün alexaya bilgi göndererek sitenizin ilerlemesini sağlar.
[20:23] <RocKets> Google sayfa sıralamasında alexa sıralamasındaki yerede önem verir. İşte bunun için Alexa’da yükselmek demek Google’da iyi bir yer elde etmekdir.
[20:23] <RocKets>
[20:23] <RocKets> Son olarak kullanılacak sistemi ele alacam;
[20:23] <RocKets>
[20:23] <RocKets> Şu anda Google’un en çok sevdiği Blog sistemi WordPress, en çok sevdiği forum sistemi ise VBulletin’dir.
[20:24] <RocKets> Eğer bir Sohbet, mIRC, Chat, Genel vb. gibi site kuracaksanız WordPress’i ısrarla tavsiye ederim. Çünkü WordPress blog sistemi artık bir Seo parçası haline gelmiştir.
[20:25] <RocKets> Forum hedefliyen kullanıcılar içinse VBulletin’i öneririm. Smf/MyBB/PhpBB/IPB gibi forum sistemleri ile ancak bir yere kadar yükselebilirsiniz ve Google tarafondan fazla önem taşımazsınız.
[20:26] <RocKets> Dikkatinizi çektiyse şu anda Dünya genelinde ve Türkiye geneline baktığımız zaman bütün büyük çapta forum sistemleri VBulletin’dir.
[20:26] <RocKets> Örnek verecek olursak; R10.net, Zone.ORG, FrmTR.net vb… gibi sistemler VBulletin sayesinde bu kadar ilerleme sağlamışlardır.
[20:27] <RocKets> Sizlere Türkiyenin bir numaraları Webmaster forum sitesi olarak R10.net’e üye olmanızı tavsiye ederim. Bu forumda çoğu sorununuzu ve problemlerinize yanıt verecek profesyonel Webmaster’lar bulunmaktadır.
[20:27] <RocKets>
[20:28] <RocKets> İşte Google Seo Optimizasyon dediğimiz olay bundan ibarettir. Seo’yu sadece bir bölüme sığdırmak mümkün olmaz dediğimiz zaman işte bu sebeple diyorduk.
[20:28] <RocKets> Seo kendini yenileyen bir Optimize sistemdir.
[20:28] <RocKets>
[20:28] <RocKets>

[20:29] <RocKets> Bugünkü dersimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Derse katılan arkadaşlara azda olsa birşeyler kazandırabildiysek ne mutlu bize.
[20:29] <RocKets>


Konu SNOOPY tarafından (25 Ocak 2010 Saat 11:48 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Ocak 2010, 20:28   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Seo Optimizasyon Dersi




Bunlar artık kalıplaşmış ve heryerde yayında olan bilindik şeyler. Genel olarak bakarsak Toplist - blog kasmaktan bahsetmişsiniz bunlar yapılması gereken ek şeyler. İlk olarak bir sitenizin w3'e göre valid olmasına dikkat etmek olmalı. Toplist ve blog kasmaya kadar site içi link düzenlemelerini yapmanız gerekmekte. Bunun gibi birçok şey var sizin bu yaptığınızla yeni öğrenen kişilerin ilk yapacakları şey toplist ve blog kasmak link değişimine gitmek.

Blog kasmak çok güzel anlatmışsınız ben bir okuyucu olarak blog'un yararını söylemişsiniz ama zararı varsa eğer bu zararın ne tür sonuçlar doğurabileceğini söylememişsiniz? Verdiğiniz eğitim çok acemice ve sağlıksız.

Şimdi burada okuyan adam sitesine kuracak bir wordpress link değişimi yapıp çöp yapacak sitesini, sonra blog eklicek elinden geldiği kadar çok birde temiz blog bulamayip çöp bloglara eklediğini düşünelim? Toplist kastı bu toplistleri anasayfaya yerleştirdi hergün eklediği kadarini yerleştirdi siteye. Ne oldu sitemiz? Çöp bu site sandbox'a giremez mi? Evet girer. Biz şimdi PR mi arttırdık hit mi arttırdık? Bu eğitim bilinçsiz kişilere verildiyse eğer, yanlış yönlendirme yapılmış.

Ama yinede emekleriniz için teşekkürler, sıkılmadan okuduğum bir makaleydi.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Ocak 2010, 20:40   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Seo Optimizasyon Dersi




öncelikle emegin için teşekkürler, fakat kalıplaşmış kelimeleri yada cümleleri bu işlere yeni başlamış biri zaten okumadan geçecektir,yani sen orada vbulletin forum sistemini tavsiye etmişsin, işte Türkiye ve dünya genelinde genellikle bu kullanılır vs.. bunun neresi seo ?
vbulletin seo nedir ? Seo optimizasyon araçları nelerdir bunlardan bahsetsen daha yararlı olurdu.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Ocak 2010, 21:17   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Seo Optimizasyon Dersi




Blog kasma olarak baktığımız zaman zaten günde eklenmesi gerektiği kadar, yeri ve zamanı tam olarak belirtilmiş zaten. Günde aşırıya kaçmamak gerektiğinide belirttim. Toplist'ide fazla önermedim eskisi kadar hit yakalanmadığı için.

VBulletin'i önerdim evet, yanlız bu seo dersinde VBulletin Seo'yuda anlatsam diğerlerinide anlatmak zorunda kalacaktım ancak ben bunu aşamara bölerek kademe kademe gitmek istedim. VBulletin Seo WordPress Seo gibi eğitimler ayrı ayrı ilerliyen günlerde verilecektir.

Hatta Wordpress seo dersini verdim onuda yarın gerekli bölümde yayımlarım.

Eleştirelere sonuna kadar açık bir insanım; eleştiri insanın kendisini geliştirmesine, bilgisini tazelemesine vesile olur o yüzden eleştirilerinize tamamen olumlu yönden bakıyorum ve önerilerinizide mutlaka dikkate alacağım.

İlerliyen günlerde bu Seo'nun ve bahsettiğim VBulletin, WordPress gibi sistemlerin detaylarını ayrı ayrı dersler olarak yayımlıyacağım.

NOT: Hep bilindik şeyler gibi gelebilir ama dikkat ettiyseniz bilindik şeyleri bu kadar detaylı bir şekilde açıklanmamıştır. Ben sıfırdan başlıyan hiçbirşey bilmeyen insanlara yönelik hazırladım dersi, bu dersi vermeden Seo araçlarını vermem haliyle mantıksız olurdu.



Konu RocKets tarafından (24 Ocak 2010 Saat 21:22 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Ocak 2010, 21:22   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Seo Optimizasyon Dersi




emegine saglık kuzum tşkler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ocak 2010, 01:03   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Seo Optimizasyon Dersi




Yeni başlayanlar icin güzel bir anlatım olmuş. emeğine sağlık.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ocak 2010, 13:00   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Seo Optimizasyon Dersi




Ben simdi bir forum kursam ve param olmadigi icin lisansli vbullettin yerine phpbb kullansam. Seo ile ilgili butun gereken degisiklikleri yapsam ve phpbb kurmus oldugum forum'da guzel bir seo sistemi hazirlamis olsam, yinede seo'su yapilmis vbulletin forum'a gore daha mi avantajsiz olurum google siralamasinda?

2 ayni site olarak düsünün bunu. Tum meta taglari ve icerikleri ayni, tek fark birinde seo'su yapilmis phpbb, digerinde seo'su yapilmis vbulletin forum kurulu olsun. Vbulletin kurulu forum google'da daha üst sirada mi olur?

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ocak 2010, 13:19   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Seo Optimizasyon Dersi




Shadow Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ben simdi bir forum kursam ve param olmadigi icin lisansli vbullettin yerine phpbb kullansam. Seo ile ilgili butun gereken degisiklikleri yapsam ve phpbb kurmus oldugum forum'da guzel bir seo sistemi hazirlamis olsam, yinede seo'su yapilmis vbulletin forum'a gore daha mi avantajsiz olurum google siralamasinda?

2 ayni site olarak düsünün bunu. Tum meta taglari ve icerikleri ayni, tek fark birinde seo'su yapilmis phpbb, digerinde seo'su yapilmis vbulletin forum kurulu olsun. Vbulletin kurulu forum google'da daha üst sirada mi olur?


İyi yerlere gelirsin fakat VBulletin Seo eklentileri VBSeo/ZointSeo kadar ilerleyemezsin. Özellikle VBSeo'ya rakip olman çok zor, PhpBb ve diğer forum script'lerinde ben bugüne kadar VBSeo'ya rakip olabilecek bir sistem daha henüz görmedim. VBulletin kurmanı tavsiye ederim Zoint Seo ile beraber paran varsa VBSeo al kur Lisanslı zorlanmadan üst sıralarda yerini alırsın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ocak 2010, 15:16   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Seo Optimizasyon Dersi




Emegine saglık hoş paylaşım olmuş..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ocak 2010, 15:19   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Seo Optimizasyon Dersi




Güzel anlatım lakin küçük hedefler için. Ben de derim ki hiç girmeyin blog/toplist işine, siteniz indexlendikten sonra haftada 1 adet kaliteli içerikdaş siteden link satın alın. Farkı göreceksiniz.

Bizzat ve defalarca denenmiştir. İçerikdaş ve hitli bir siteden alınan pr3-4 linkin, yabancı içerikli pr7 linkten kat kat faydalı olduğu aşikardır.

Eğer para kazanmak istiyorsanız para harcamalısınız.

Ayrıca tek siteye bağlı kalmayın, birden fazla kategoride siteleriniz olsun. Google nankördür, sonra üzülürsünüz.


İyi çalışmalar.

__________________
Avukatlık ve Hukuki Danışmanlık: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dersi, google, optimizasyon, seo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İpucu: Google Optimizasyon Başlangıç Rehberi Broast Google 0 31 Ağustos 2010 06:36
Aylık 250 TL Optimizasyon Desteği ingYazılım Arama Motorları Haberleri 4 07 Mart 2010 18:48