IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2007, 14:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Link değişimine önlem alıyor.




Son günlerdeki dalgalanma buna bir işaretti. Gördüğüm bir bilgiyi sizinlene paylaşmak istedim .







Pagerank için Link Almak ve Link satmak yasak
Bilindiği üzere Google ve diğer arama motorları, sitelerin değerlerini (Pagerank) tespit ve tayin ederken, özellikle siteye diğer sitelerden verilen linklere bakarlar. Bunu yaparken hem link sayısına hem de sitenize link veren sitenin önemine yani onun da pagerank’ına bakarlar. Ne kadar fazla link ve ne kadar rankı yüksek siteden link alıyorsanız sizin sayfa değeriniz de o derecede artar.
Ancak Google son açıklaması ve Webmaster tools’a (araçları) eklediği “report paid links to Google” seçeneği ile bu işin ticarileşmesini engellemek için ilk adımları attı.
Google’ın amacı içerik açısından zengin sitelerin, daha çok link alışverişi veya link takası (link exchange) yapan sitelerin gerisinde kalması ve böylelikle arama sonuçlarının yanıltılarak google arama kalitesinin düşürülmesini engellemektir. Özetle dışarıdan link satın alarak pagerank’ınızı yükseltmeye ve gerek google ve gerekse pagerankı manupüle etmeye çalışacağınıza site içeriğinizi geliştirin demekte aslında google.
Peki Google Link Satış ihbarı sonucunda ne oluyor?
Google link alıp, sattığı ihbarını alıp da bunu doğruladığında, PageRank’ı düşürecek ve arama sonuçlarında link alanların daha aşağılarda sıralanmalarını sağlayacak.
Püf Noktası: Google’a göre tüm ücretli linkler (paid links) google webmaster kurallarına aykırı değil. Google, bunun bir ticaret olduğunu kabul ediyor. Google webdeki “reklamların” ekonominin bir parçası olduğunu ancak, link alış verişindeki amacın reklam değil de pagerank arttırmak olduğunu tespit edersem müeyyideler uygularım demekte. Yani bir siteye reklam verebilir veya sitenize reklam alabilirsiniz. Reklam amaçlı olarak sitenizde link de satabilirsiniz. Ancak bunun Pagerankı etkilemeyecek bir husus olduğunu ispat etmek şartıyla. Nasıl mı?
Link takas veya link satışı olmadığını ispat için 2 yol öneriyor Google :
1- Link tagı olan taglarının arasına rel=”nofollow” kodunu ekleyerek: Bu, linki takip etme, yani bu linki link olarak algılama demek. Bu kodu gören google ve diğer arama motorları linki takip etmez ve dolayısıyla pagerank hesabına katmaz.
2- Sitenize aldığınız linkleri bir başka sayfanıza yönlendirin ve bu sayfa da robots.txt dosyası ile arama motorlarına bloklanmış olsun: Bu seçenekte de linkleri google tarafından metatagları arasında index, follow tagı olmayan ve robots.txt dosyası tarafından google’a “bu sayfayı kaale alma” şeklindeki engellemesi bulunması gerekiyor. Örnek bu sitede [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayfama yönlendirmeli ve o sayfanın da robots.txt dosyamdan arama motorlarınca taranmasını engellemeliyim.
Kısacası, google REKLAM’a her zaman evet, ama Pagerank’ı etkileyici link takas ve text link alış verişine hayır diyor. Reklamınıza tıklayan sitenize gelir ama bundan pagerank elde ederseniz beni yanıltmak amacı taşıyorsunuz diyor.
Yalnız dikkatinizi yeniden çekmekte fayda var. Google ücretsiz link yayınlamaya Hayır demiyor. Google bunun Ticaretinin yapılmasına hayır diyor.
Bu durumda “Text link ads”, Bid links gibi parayla link satan sitelerin ve bunlardan link alanların durumunu ileride göreceğiz.
Google’a tam olarak katılmamakla birlikte yerinde bir başlangıç. Ancak, özellikle directory’lerin (dizinler) durumu belirsiz, google bunu tespit etmekte zorlanır. Ve daha kötüsü asılsız ihbarlar sonucu sitenizde link alış verişi yaptığınız sonucuna varılırsa haksız yere pagerankiniz düşecek. Bu da işin cabası.
Not: Konu hakkındaki google açıklaması : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Eylül 2007, 15:32   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Link değişimine önlem alıyor.




Buda Türkçe açıklama... Sonuç olarak google link değişimi yapın ama bu bu işi ticaret yapmayın diyor gibi anladım ben..Reklam işi yapın ama googlede yükselmek için link satmayın



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ayrıca link değişimi ile ilgili bir konu daha

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aliyor, alıyor, değişimine, degisimine, google, link, onlem, önlem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
buyrun link değişimine SohbetbooK Link değişimi 2 25 Ağustos 2012 00:14
Pr2 Sitemle Link Değişimine Davet Ediyorum Sizleri. MyhayaL Link değişimi 61 12 Mart 2009 01:35
Link Değişimine Buyrun.. risktan Link değişimi 19 11 Haziran 2008 10:05