IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Wes_BorLand

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2011, 09:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Panda




Öncelikle merhaba, aşağıda okuyacağınız makalemde sizleri google panda hakkında elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışacağım.


İlk olarak Google Panda nedir?

Google Panda’nın ne olduğunu anlatmadan önce bu ismin nereden geldiğini açıklayayım, Google son dönemlerde işe Navneet Panda isminde bir mühendis aldı sanırım Google Panda’nın ismi buradan geliyor. Peki nedir bu Google Panda; Google’ın yeni algoritmasıdır ve ilk olarak google.com üzerinde uygulanmıştır. Bu uygulama sonucunda google.com arama sonuçlarında %12 civarında değişim meydana gelmiştir, google.com arama hacminin ne kadar büyük olduğu düşünüldüğünde %12 rakamıda o derece büyük bir sayıdır ki Pandanın siteleri etkileme ciddiyetinide bence göstermeye yetmektedir.


Google Panda’nın amacı nedir?

Google Panda ilk olarak şuna engel olmayı hedef etmektedir; özgün içeriğe sahip sitelerin kopya içerik bulunduran sitelere göre arama sonuçlarında geride bulunması. Panda kopya içerikci sitelerin ensesinden ayrılmayacak diyebilirim. Diğer önemli hedef ise şudur; Siteler ziyaretciler tarafından nasıl yorumlanıyor. Yani burada demek istediğim googleda bir arama yaptık ve dikkatimizi çeken siteye girdik bu sitede geçirdiğimiz süre önemli, giriş yaptığımız sayfadan sitenin başka sayfalarına atlayıp atlamadığımız önemli kısacası ziyaretcilerin sitemizi beğenip beğenmemesi çok büyük önem kazanıyor.


Google Panda Algoritması’na uygun bir site olmak için nelere dikkat etmeliyiz?

Google Panda gündeme geldiği andan itibaren eskiye dair birçok tabuyu yıktı. Şimdi sizlere Panda’ya uygun bir site olmak için dikkat etmemiz gereken şeyleri maddeler halinde anlatayım;

1- Sitemizin görselliğine önem göstermeliyiz yani albenisi olan bir site olmalı ziyaretci girdiğinde memnun kalmalı.

2- Sitemizde yayınladığımız reklamlara dikkat etmeliyiz elimizden geldiğince Google Adsense harici reklam koymamaya çalışmalıyız ve reklamlarımızın yerleşimide çok önem taşımaktadır öyle göze batıcı ziyaretçiyi rahatsız edici şekilde reklam yerleştirmesinden kaçınmalıyız. ( Google Adsense harici reklam koymayın demiyorum ama bu konuda öncelik Adsense in olmalı )

3- Sitemizin içerikleri gerektiğince uzun olmalı eskiden 500 kelime gibi bir sınırlama uygun görülürdü artık bu sayı yetmemektedir elimizden geldiğince uzun yazılar eklemeliyiz ve boş mevzulardan kaçınmalıyız yani yazımızda anlamlı şeyler olmalı her cümlemizde aynı konuyu çevirip çevirip anlatmaktan kaçınmalıyız, elimizden geldiğince kelime çeşidini fazla tutmalıyız.

4- Sitemizin alt sayfaları ( bu kısım oldukça önemli ) dikkat etmemiz gereken bir diğer husus. İşe yaramayan, özen gösterilmeden hazırlanan, dikkat çekmeyen alt sayfalarımız mevcutsa onları ya Panda’ya uygun şekilde güncelleyelim yada silelim çünkü bu sayfalar sitemizi Panda filtresine sokabilir yani aramada gerilememize neden olabilir.

5- Sitemize google araması haricinde farklı yerlerden ziyaretçi çekmeye çalışmalıyız bunu nasıl yaparız derseniz sitemize eklediğimiz bir makaleyi twitter, facebook vs gibi platformlarda paylaşıp ziyaretçi çekebiliriz tabi ki bunu abartmamak kaydı ile. İmleme sitelerine içeriklerimizi ekleyebiliriz tabi ki bunuda abartmadan yapıyoruz.

6- Sitemizde bulunan grafik metin oranına dikkat etmeliyiz yani az grafik çok metin veya az metin çok grafik durumu sitemizin gerilemesine neden olabilir. Elimizden geldiğince eklediğimiz her içeriğe grafik eklemeye özen gösterelim bu bize fayda sağlayacaktır.



Sitem Google Panda’ya takıldı kurtulmak için ne yapmalıyım?

Sitelerimizin durumu ne kadar iyi olursa olsun Google Panda’ya takılmamız mümkün. Sitemizde bulunan kalite açısından zayıf tek bir sayfa bile buna neden olabilir. Eğer Panda’ya takıldıysanız kurtulmak için sitenizi detaylı bir şekilde gözden geçirin ve kalite açısından eksik bulduğunuz sayfanız mevcutsa onu güncelleyin veya silin.


Sitem Google Panda’ya takıldı kurtulmam ne kadar sürer?

Bildiğim kadarı ile 30-40 günde bir güncelleme yapılıyor sitenizdeki gerekli düzenlemeleri yaptığınıza eminseniz minimum 30-40 gün içerisinde Panda’dan kurtulabilirsiniz.


Google Panda ve Seo

Google Panda’ya uygun bir siteniz varsa binlerce backlinke sahip sitelerin önünde olmanız mümkün. Panda’ya uygun olmak için ise yazımda anlatmaya çalıştığım şeyleri uygulamalısınız tabi ki bu her ayrıntıyı içeren bir makale değil ben elimden geldiğince önemli noktalara değinmeye çalıştım detaylı bir araştırma yaparak ayrıntılara göre hareket edebilirsiniz. Google Panda’nın amacı içeriğe önem göstermektir buda demek oluyor ki sitemiz ne kadar kaliteli içerik bulunduruyorsa sıralamalarda o kadar yukarıdayız. Ayrıca ziyaretçi memnuniyeti yukarıdaki maddelerde bundan bahsetmiştim sıralama için buda önemli bir husustur.

Evet arkadaşlar dilim döndüğünce sizleri Panda hakkında bilgilendirmeye çalıştım. Makalemi daha fazla uzatabilirdim fakat bunu yapmak istemiyorum nedeni ise bu konuda meraklı arkadaşların makaleme gösterecekleri ilgiye göre devamını paylaşmak istememdir. Gelen sorulara elimden geldiğince yanıt vererek makaleyi uzatabiliriz ve ayrıntılara değinebiliriz. Umarım işinize yarayacak bir makale olmuştur.

Farklı bir makalede görüşmek üzere iyi çalışmalar, kolay gelsin arkadaşlar…

Kaynak; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Konu Wes_BorLand tarafından (01 Ekim 2011 Saat 09:09 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Ekim 2011, 14:19   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Panda




güzel bilgilendirme kardeşim önemli noktalara değinilmiş, teşekkürler.

 

Alt 01 Ekim 2011, 16:00   #3
Çevrimiçi
~ BLaCK_and_WHiTe ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Panda




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Buradan devam edin.

__________________
BLaCK_and_WHiTe is now known as SNOOPY
 

Konu Kapatılmıştır

Etiketler
google, panda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google Panda Nedir ? System Arama Motorları Haberleri 2 06 Eylül 2011 15:45