IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2011, 20:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SSL ile Güvenli Google Araması




SSL, Netscape tarafından 1994 yılında geliştirilen, Güvenli Yuva Katmanı olarak tercüme edeceğimiz, internet üzerinden şifrelenmiş güvenli veri iletişimi sağlayan bir protokoldür. Bugün Google kullanıcılarının aramalarını SSL üzerinden gerçekleştireceğini duyurdu. Henüz beta aşamasında olan bu sistem ile yüksek seviyede güvenlik sunuluyor. iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması devam ederken, Google resmi blogunda yapılan açıklamayı kendimce yorumlayıp türkçeye çevirdim.

Şifrelenmiş Google Web Aramaları ile Daha Fazla Güvenlik
Birçok insan zamanlarının büyük bölümünü internet üzerinde geçirmekte ve bu iletişim ağı üzerinde daha fazla kontrol istemekteler. İnternet servisleri, kullanıcılar ve serverları arasındaki bilgi alışverişini şifreleyerek gerçekleştirmetedir; ve bunuda SSL protokolü ile yapmaktalar. Genellikle aktif bir SSL bağlantısında, web adresi "https" ile başlar veya tarayıcı üzerinde kilit ikonu belirir. Bu teknoloji de genellikle online bankacılık ve e-ticaret siteleri tarafından kullanılır.



1 yıl kadar önce Google kendi ürünlerine SSL şifreleme protokolünü ekledi. Gmail, Google Docs ve diğer ürünler SSL güvenli bağlantısı üzerinden gerçekleşmekte ve diğer servislerimiz içinde şifreleme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Online bankacılık ve e-ticaret sitelerinde olduğu gibi, Google sunduğu servislere olan login olacak kullancıların hesap bilgilerini şifreliyor. Bu yılın başında önemli bir adım attık ve SSL bağlantısını Gmail kullanıcılarımız için varsayılan ayar olarak sunduk. Ve bugün daha güvenli bir arama için google.com üzerinde güvenli arama seçeneğini sunuyoruz.

Artık [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerinden bir arama yaptığınızda, internet tarayınız ve Google arasında şifrelenmiş bir bağlantı gerçekleşecek. Bu güvenli kanal aramalarınızı ve özel bilgilerinizi 3üncü parti yazılımlar tarafından ele geçirilmesi adına sizi koruyacak. Bu servisimiz özel bir simge ile logomuzda belirtilmiştir. Güvenli arama için internet tarayıcınızın adres çubuğunda yer alan "https" protokol kısaltmasını ve logomuzda yer alan kilit simgesi ile teyit edebilirsiniz.

Yapılan açıklamada, servisin bazı nedenlerden dolayı "beta" etiketi ile yayınlandığı belirtilmekte. Ayrıca gerçekleştirilen şifreleme işlemlerinden dolayı, normal google aramasına göre aramaların biraz daha yavaş gerçekleşeceği belirtiliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SanalFace.com Sohbet Araması eGe_35 Kelimelere göre googledaki gelişmeler 16 15 Şubat 2011 04:55
Google artık daha güvenli! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 19 Mayıs 2010 13:26
Google ile güvenli (!) sörf Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 02 Nisan 2010 14:00
Google Reader'da Güvenli Paylaşım Heidi Arama Motorları Haberleri 0 18 Ağustos 2008 14:11
Google'ın resim araması kendini aştı Heidi Arama Motorları Haberleri 0 01 Mayıs 2008 15:27