IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2012, 18:17   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'dan devrim gibi yenilik!




ABD'deki Temsilciler Meclisi'nde Çevrimiçi Korsanlığı Durdurma Yasası'nın (SOPA) gündemde olduğu bugünlerde internet devi Google'dan devrim gibi bir yenilik daha geldi.

Stradiji Dijital Pazarlama Genel Müdürü Mert Erkal, web sitesi sahiplerinin 2012 yılında şimdiye kadar görmeye alışık olunan Arama Motoru Optimizasyonu teknikleri ile mevcut Google pozisyonlarını korumakta zorlanacaklarını söyledi.

"Arama Artı Sizin Dünyanız" başlıklı yeni bir uygulamasını devreye sokan Google sosyal bir arama motoru olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Arama yapılan konularda sosyal ağlar ile bağlı olunan insanların beğenilerini daha fazla görülmeye başlanacağı, kullanıcıların beklentilerine ve ihtiyaçlarına odaklanmış yeni bir arama motoru olma yolunda ilerliyor Google.
Google aslında bu yeni ve interaktif sürecin ilk sinyallerini 2011 yılında uygulamaya soktuğu Google Panda Güncellemesi ile vermişti. Kullanıcılarına yüksek kaliteli arama sonuçları göstermeyi hedefleyen Google bu güncelleme ile insan deneklere yönelttiği sorulara verilen cevaplardan yola çıkarak web sitelerini kaliteli ya da kalitesiz olarak nitelendiren ve arama sonuçlarındaki sıralanmaları buna göre belirleyen bir algoritma geliştirdi. 2012 yılında etkisini giderek daha fazla hissettirecek bu değişiklik ile kaliteli siteler Google sıralama sonuçlarında daha üst sıralarda kendilerine yer bulabilecekken, kalitesiz siteler Google sıralamalarından giderek daha gerilere düşecekler.
Google Türkçe arama sonuçlarını önümüzdeki birkaç ay içinde etkilemesi beklenen bu yeni sürecin Türkçe yayın yapan web sitelerini etkilemesi de kaçınılmaz. Stradiji Dijital Pazarlama Genel Müdürü Mert Erkal "Web sitesi sahipleri 2012 yılında şimdiye kadar görmeye alışık olduğumuz Arama Motoru Optimizasyonu teknikleri ile mevcut Google pozisyonlarını korumakta zorlanacaklar. Panda Güncellemesi ile birlikte Google'un arama sonuç sıralamalarına bakış açısında ciddi bir dönüşüm gerçekleşti. Artık yalnızca arama motorlarını dikkate alarak site üstü iyileştirme yapma devrinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Hedef kitlesinin içerik, kullanışlılık, işlevsellik beklentilerine karşılık veremeyen, sosyal medya ile entegre olmayı başaramamış, sık güncellenmeyen web siteleri başarısız olmaya mahkum. Henüz yol yakınken Türkçe yayın yapan web sitelerinin sahiplerini uyararak ve Dönüşüm Odaklı SEO Teknikleri (DOST) hakkında bilinçlendiriyoruz" dedi.
Stradiji Dijital Pazarlama tarafından geliştirilmiş Dönüşüm Odaklı SEO Teknikleri ile web siteleri DOST testine tabi tutuluyorlar ve test sonuçları ile web sitesinin Google Panda güncellemesine uyumluluğu belirleniyor. Test sonuçlarından elde edilen veriler doğrultusunda kimi zaman site üzerinde ciddi yapısal değişiklikler önermek durumunda kaldıklarını belirten Mert Erkal "Google'un devrim niteliğindeki bu güncellemelerin ruhunu yakalayamamış, ziyaretçi beklentilerini karşılayamayan, kullanışsız bir web sitesi ile yola devam etmek patlak bir lastik ile hız yapmaya çalışmaktan farksız. Bu nedenle web sitesi sahiplerine sitelerini yeniden gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz. 2012 yılı boyunca DOST kriterlerinin yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunu yaparak hem Türk internet sektöründe çıtayı yükseltmeyi hem de Türk internet kullanıcısının beklentilerini karşılayan kaliteli siteler oluşturulmasına aracılık etmeyi hedefliyoruz" dedi.
STRADİJİ DİJİTAL PAZARLAMA
Stradiji Dijital Pazarlama 2009 yılında kurulmuştur. Genç ve dinamik kadrosu ile Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), Sosyal Medya ve Kurumsal Blog danışmanlık hizmetleri vermektedir. Stradiji Dijital Pazarlama'nın misyonu; her ölçekte firmaya dijital pazarlama stratejileri üretmek, bu stratejilerin uygulanmasını sağlayarak hizmet verdiği firmaların online ve offline dünyadaki bilinirliğini ve etki alanını arttırmaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
devrim, gibi, googledan, yenilik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'dan bir yenilik daha! Slipknot Arama Motorları Haberleri 2 01 Temmuz 2010 10:43
Google'da yenilik, Hot Trends! She Arama Motorları Haberleri 0 01 Ekim 2009 16:17
Google'dan bir yenilik daha! She Arama Motorları Haberleri 0 29 Eylül 2009 14:11
Google'dan bir yenilik daha Dilara Arama Motorları Haberleri 6 08 Mayıs 2009 09:41
Google'dan 2 yenilik! Dilara Arama Motorları Haberleri 0 26 Mart 2009 13:02