IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2012, 15:19   #1
Çevrimdışı
Neo
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Apps Nedir Nasil Kullanilir?




Google Applications Nedir?
Google applications amaci kendiniz veya kullanicilariniza google hizmetlerini (gmail,google takvim,GoogleTalk) kullandirarak iletisim kurmalari koordineli olarak calisma ve hiz kazandirmaktir.Google app’s a kayit olmus bir etki alaninin google’in hizmetlerininin bircogundan yararlanma hakki vardir.
Adres: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ne Isime Yarar?
Bu uygulamalari kullanarak isletmenizde maliyet tasarrufu yaparsiniz,abonelerinizi google hizmetinden yararlandirirsiniz.Herhangi bir program kullanmayacaginiz kurmayacaginiz icin teknik herhangi bir kaynaginiz olmasa bile hemen calismaya baslayabilirsiniz.Gmail’i kullanarak kisisel e-postanizi veya calisanlarinizin e-postalarinin boyutunu artirabilirsiniz dosya silmenize gerek kalmaz.Google Web Pages ile yoneticiyseniz rahatlikla sayfa acar ve yayinlarsiniz.
Surumlerin Farki Nedir?
-Standart Surum: Herkezin kullanabilecegi surumdur herhangi bir ucreti yoktur hesap sayisini siz belirlersiniz fakat googlenin verdigi hizmetlerden bazilarini kullanamazsiniz.Bu hizmetler Google Applications’da olan hizmetler degil saglanan servisin hizmetleridir.(Orn 7/24 telefon destegi,API kullanimi).
-Isletme Surumu:Isletme surumunde standart surumde bulunmayan tum ozellikler vardir.50$ Kullanim ucreti mevcuttur.
-Egitim Surumu: Bu paketten ise sadece okullar ve egitim kurumlari yararlanabilir.
Paketlerin karsilastirimlasi icin: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu adrese bakiniz.
Nasil Kullanirim?
Bu uygulamalari kullanmak icin once bir etki alanina yani domaine sahip olmaniz gerekir.Eger domaine sahipseniz;

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Etki alan adinizi giriniz kismina alan adinizi girmeniz gerekir.Eger etki alani (domain) size aitse etki alaninin sahibiyseniz.
“Yonetici
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
u etki alani bana ait veya benim tarafimdan kontrol ediliyor” radio butonuna tiklamali ve devam etmelisiniz.Degilseniz “Son Kullanici
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
u Etki Alaninin Uyesiyim” seceneginden devam etmelisiniz.Kullanicilariniz bu secenegi secmelidir cunku kayit olduktan sonra bu secenekten devam edip uygulamalari kullanacaklardir.
Etki alaninin sahibiyseniz alaninizin adini girerek devam ediniz.Sirada ise sizin ve kurulusunuzun bilgileri istenecektir.Formun en basindaki kullanici sayisi etki alanindaki kullanici sayisina esit veya istediginiz kadar olabilir.Diger bilgiler ise dogru girmeniz gereken bilgilerdir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu asamada ise google size bu hizmetleri sunmak icin DNS ayarlariniza kendi verecegi kayitlari girmenizi ister.Eger bunu tam olarak yapmazsaniz uygulamalardan duzgun olarak yararlanamazsiniz.
Sonraki adimlari takip ederek size ait yonetici sayfasina ulasacaksiniz.Google sizden bu asamada alan adinin size ait oldugunu dogrulamanizi ister.Dogrulama yontemleri bir html dosya upload etmek veya CNAME degistirmek.Dosya upload etme secenegi en basiti fakat [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]degistirmeyi de anlatayim;


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CName yani Canonical Name aslinda var olmayan fakat gercek bir alani isaret eden kayitlardir.Google kontrol icin bize verdigi Cname googleyi isaret eden bir kayittir.Bu kayidi yaparak google apps uzerinde Gmail hizmeti haric tum hizmetleri aktif hale getirmis oluruz.
E-Posta Hizmetini Etkinlestirme.
Kullanicilariniza saglamak icin google apps in sundugu e-posta uygulamasini kullanabiliriz.Bu e-posta servisi ucretsiz gmail servisi ile ayni ozellikleri tasimaktadir fakat gmailden alinan bir adres yerine sizin olusturdugunuz bir mail hesabinin kayitlari girilerek olusturulur.Bu hizmeti aktif etmek icin MX(Mail Exchanger) kayitlarinin degistirilmesi gerekir.Mx kayitlarinin degistirlmesi icin rehberi sayfa uzerinde bulacaksiniz.Google bilinen hosting sirketleri icin anlatim hazirlamis fakat ben sizin o firmalardan birini kullanmadiginizi varsayarak anlatimima devam ediyorum.
MX kaydini yapmak icin;
Plesk: Domain Adi>DNS>Add New Record>MX
Bu yolu takip edeceksiniz ve sayfa uzerinde verilen mx adreslerini ekleyiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


“Specify Priority of Mail Exchange Server” onceligi temsil eder.Enter Mail Exchanger ise google’nin verdigi “Mx Sunucu Adresi” ni temsil eder.Oncelik sirasini takip ederek adresleri ekleyiniz.”Enter Mail Domain” kisminin bos olmasi birseyi degistirmez.Verilen adimlari takip edip e-posta hesabinizida etkinlestiriniz.


Not:Plesk 8.3 uzerinden anlatilmistir.Makale tamamen tarafimdan yazilmistir.Resimlerin uzerine kendi sitenizin adini yazip yayinlamak gibi bir davranisi kimseden beklemiyorum.Insallah yardimci olmusumdur.Sorunuz olursa yazin yanitlayacagim.Anlatimin aynisi blogum uzerindede mevcut.r10 daki arkadaslara yardimci olmasi icin hazirladim.Konunun sabitlenmesi faydali olacaktir diye dusunuyorum.

Olmus olmamis bura yanlis sura boyle gibi gorusleriniz varsa lutfen paylasiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
apps, google, kullanilir, nasil, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
/Raw : Nedir ? Nasil Kullanilir ? Freedom Client 0 02 Ağustos 2010 09:48
DHCP nedir ? Nasil kurulur ? Nasil kullanılır ? Sunay Ağ, Network ve Networking 0 20 Nisan 2010 18:48
$decode nedir nasıl kullanilir d3viL mIRC Scripting Sorunları 4 27 Temmuz 2009 15:00
+J nasil kullanilir irc_avukat Unreal IRCd 7 14 Temmuz 2007 03:17