IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2012, 09:21   #1
Çevrimdışı
Neo
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Plus 1 ayda sadece 3 dakika kullanılıyor...




Google Plus hakkında Larry Page, “Haziran ayından itibaren 90 milyon kullanıcıya ulaştık” dese dahi işler pek de yolunda gidiyor denemez. Evet Google+ kullanıcısı sayısı açısından başarılı kabul edilebilir, ancak kullanılabilirlik açısından katetmesi gereken yol bir hayli uzun gibi görünüyor.

comScore Inc. tarafından yapılan bir araştırmaya göre Google Plus kullanıcıları sosyal medya rekabetinde diğer platformları tercih etmeye devam ediyorlar. Hele ki Google Plus üzerinde geçirdikleri süreyi ele alırsak durum oldukça vahim.

Google Plus bir hayalet kasaba!

Yapılan araştırmaya göre Google Plus kullanıcıları sadece kayıt oluyor, ama sistemde kalmıyorlar. Kullanıcıların bir ay içinde Google Plus üzerinde geçirdikleri ortalama vakit sadece 3 dakika! Bu rakam diğer sosyal mecralarda ne halde ona bakalım bir de…

Facebook : 405 dakika
Pinterest / Tumblr : 98 dakika
Twitter : 21 dakika
LinkedIn : 17 dakika
MySpace : 8 dakika
Facebook bu konuda en büyük olduğunu bu istatistikle ispatlarken, Google Plus, günümüzde “öldü” denen MySpace kadar cezbedici görünmüyor.

Google Plus nerelerde hata yapıyor?

Görünen o ki, kullanıcılar yeni bir sosyal platform istiyor gibi görünmüyor, bu durumda da Google Plus tamamen farklı bir sistem kullanmalı ki, Facebook ve benzeri rakiplerini alt edebilsin.

Ayrıca Google tarafından ortaya konan “Hangouts” sistemi de beklenen rağbeti görmüş sayılmaz. Zira 10 kişiye kadar kamera üzerinden konferans görüşme imkanı sunan bu sistem bile kullanıcıları sistemde tutamıyor.

Google Plus hakkında Google yetkilisi Bradley Horowitz, Google+ için daha çok bir yönlendirme sitesi olduğunu, değerlendirmelerin yapılmasında ------- ve benzeri destekleyen sistemlerin de ele alınmasını belirtse de bu açıklamanın yeterli olduğu tartışılır.

Google Plus için neler yapılıyor?

Az önce belirttiğimiz gibi “Hangouts” ve benzeri farklılıklar ortaya çıkartılsa da Google bu konudaki en büyük adımı kişisel arama sonuçlarındaki düzenlemelerle yaptı. Halen ülkemize yansımamış olsa da şu anda İngilizce aramalarda Google Plus profilleri ve paylaşımları daha fazla yer almaya başladı.

Uygulamalar açısından Google Plus yeterli mi?

Geçtiğimiz Ağustos ayında Zynga Inc oyunları Google Plus üzerinde boy göstermeye başlamıştı. Bunların arasında “CityVille” ve “Zynga Poker” en göze çarpanları olurken, bu oyunların Facebook üzerinde 80 milyona yakın kullanıcıya hitap ettiği biliniyordu. Zynga Inc. yetkilisi John Schappert Google Plus kullanım oranları hakkında açıklama yapmazken, “Google+ iyi bir sosyal platform ancak kullanıcıları cezbetmekte yavaş kalıyor” demekle yetiniyor.

Intel Corp. yetkilisi Ekaterina Walker ise Google Plus sayfalarından 360bin kişinin güncellemelerine abone olduğunu ancak dönüşüm oranının beklentilerinin altında kaldığını belirttiğini de ekleyelim. Ekaterina Walker Google Plus sayfalarındaki bir güncellemeye verilen cevap adetinin ortalama olarak 20, 30 ile sınırlı kaldığını belirtirken, Facebook üzerindeki sayfalarında 9 milyon kullanıcıya ulaşabilmeleri, ve güncellemelerine binlerce cevap almaları durumu çok iyi özetliyor.

Google Plus reklam yayınlayanlar için tercih edilebilir bir ortam mı?

Universal McCann yetkilisi David Cohen için Google+ henüz Facebook, hatta Twitter ve Pinterest kadar bile cezbedici değil. Etkileşim oranının az olduğu sosyal platformların reklam verenler için ideal olmadığını göz önüne alırsak hiç de haksız sayılmaz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1, 3, ayda, dakika, google, kullanılıyor, sadece


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
“Altı ayda gelenler sadece gözlem yapabilir” Deinonychus Sağlık Köşesi 0 18 Ekim 2011 15:54
Sadece 5 Dakika Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 14 Ekim 2008 11:54