IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2012, 21:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Earth'ün karizmasını çizen Rus sitesi




Sokakları üç boyutlu olarak gösteren Rusya merkezli site için MİT alarm verdi ve İçişleri Bakanlığı'nı uyardı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), özellikle büyük kentlerde cadde ve sokakları panoramik fotoğraflarla gösteren Rusya merkezli internet harita sitesiYandex için alarm verdi. MİT'in uyardığı İçişleri Bakanlığı, iznin valiliklerden değil, görüntüsü çekilen kurumlardan alınmasını istedi. Çektiği fotoğraf ve görüntüler, harita üzerinden nokta tanımlanması yapılarak, üç boyutlu Google Earth gibi görüntüveren [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden yayın yapan internet sitesinin çalışmaları yakın takibe alındı.

MİT İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NI UYARDI
Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberine göre, MİT tarafından takibe alınan Rusya Federasyonu merkezli Yandex Europe BV adlı şirketin kritik noktalarda haritacılık ve panoramik görüntüleme çalışması yaptığı belirlendi. MİT, İçişleri Bakanlığı'na '35212741' sayılı gizli ibareli bir yazı göndererek, şirketin yaptığı çalışmalar için valiliklerden değil, MİT, Genelkurmay ve Cumhurbaşkanlığı gibi ilgili kurumlardan izin alınmasını ve bu kurumların kontrolünde yapılmasını istedi. MİT'in bu uyarısı üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, kritik noktalarla ilgili olarak valilikleri uyardı. İçişleri Bakanı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Bahrettin Demirer'in imzasıyla valiliklere gönderilen yazıda, izin prosedürünün MİT ve ilgili diğer kurumlardan alınması istendi. Yazıda, MİT'in yanı sıra ilgili diğer kurumlardan görüş alınması gerektiği yer aldı.

3 BİN ÇALIŞAN VAR
1997 yılında kurulan Rus arama motoru Yandex, 1998 yılında kurulan Google'a göre daha kıdemli.Yandex ismi İngilizce "to index" fiilinden hareketle "yet another indexer" ifadesini kısaltılmasıyla ortaya çıkmış. Yandex Rusya arama motoru pazarının yüzde 65'ine sahip. 4 ülkede 11 ayrı ofiste 3 bin çalışanla faaliyet gösteriyor. Yandex Ukrayna, Kazakistan ve Belarus'ta da ofis açtı. Yandex, Türkiye ofisi ise İstanbul'da bulunuyor.

Google Earth'e ABD'den yasak
Yayınladığı 360 derecelik panoramik cadde ve bina görüntüleriyle kentlerin içinde yerel gezinti sağlayan Google Earth'ün ABD askeri üslerinden görüntü alması yasaklanmıştı. Pentagon tarafından tüm askeri üslere gönderilen mesajda, üslerin görüntüsünün yayınlanmasının sakıncalı olduğu üs personeli için tehlike yaratabileceği belirtilmişti. Brüksel' de de NATO merkezinin bulunduğu caddenin Google'den görüntülerinin yayınlanmasına izin verilmedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çizen, earthün, karizmasını, rus


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google Earth'ün karizmasını çizen Rus sitesi PassioN Haber Arşivi 0 19 Şubat 2012 14:51
Erkeklerin Karizmasını Çizen 10 Soru N999 Ah Erkekler 2 10 Şubat 2012 17:36
Google Earth Pro 4.2 Heidi Arama Motorları Haberleri 0 02 Haziran 2008 11:03
Google Earth''dan sonra Google Mars Brain Haber Arşivi 0 20 Mart 2006 12:26