IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ağustos 2013, 11:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Play'deki En Çok Kar Getiren Uygulamaların Yüzde 96'sı Ücretsiz





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bir çok geliştirici yeni uygulamalar hazırlayarak kullanıcılara Google Play ve Apple Store üzerinden sunmakta. Gün geçtikte artan geliştirici ve uygulama sayıları, akıllı cihaz kullanıcılarına yardımcı olabilmek amaçlı tasarlanan geniş bir uygulama seçeneği sunmakta.
En son yapılan resmi açıklamara göre, Google Play üzerinde 1 milyondan fazla uygulama ve Apple Store üzerinde 900.000'den fazla uygulama mevcut. Google geliştiricileri desteklemek adına Google Play üzerinde uygulama yayınlamayı oldukça basit kurallar altında tutuyor. Apple ise bu işi biraz daha sıkı tutarak geliştiriclerin Apple Store'a uygulama ekleyebilmek için aldıkları üyeliklerin aylık bedellerini oldukça yüksek belirliyor. Bu nedenle Google Play üzerindeki uygulama sayısı daha hızlı artmakta. Peki uygulama sahipleri nasıl para kazanıyor?
Geliştiriciler uygulamalarını tasarlayıp tamamladıktan sonra yayına alıyorlar. Ücretli olarak belirlenen uygulamaları alırken belirli bir miktarda para ödüyorsunuz. Ücretsiz olanları ise dilediğiniz şekilde indirerek kullanmaya başlayabiliyorsunuz. İşler bu noktadan sonra biraz karışıyor aslında. Geliştiriciler para kazanabilmek için ücretli ve ücretsiz olarak yayınladıkları uygulamalar için farklı yollara başvuruyorlar. Bunlardan en belirgini uygulama içinde kullanılan reklamlar. Genellikle ücretsiz uygulamar içinde bolca bulunan reklamlar, belirli bir paket ücreti karşılığında uygulamadan kaldırılıyor veya uygulamanın ücretli sürümünü satın aldığınız takdirde de reklamlardan kurtulmanız mümkün oluyor. Uygulama içi üyelikler, uygulama içi ekstra özellikler ve oyun uygulamarı için geçerli olan oyun içi güçlendirici özellikler satışları ise diğer gelir kaynakları.
App Annie'nin yaptığı son araştırmaya göre, Google Play üzerinde en çok kar sağlayan uygulamaların yüzde 96'sı ücretsiz. Bunun anlamı, bu uygulama geliştiricilerinin veya şirketlerin ücretsiz uygulamalar üzerinde başarılı bir strateji kullandıkları. Apple Store'a baktığımızda iPhone için yapılan uygulamalardan en çok kar getirenlerin yüzde 77'si, iPad için yapılan uygulamalardan en çok kar getirenlerin yüzde 69'u ücretsiz.
Android kullanıcılarına oldukça geniş bir yelpaze sunan Google Play üzerinde sizde uygulama geliştirerek para kazanmayı düşünüyorsanız bunun ücretsiz fakat güzel bir uygulama içi satış stratejisi ile birlikte olmasına dikkat edin.


kaynak tamindir

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
96ı, cok, en, getiren, google, kar, playdeki, uygulamaların, Ücretsiz, yüzde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google Play Türkiye Kungiman Cep Telefonlar 1 27 Mart 2012 15:38
Google Play geliyor PassioN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Mart 2012 20:42
Google Play geliyor Pargali Google 1 08 Mart 2012 23:10
Google Play Lovestory Google 0 07 Mart 2012 16:40
Türkiye’deki binaların yüzde 60’ı risk altında Feronia Haber Arşivi 0 22 Nisan 2011 14:45