IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2013, 16:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google+Hangout'ta soruları yanıtladı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Google+ Hangout"ta Rusya'nın Suriye'nin kimyasal silahlarla ilgili teklifi hakkında soruları yanıtladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın Suriye'nin kimyasal silahlarla ilgili teklifi hakkında, "Süreç şeffaf, sorumlu, tamamen uygulanabilir ve açıkça doğrulanabilir bir süreç olmalı" dedi. Kerry, bu konuyu bir müddettir Rusya ile konuştuklarını da bildirdi.
Kerry, "Google+ Hangout"ta internet üzerinden sorularını yanıtladı.

Rusya'nın Suriye'nin kimyasal silahlarına yönelik teklifine değinen Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile konuyu bugün görüştüğünü söyledi.

Rusya’nın gün içinde görüşünü kendilerine göndereceğini ifade eden Kerry, "Bunları gözden geçireceğiz ve Başkan Obama’nın belirttiği gibi, eğer bu yöntemle Suriye’nin tüm kimyasal silahlarını güven altına alabilirsek, bu en fazla tercih edilen durum olur ve çok önemli bir başarı olur" dedi.

Teklifin geçerli olabilmesi için Rusya ve Suriye'nin spesifik olarak ne yapması gerektiğine yönelik soru üzerine Kerry, "Tamamen doğrulanabilir, tamamen sorumlu biçimde yürüyen bir süreci bize göstermeleri gerektiğine inanıyoruz" dedi. Kerry, kimyasal silahların olduğu her yere limitsiz giriş ve inceleme yapılması gibi imkanların sunulması gerektiğini ifade ederek, bunun bir "oyun" olamayacağını kaydetti. Kerry, bu konuyu Rus meslektaşlarına çok açık biçimde belirttiklerini bildirdi.

Kerry, Rusya’nın BM’nin onayının, Genel Sekreter’in yaptığı ve yükümlülük getirmeyen bir açıklama formunda gelmesine yönelik önerisinin hatırlatılması üzerine, "Bunun (teklifin) uygulanmasını sağlayacak bir gücü olduğundan emin olmak için BM'den tam bir tasarıya ihtiyacımız var" dedi. Rusya'nın bu konuda farklı bir noktada olduğunu hatırlatan Kerry, "Gelişmeleri göreceğiz" diye konuştu.



- "Bu çabuk yapılmalı"...

Teklifle ilgili sürecin şeffaf, sorumlu, tamamen uygulanabilir ve açıkça doğrulanabilir bir süreç olması gerektiğini tekrarlayan Kerry, bunun nasıl başarılabileceğine bakacaklarını ama aynı zamanda oyun oynanıyorsa veya altı kazılıyorsa da bunun sonuçlarının olması gerektiğini dile getirdi.

Kerry, Suriye’nin kimyasal silahlarından vazgeçmesi konusunu bir müddettir ulusalararası ve ikili görüşmelerde konuştuklarını ama yine de beklentileri artırmak istemediğini çünkü doğruluk ve uygulama noktasında bazı büyük engellerin olduğunu dile getirdi.

Bir soru üzerine teklif konusunda da uzun süre takılıp kalmayacaklarını belirten Kerry, "Ruslarla görüşmelerimizde açıkça belirttik, bu çabuk yapılmalı" ifadesini kullandı.

Obama’nın Kongre’den izin geçsin veya geçmesin, hala askeri güç kullanma yetkisine sahip olduğunu hatırlatan Kerry, teklifle ilgili ne kadar süre bekleyeceklerinin kararını da yine Obama’nın vereceğini bildirdi.



- Plan ne zaman ortaya çıktı?

Kerry, bu planın ne zaman ortaya çıktığına yönelik soru üzerine, şunları kaydetti:

"Kimyasal silahların kontrolünün sağlanması konusunu bir müddettir BM’de de Rusya ile ikili görüşmelerimde de konuşuyorduk. En spesifik olarak geçen hafta Lavrov ile ben konuyu görüştük. Putin de Başkan Obama ile G20’de konuştu. Başkan, bunu dışişleri bakanlığı düzeyinde ele almamız ve herhangi bir uygulanabilirliği veya gerçekliği olup olmadığını görme talimatını verdi. Bundan kamuoyu önünde pazartesi Londra’da bahsettim ve şimdi bu noktadayız”.

Kerry, ayrıca, Suriye rejiminden somut adımlar atmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak AA




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
google, hangoutta, soruları, yanıtladı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mehmet Öz Kilo Problemleriyle İlgili Soruları Yanıtladı! Violent Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Haziran 2013 19:09
KUMA'dan Google+ Hangout'la müziğe davet Zen Google 0 05 Aralık 2012 23:11
Google işe alırken hangi soruları soruyor Candy Esrarengiz Olaylar 5 13 Mayıs 2010 17:48
Ağca ilk kez soruları yanıtladı Lucifer Haber Arşivi 0 29 Mart 2010 19:02