IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By aLya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Temmuz 2014, 14:20   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Safiye Ayla Doodle Oldu!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Google bugünde bize güzel bir jest yaparak ünlü sanatçı Safiye Ayla'yı Doodle yaptı. 14 Temmuz 1917'de doğan Safiye Ayla'nın bugün doğum günü, Safiye Ayla Kimdir?

Google Ünlü Türk Sanatçı ve Şarkıcı Safiye Ayla'yı Unutmadı! Google'ı açanlar bugün ilk olarak karşılarında Safiye Ayla resmini görünce şaşırdılar. Çünkü Google'dan böyle bir hareket beklenmemesinin yanında çoğumuz Safiye Ayla'nın bugün doğum günü olduğunu bilmiyorduk. İşte Google biz gibi Safiye Ayla Targan'ı unutmadı ve onun 102.doğum gününe özel bir doodle yaptı. Google nu hareketiyle çoğumuzu şaşırttı ve bugün gönlümüzü kazanmayı başardı.

Safiye Ayla doodle oldu - Google, Cumhuriyet döneminin en önemli sanatçıları arasında yer alan Safiya Ayla'nın doğum gününü unutmadı. Safiye Ayla'nın doodle'ını yayınlayan Goole, kullanıcılarından büyük takdir topladı.

Google cumhuriyet döneminin en ünlü Türk kadın sanatçılarından Safiye Ayla'yı unutmadı ve doodle yaptı. Safiye Ayla 14 Temmuz Google Doodle. Safiye Ayla Targan kimdir?

Google, Türkiye ana sayfasında Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden Safiye Ayla Targan'a doğum gününde özel logo tasarladı.

Google ana sayfasında "doodle" olarak adlandırılan özel tasarımlı logoda, "Safiye Ayla'nın resmine yer verildi.

Evet Safiye Ayla diyoruz Peki Safiye Ayla Kimdir? İşte Safiye Ayla ve Hayatı;

Safiye Ayla kimdir?
Safiye Ayla Targan, (d. 14 Temmuz 1917, İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu – ö. 14 Ocak 1998, İstanbul, Türkiye) cumhuriyet döneminin en tanınmış kadın Türk kadın sanatçılarından.

Mısırlı Hicazîzade Hafız Abdullah Bey'in kızıdır. Safiye Ayla henüz doğmadan Abdullah Bey vefat etmiştir. Annesini de henüz üç yaşındayken kaybeden Safiye Ayla kimsesiz kalınca Sadabad Sarayı olarak inşa edilmiş Kağıthane'deki Çağlayan Darüleytamı'na verildi. İlkokulu bitirdikten sonra da Bursa Muallim Mektebi'ne yazıldı.

Müziğe küçük yaşta piyano çalarak başladı. Bursa Kız Muallim Mektebi'ni bitirdi ve Beyoğlu'nda ilkokul öğretmenliğine atandı. Eyyubi Mustafa Sunar'dan müzik dersleri alan Ayla, Darüttalim Musiki Heyeti'nin konserlerine katıldıktan bir süre sonra öğretmenlikten ayrıldı ve gazinolarda çalışmaya başladı.

Yesari Asım Arsoy, Hafız Ahmet Irsoy, Selahattin Pınar, Saadettin Kaynak ve Udi Nevres Bey'in müzik bilgilerinden yararlandı. 1932'de İstanbul Vali Yardımcısı Nuri Bey'in evinde verilen bir davette, Atatürk’ün huzurunda ilk kez şarkı söyledi ve kendisinin en beğendiği seslerden biri oldu. 1950’de besteci Şerif Muhittin Targan ile evlendi. Başta, açılışından itibaren İstanbul Radyosu olmak üzere Türkiye radyolarında sayısız konser verdi, beşyüzden fazla plak doldurdu. Büyük beğeni toplayan sesiyle ünü yurt sınırlarını aştı.

Safiye Ayla'nın dönemin diğer kadın yorumcularından ayrı, kendine özgü bir okuyuş tarzı vardı.Okuyuşuna yansıyan Batı müziği beğenisi bu tavrın belirgin bir özelliğidir.Ölçüye uyarak, iyi bir diksiyonla, düzgün, aynı zamanda da coşkun, çekici bir tavırla okurdu. Sesindeki pürüzsüz akış en tiz perdelerde bile kaybolmazdı. Zamanın gözde şarkılarıyla fantezilerini olduğu kadar, Rumeli türküleriyle klasik örnekleri de içine alan repertuvarlarıyla geniş bir dinleyici kesimince çok sevilmiş, beğenilmişti. "Seninle doğan güldür bu gönül" ve "Aşk yaprağına konarak koza öresim gelir" adlı iki de bestesi bulunan Safiye Ayla, 1942'de Rey Kardeşler'in "Alabanda" revüsünde Kraliçe Mimoza rolündeki başarısıyla yetenekli bir oyuncu olduğunu da kanıtladı.

Safiye Ayla Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği sanatçılardan da birisidir. Ayla'nın Mustafa Kemal Paşa adına düzenlediği konserde "Yanık Ömer" adlı şarkısını okumuş ve Paşa büyük bir hayranlıkla tekrar tekrar okumasını söylemiştir. Konser sonunda Mustafa Kemal Atatürk, Safiye Ayla'nın yanına gelerek: "Safiye çok teşekkür ederim, çok güzel yorumladın" der ve sonra ekler: "Bu türküyü bir operada söylemeni çok isterim. Bunu başarırsan, beni gerçekten çok mutlu edersin." der. Safiye Ayla her yere başvuru yapar, bir operada bu türküyü icraa edebilecek tek yer bulamaz ve Atatürk'ün bu vasiyetini yerine getiremeden 80 yaşındayken vefat eder.

Özel Yaşamı
Safiye Ayla,8 Nisan 1950 tarihinde Muhammed'in soyundan gelen son Mekke Şerifi Vezir Ali Haydar Paşa'nın oğlu bestekar Şerif Muhittin Targan ile evlenir.17 yıl süren evlilikleri Şerif Muhittin Targan'ın 1967 yılındaki vefatıyla sona erer.


Safiye Ayla’dan bir Atatürk anısı
Safiye Ayla, Atatürk’ün öldüğünü Romanya’nın başkenti Bükreş’te erkek arkadaşından öğrenir. Bir sabah arkadaşı heyecanla odasının kapısını çalar ve Ona elindeki gazeteyi gösterir. Gazetenin başlığı şöyledir: “Atatürk est mort !” (Atatürk öldü!).

Safiye Ayla Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği sanatçılardan da birisidir. Ayla'nın Mustafa Kemal Paşa için verdiği konserde "Yanık Ömer" adlı şarkısını söylemiş ve Paşa büyük bir hayranlıkla tekrar tekrar söylemesini söylemiştir. Konser sonunda Mustafa Kemal Atatürk, Safiye Ayla'nın yanına gelerek: "Safiye çok teşekkür ederim, çok güzel yorumladın" der ve sonra ekler: "Bu türküyü bir operada söylemeni çok isterim. Bunu başarırsan, beni gerçekten çok mutlu edersin." demiştir.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayla, doodle, oldu, safiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
safiye ayla Ecrin Sanatçılar 0 09 Eylül 2013 14:10
Claude Debussy google doodle oldu hayLaz Google 0 22 Ağustos 2013 01:50
Doodle 4 Google 2011 - Nordics by Hilde Lorentzen / Google Doodle Zen Google 0 01 Aralık 2012 00:20