IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2010, 17:15   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Merritt Hawkins & Associates firması tarafından yapılan bir araştırmaya göre, tıp mer




30 yıl önce ayrıldığı memleketinde geçen yıl fabrika kurup “Mardin Taşı” üretmek için ocak kurup, fabrika açan Mardinli Yasemin Künteci, “Mardin Taşının” ABD'ye ihraç edilmesi için büyük adım attı.

30 yıl önce banka müdürü olan babasının tayininin çıkması üzerine Mardin'den ayrılarak İstanbul'a yerleşen ancak memleketine vefa borcunu ödemek için geçen yıl kurduğu fabrikada Mardin taşı üretmeye başlayan Yasemin Künteci'nin hedefi ürettiği taşları yurt dışına ihraç etmek. Çok sevdiği tarihi Mardin'den restorasyon çalışmalarında Mardin taşının kullanılmaması nedeniyle tarihi yapıların özelliğinin bozulduğunu fark etmesi üzerine Mardin taşı üretmeyi kararlaştırdığını vurgulayan Künteci, “Mardin taşı sarı renklidir. Oysa başka kentlerden getirilerek tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarında kullanılan taşlar beyaz renkli. Bu nedenle bu yapılar aslına uygun restore edilmiyor” dedi.

Halk Bankası aracılığı ile Dünya Bankası'ndan bir miktar kredi alarak 22 kişinin çalıştığı fabrika kurduğunu belirten Künteci, şöyle konuştu:

“Hedefim ürettiğim taşı yurt dışına ihraç etmektir. Geçen yıl ilk olarak bazı Ortadoğu ülkelerine taş ihracatı yaptım. Ardından ABD'yi kendime hedef seçtim. En büyük ithalatçı firmasıyla temasa geçip 145 ton numune Mardin taş gönderdim. Bu taşlarımızı çeşitli incelemeden geçirdiler. Sıfırın altında 40 dereceye kadar olan ortamlarda dayanıklılığını test etmişler. Tüm testlerden olumlu sonuç alınması üzerine 'ithal edilebilir' onayını verdiler. Artık ABD başta olmak üzere diğer ülkelere rahatlıkla ihracat yapabileceğim. Mardin taşını dünyaya tanıtacağım. Geçen yıl 5 bin metreküp taş ürettim. Bu yıl bunu 15 bin metreküp çıkaracağım. Mardin'de yatırım yapılabileceğini ispatladığım için çok mutluyum. Amacım kentteki işsizlik sorunun çözümüne katkı sunmak. Mardin Valimiz Hasan Duruer de ilde üretim yapılması için girişimcilere her türlü kolaylığı sağlıyor. Girişimcileri Mardin'e yatırım yapmaya davet ediyorum.”

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arastirmaya, araştırmaya, associates, firmasi, firması, gore, göre, hawkins, mer, merritt, tarafindan, tarafından, tip, tıp, yapilan, yapılan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yapılan araştırmaya göre güzel kadınlar!.. See Ah Kadınlar 1 15 Mart 2015 03:24
Cem Yılmaz esprisinin bir reklam firması tarafından çalındığı iddiası AngeL Haber Arşivi 0 04 Şubat 2015 20:38